Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 8
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 8

Recenze (158)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jednodenní záležitost s neodolatelným Richardem Armitagem, kterého MI6 vysílá do nejnemožnějších a nejšílenějších misí pod sluncem. Irácké trauma, které provází jeho postavu, můžeme brát v úvahu pouze první půlhodinku, potom dojde k transformaci v dokonalého válečníka. Hlavní téma, které prochází všemi misemi, otázka viny a vyrovnávání se s ní v podání dvou vojáků, je dostatečně nosné, aby tuhle šestidílnou sérii utáhlo. Povedlo se i typové obsazení jednotlivých postav a scénáře jednotlivých misí. Jen finále je poněkud na hlavu padlé a hlavní sezónní konfrontace tím trpí. Což mi však nezabrání v tom, těšit se na další sérii. PS: Druhou sérii nebrat... Kvůli Hobitovi došlo k překopání hereckého obsazení, což mě věru nenadchlo. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Takto nejako si predstavujem dieťa Hustleru a zbrojárskeho priemyslu. Nesmrteľná armáda dvoch samcov kosí v absurdných misiách miliardy ozbrojených zlosynov a zlodcér. Akcia prerušovaná kvantami erotických scén, ktoré sú do deja umiestňované bez rozmyslu a zjavnej logiky. Moje hodnotenie sa týka sérií s Damienom a Michaelom, ešte si rozmyslím, či budem pokračovať, zatiaľ ma úvod neomámil. Ďalšie série sa zrejme potýkajú s budgetovými škrtmi, očividne si nemohli dovoliť hlavných hrdinov v plnej výške, rozhodne to nevyzerá dobre, keď sú najnižší v boji a nedajboh, aby si niektorá z kolegýň dala štekle. ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Perfektní akční záležitost, u které se pořád něco děje a člověk se nikdy nenudí. K tomu výborní herci, luxusní hudba, prostředí. Co více si přát? 90% po 1. sérii. Po 2. i 3. sérii si Strike Back stále udržuje kvalitu. Nebojí se zásadních rozhodnutí jako smrt hlavní postavy - to jsem pochopitelně nadával. Na druhou stranu duo Stonebridge & Scott je opravdu našlápnuté a pro mě, jako sofťáka, který zná taktiky postupu, je tyhle dva radost sledovat. V tomhle je seriál opravdu autentičný, jak po stránce výbavy (leč AK v US army je úlet), tak po stránce postupu, krytí, apd. Celkově děj ubíhá velice rychle, akce je vyšperkována k dokonalosti a nudné díly zde téměř nejsou. Paráda! ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

První série je diametrálně odlišná od těch dalších (1. série je čistě britská Sky TV), které už jsou převážně z produkce Cinemax (sice je to koprodukce se Sky TV, ale jsou zde viděl především prsty Cinemaxu), což je dobře hodně nahých ženských, šukačky a hodně krve. Sice mě 3. serie už trochu unavovala, hlavně tím, že se to lehce měnilo v přebytek nelogické akce a postavy se zase tolik nevyvíjeli, ale stále je dost kvalitní podívaná. Ale Armitage byl Armitage. ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se na nic nehraje,prostě béčko se vším všudy. Akce,trochu špionáž,nějaká ta nahotinka a výbušný obsah.Pochvala za to,že mix funguje,ale toť vše,jelikož spousta klišé momentů kazí zážitek. V podstatě každý zvrat lze poměrně spolehlivě odhadnout. Ale pokud přimhouřím oko,pak se na seriál dobře dívá. Bohužel s každou další sérií přibývá "všechno přežiju" scén, kdy hlavní postavy neudolá snad ani Terminátor. Aspoň jsou to sympatičtí herci (do šesté série). ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Všechny postavy v seriálu nosí sluneční brýle Ray-Ban. (HectorHagman)
  • V epizodě můžeme vidět, že čeští vojáci delegace mají na sobě uniformy BDU Forest. Armáda ČR takové uniformy nikdy nepoužívala. Zároveň měla postava Gen. Palečka (Péter Bregyán) špatné označení hodnosti - dvě stříbrné hvězdy s lemováním (Štábní Nadpraporčík). (UncleMorty)

Reklama

Reklama