Reklama

Reklama

Epizody(14)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Dobrodružný komediální seriál pro celou rodinu. (Česká televize)

Recenze (42)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Tak trochu blbý středověk, ve kterém se zbrojnoš diví, že má někoho odkráglovat. Roztomilost dětí je v druhém díle na výprask, pobíhání mezi tvrzemi a nepřítomnost děje cítíte sami v nohách skoro od začátku. K tomu všemu velikánské bitvy o desíti lidech, totálně nesnesitelný Pavel Kříž, který byl vždy spíš úsporný a tady je nomen omen pro přehrávání a tuny patetických proslovů, snad aby zaplniny "hluchá místa." Pro desítileté děti to snad je, zbytek rodiny by měl vyfakovat tuhle Janákovu nedomrlost a ještě hodiny kroutit hlavou nad tím, že celovečerní film, určený pro kina, by snad mohl být mistrovské dílo. ()

nmarca 

všechny recenze uživatele

Přestože by si to zasloužilo hodnocení "odpad" (seriálová verze), dám tomu 2*, a to za pokus o historicko-dobrodružný rodinný film a za to, že jsem se (kupodivu) vydržela dívat až do konce na všechny díly. Jinak to bylo opravdu strašné: všichni - v čele s pitvořícím se Pavlem Křížem - přehrávali jako nejhorší ochotníci (snad s výjimkou Davida Prachaře), děcka byla dost nesympatická a mluvila jako Pražáci z počátku 21. století, scénář nezachovával ani náznak logiky, ani ta romantika nestála za nic. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Další Janákova podbízivá nedopečená záležitost. Po prvním dílu jsem ztrácela chuť pokračovat v dalším sledování. Chyběla tomu atmosféra, která by strhla a přikovala mě zadek k sedačce. Pavel Kříž tu přehrává přímo neskutečně, asi proto, že je zde obklopen bandou herců, kteří hrají jako ochotníci. K tomu z nich lezou debilní dialogy. Velmi nesympatické děti z dnešními manýry, které mi do středověku neseděly. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu na ČT1 zatím 4 hvězdičky. Zábava, spletitý děj, dobrá hudba. Tmavovlasá herečka hrající jednu z dcer Davida Prachaře je velmi nesympatická, zato druhá dcerka, malá blondýnka, je teda úžasná. Ty její ksichtíky:) Takže zatím 4, uvidí se dále. Po druhém díle si stále myslím, že je to na 4 hvězdičky. Malá blondýnka mě nepřestává udivovat. Jak házela šípy po Pavlu Křížovi bylo velmi vtipné a herec Jan Komínek, kterého jsem viděla už v Horákových, se svými vynálezy je také dobrým zpestřením seriálu... Uvidí se po posledním díle, ale myslím, že hodnocení zůstane stejné...Poslední díl, ano, bavilo mě to a rozhodně hodnocení neměním. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem film a myslím, že ten by byl aspoň na tři, pokud si dám dohromady, co ze seriálu by bylo ve filmu a musím říct, že obzvláště konec seriálu, poslední dvě epizody, byly skutečně zábavné a poutavé. Problémem celého seriálu je, že ani zbla neopovidá středověku, není středověkem, a tvůrci to alibisticky přiznávají, ale fakt, že sledujeme dětskou hru na středověk, znemožňuje skutečně se o děcka bát, protože normálně by např. ti loupežníci byli už několikrát stati, ale smrt nebo krev si tenhle seriál nemůže dovolit. Dále prvních pět epizod se nese v trochu otravném duchu - z jedné pevnosti na druhou a zase zpátky, teď si on myslí, že oni jsou mrtví, pak oni, že on je mrtvý a tak se to střídá, jednu dobu Albrecht jejich pevnost má, pak zas ne a pak zas jo...a skutečně až závěrečné epizody, kdy děti zapojí fantazii a svoji hravost ve prospěch filmu, tedy, že začnou strašit, začne to fungovat a závěrečná bitva navzdory Albrechtově malé armádě, je vynalézavá. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama