Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Otřepaný námět připomene řadu sci-fi, díky hledajícím chapadlům především Válku světů. Vysávání energie z lidí známe z Životní síly T.Hoopera stejně jako z Matrixu, který připomínají i medúzovité stroje mimozemšťanů. Samotní mimozemšťani jsou podivnými kříženci známých monster Vetřelcem počínaje přes Den nezávislosti, brouky z Hvězdné pěchoty, triceratopse a nestvůrou cthulhu konče. Herci zmateně pobíhají, ani jim nic jiného nezbývá. Přesto - pohled na temnou oblohu s vynořujícími se loděmi je přesně obrazem, který mne napadá v souvislosti s mimozemskou invazí. Takhle nějak by to nejspíš bylo. A samozřejmě by lidstvo nemělo vůbec žádnou šanci. Efekty výborné, ty jsem si opravdu vychutnal. Bezvýchodný a dekadentní film o jednom možném konci lidstva. Pobavilo mne: plakát v pokoji k filmu Invaze z Marsu, song Kings and Queens nazpívala skupina 30 Seconds To Mars a v závěru titulků se objevilo upozornění, že během natáčení nebylo žádné zvíře zabito. Nevím, zda byl myšlen ten malý mopslík, či animální monstra... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Děsivá nuda a film, kde je každá příšera neporazitelná, dokud ji hlavní hrdina nevyzve na pěstní souboj, a kde na 50% dokážete odhadnout, jakou mega cool hlášku nějaká postava v příštích vteřinách zahlásí. Nejlepší herecký výkon odvádí běz přehánění jedna F 117, které jsem v jejím boji proti hlavnímu nepříteli fandila mnohem víc než všem tém neplechovým postavičkám dohromady. Když se 10 minut před koncem všichni dokopali k řešení, které bych já zvolila asi po půl hodině, měla jsem chuť dát jim za částečnou oiginalitu a slušné efekty i ty dvě hvězdy, ale za roztomile dojemný epilog si to odpustím. Skyline už nikdy více. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

tak, přes všechnu stupiditu a nemocnost AVP: Requiem mně ten masakr v městečku se všemi klišé a stupidními herci bavil více.. Přece jen, Alieni jsou slizcí, hnusní a Predátoři jsou zase megacool a dohromady má ta dvojka takové charisma, o jakém se Norrisovi může leda tak zdát (ehm, snad si ale nečte csfd, doufám, že takový zapadlý státeček jako ČR úplně přehlíží). No a tohle - no tomuhle zůstaly úplně všechny parametry AVP, jediný, kdo to trochu zachranuje je skvělý David Angel Batista Zayas - ten ovšem nemá moc prostoru, a tak se musíme celou dobu dívat ne nepravděpodobně se chovající úbožáky, kterým brzy začne být až moc velké horko (nebo chlad). Herectví bych mohl teleskopem hledat, nenašel bych nic a tak jediné, co stojí za zmínku, jsou dost obstojné efekty, hnusní alieni (ne ti..), na PG-13 dost nechutné scény a totální likvidace LA (neviděl sem to už někde.. a neuvidím zanedlouho? A nebude to mnohem lepší?... Ovšemže bude). A samozřejmě ta dost dobrá scéna útoku stíhaček - jak už někteří psali, to byly ty nejsympatičtější postavy z celého filmu.. A pak ten závěr, který měl asi za úkol prostě překvapit. A překvapil, docela inovativní a neokoukaná, a řádně morbidní scény, které vyzdvihujou film na tu 2 hvězdu. Jinak opravdová bída a bléé ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tupá sci-fi jednohubka so slabými trikmi, zlou akciou, uši (a nervy) trhajúcimi dialógmi, blbým správaním postáv (keď už si myslíte, že NIČ BLBŠIE SA UŽ PROSTE VYMYSLIEŤ NEDÁ, tí borci to vymyslia!) a nesympatickým hereckým obsadením. Najhoršie sú extra nesympatické, protivné, otravné a hlúpe postavy, ktorým som prial, aby ich niekto vyviezol do alternatívnej dimenzie, tam namaľoval na zeleno a hodil do ohňa. Toto som mal taký problém dopozerať do konca, až som sa stále ošíval a pred záverečnými titulkami ma z toho bolel celý chrbát. Nedám ani mizerné 2*, lebo to na ne proste nemá. Šéf výroby: Brett Ratner. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

A mě se film dost líbil. Rozpočet 10 mil.USD a přesto se to povedlo. Režisérové jsou dobří, necht se jim povedl film Vetřelci vs. Predátor 2. Příběh celkem obyčejný, má skvělé nápady. Nejlepší je na filmu děsivá atmosféra a napínavost. Akce tu je taky, hlavně na konci a je zde opravdu dost zvládnutá. Hudba průměr. Úplný konec filmu v hnízdě mimozemštanů se moc nevyvedl, ale nevadí. Film celkově hodnotím na 76% = **** ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Celý rozpočet čítající 10 milionů amerických dolarů financovali Colin a Greg Strauseovi bez asistence jakéhokoliv studia. Samotné filmování stálo pouhých 500 000 dolarů, zbytek pak "spolkly" digitální efekty. (oje)
  • Barmanka u bazénu je ta stejná žena, které Jarrod (Eric Balfour) nesl zavazadla do letadla. (KucC)
  • Téměř celý snímek byl natočen v domě režiséra Grega Strause v kalifornském Marina Del Rey. (oje)

Reklama

Reklama