Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (289)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na to, že to dávaj snad každej rok, jsem to konečně viděl poprvé a docela mě to bavilo. Kolářová, přesně jak je ve filmu řečeno, není moc hezká, ale tady jde o děj a Hanzlíka a vtipny situace a celkově o krávy. Je to holt takovej sympatickej letní filmek, jeden z těch filmů, jaký se už dneska netočí, protože nevim proč, ale za komunistů to šlo a teď se točej většinou sračky. ()

maslic 

všechny recenze uživatele

Tohle na me pusobilo jako nejaka politicka agitka o tom, jak nakrasne se inteligence muze dat dohromady s pracujici tridou. A pritom to mezi Hanzlikem a Kolarovou vubec nejiskri, neni tam zadna chemie a vsechno ovlada jen jejich slepa laska. Jasne ze "lasce se meze nekladou". Ale tady je primo do oci bijici, jak prosty lid nad burzoazni tridou zvitezil, a jak dalsi strediskova vesnicka svoje stadecko o jednu ovci rozsirila. Videno az v 2010. ()

Reklama

Bart 

všechny recenze uživatele

Léto s kovbojem reprízují české komerční televize pravidelně každý rok. Těžko říct, proč tomu tak je, na úkor jiných mnohem lepších komedií. Film je divácky úspěšný, o tom není pochyb, ale rozhodně se u něj nesmějete od začátku do konce. Film má několik silnějších momentů v podobě situační komiky, v některých případech podivných, ale vtipných absurdit. Největším kladem však je fakt, že Ivo Novák dokázal najít sílu a potenciál jednotlivých herců a podle toho jim ve filmu přidělit role. Mám na mysli především J. Hanzlíka jako lehkomyslného Honzu, D. Kolářovou jako pontecionální "starou pannu" Doubravku, S. Budínovou jako Honzovu svéráznou maminku, M. Rosůlkovou a D. Medřickou jako lehce trhlé babičky, O. Víznera jako lehce nevyrovnaného Bobu, nebo V. Galatíkovou jako lékařku v kosmetickém ústavu. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

A zase je to tady! Intelektuálně vyspělá brejlice podlehne svodům mentálně nekompetentního Jardy Hajzlíka a tím ochudí genofond. Tak takhle tedy ne, přátelé. Žádné rozpočítávání prvý - druhý, či libovolné styky vedené pouze hormonálními záchvaty. Račte prosím pouvažovat nad dědičnou výbavou svých děcek. Dolfík to snad vysvětlil jasně, ne? Čistí, krásní a moudří k sobě, zbytek.....třeba na Madagaskar. Tak. A už nikdo nebude jako já, bosensko-česko-německý čmoud s roztomilou tvářičkou mongolského nájezdníka. Budu konečně jedinečný! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* v rámci doplnění k dávno viděným filmům se dostává i na tuto zábavnou letní romanci, která mě vždycky potěšila. Sice je to už deset či dvacet let, ale přesto příjemné vzpomínky zůstávají. Uvidíme až se někdy dostane na reprízu, tak zda si známku hlavní ověřené duo Kolářová-Hanzlík zaslouží, ale zatím čtyři hvězdy nechám. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Herci si mohli během natáčení vymýšlet vlastní dialogy, a poté byly použity i ve filmu. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Po seriálu Taková normální rodinka (od r. 1971) se jedná již o druhý projekt, ve kterém se coby matka a dcera setkává Dana Medřická a Marie Rosůlková. (funhouse)

Reklama

Reklama