Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na to, že to dávaj snad každej rok, jsem to konečně viděl poprvé a docela mě to bavilo. Kolářová, přesně jak je ve filmu řečeno, není moc hezká, ale tady jde o děj a Hanzlíka a vtipny situace a celkově o krávy. Je to holt takovej sympatickej letní filmek, jeden z těch filmů, jaký se už dneska netočí, protože nevim proč, ale za komunistů to šlo a teď se točej většinou sračky. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Lehoučká letní komedie. Hanzlík-perfektní vesnickej rebel, Kolářová-skvělá zamilovaná psycholožka. Nho a Vízner ? To je takový trénink na Saturnina. Prostě neškodná příjemná komedie na letní nedělní odpoledne, která je bohužel také z jedněch, které jsou nelítostně ždímány komerčními televizemi. Přitom, co se týká režie, jedná se podle mě o průměrný film. Což asi ale při neustálém opakování tohoto snímku nehraje roli. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

"Já znám široko daleko všechny krávy.. Ale Vás jsem tady ještě neviděl." ..Úžasná letní komedie se sympatickým Hanzlíkem, který pase krávy. Těžko rozebírat scénář nebo herecké výkony. Je to zkrátka film, který se musí vidět. Bezesporu patří mezi kultovní československé komedie, které by člověk měl alespoň jednou za život zhlédnout. 80% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* v rámci doplnění k dávno viděným filmům se dostává i na tuto zábavnou letní romanci, která mě vždycky potěšila. Sice je to už deset či dvacet let, ale přesto příjemné vzpomínky zůstávají. Uvidíme až se někdy dostane na reprízu, tak zda si známku hlavní ověřené duo Kolářová-Hanzlík zaslouží, ale zatím čtyři hvězdy nechám. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Laciná romance mezi kravinci. Léto s kovbojem jsou nadhodnocené Babovřesky sedmdesátých let. Víceméně trapná lidová zábava s jednoduše nečrtlým dějem, hloupými dialogy, (pod)průměrnými hereckými výkony (Hanzlík umí mnohem lépe, když je co hrát) a JZD. Třetí hvězdu jsem chtěl dát za zábavného Víznera a lehkou nostalgii, ale nedám. Je to blbost. Viděno zcela jistě naposledy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Oldřich Vízner se přiznal, že si přál hrát kovboje a ne egoistického medika. Během premiéry a dlouho po ní mu pak nikdo neřekl jinak než Boba. (mimuzik)
  • Titulky s herci a všemi účinkujícími ve filmu jsou promítány před filmem, nikoliv po jeho skončení, jak to bývá zvykem. (zuza99)

Reklama

Reklama