Reklama

Reklama

Mládeži nepřístupno

  • USA Movie 43 (více)
Trailer 3
Povídkový / Komedie
USA, 2013, 98 min

Předloha:

Bill O'Malley (povídka), Claes Kjellstrom (povídka) (více)

Hrají:

Emma Stone, Naomi Watts, Gerard Butler, Kate Winslet, Anna Faris, Hugh Jackman, Kieran Culkin, Elizabeth Banks, Terrence Howard, Uma Thurman, Halle Berry (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tvůrci filmů Něco na té Mary je a Blbý a blbější vám přináší novou hustou komedii plnou těch největších hollywoodských hvězd. Přijďte se podívat, jak to dokážou rozjet Kate Winslet, Hugh Jackman, Halle Berry, Naomi Watts, Richard Gere, Elizabeth Banks, Uma Thurman nebo Gerard Butler. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 007)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Skečová, neskutečně úchylná, komedie, zabývající se výhradně sexuálním tabu. Snad ani jedna ze scének mi nepřišla vyloženě trapná a to obecně podobně laděné záležitosti příliš nemusím. Samozřejmě že to bylo i díky hereckému obsazení, které se tady sešlo fakt nevídané. Každopádně musím prohlásit, že z mého pohledu se jedná, vedle Millerových, o jednu z nejlepších komedií letošního roku. 80% ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Peter Farrelly pro mě vždy znamenal typický příklad umělce, jehož filmy jsou odrazem stydlivého, něžného a romantického naturelu svého autora. Ve zdánlivě cynických, postmoderních dílech obratně ukrývá řadu postupů a principů svých modernistických vzorů jako je Ingmar Bergman nebo Federico Fellini. Zároveň rozbor těchto děl ilustruje systém kulturních a společenských kódů, o jejichž existenci se tvůrce opírá nebo se jich dovolává a tím vytváří obecný referenční rámec pro percepci děl samotných. Věřím, že vnímavý divák bohatou symboliku neutěšené skutečnosti současného světa nalezne i ve Farrellyho posledním filmu, stávajícím z několika nesouvisejících příběhů propojených zdánlivě banální a povrchní historkou. Pravdou však je, že některé často až naturalistické scény (muž přikládá koule na obličej překvapeného ženského protějšku, mladý příslušník střední třídy se chystá vyjádřit svou lásku k dívce netradičně tím, že jí nasere na kozy tak, aby se jí to líbilo, milující matka nabádá syna k výchovnému vylízání kundy, domácí mazlíček si honí čuráka nad fotografií svého majitele) dle mého názoru svou intelektuální náročností vysoce přesahují možnosti běžné cílové skupiny konzumentů. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

víťaž v kategórii najstupídnejší film roka. atlas filmového nevkusu. pevne dúfam, že to bude rekordman na tohtoročných zlatých malinách. za pozornosť stojí plasticky len hugh jackman s guľami pod bradou, inak nič... maximálne tak ešte gerar butler ako brati leprikoni, niektoré momenty superhrdinského speed datingu, niektoré momenty rande halle berry (cicka v guakamole) a menštruujúca moretzová... zvyšok nudný, podpriemerný, neoriginálny a miestami (deti v automatoch, reklama na tampóny) tristne plagiátorský! ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Film, který snad ani nejde hodnotit. Nejspíš nejvíc wtf film, který jsem v životě viděl. Snímek samozřejmě nemá nic společnýho s uměním a že je kontroverzní se nemůžu divit. Ale co k tomu říct... Já se rád směju kravinám, takže jsem se válel smíchy často. Už jen za tu "jinakost" nemůžu nedat palec nahoru a všichni herci mají můj obdiv, že vůbec šli do něčeho takového. Jinak je pravda, že ne každý "příběh" má stejnou úroveň, ale vážně by mě zajímalo, jestli někdo čekal "inteligentní komedii", kterou kritika moooc pochválí... :) Někdo se prostě těší na oscarové trháky a já bych byl šťastný, kdyby vznikalo víc podobných filmů, který si dělají srandu ze všeho a zda-li je to s*ačka nebo jestli dává scénář logiku jim je úplně jedno. Už se fakt těším, až se mě někdo zeptá, o čem je "Mládeži nepřístupno". No, víš, Kate Winslet zírá na koule na krku, Anna Faris chce pokakat, Halle Berry si máchá kozy v omáčce, Naomi Watts jako matka dává první polibek svému synovi a Elizabeth Banks válčí s animovaným kocourem. A lidi typu Kajda23 na mě budou poníženě koukat a kroutit hlavou, jak mi něco takového může přijít vtipný... :) PS. Mých 4* je asi stejně tak objektivních, jako Vaše pohoršené odpady. ;) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Extrémní divák, pro něhož porušování tabu komediálním způsobem je ideální variantou, se zatetelí blahem a (inteligentní) divák puritán si odfrkne a pro jistotu si nasadí neprodyšné a velmi sterilní filmové rukavice a pryč od tohoto díla zkázy. Sled obhroublých skečů (dá-li se to tak nazvat) se známými herci je pro něj opusem stupidum a já mu to nehodlám vyvracet, protože jsem také nenašel hlubší smysl v ději a nechal jsem to na filmu, jak mě bude bavit. Zpočátku se sympatická dvojka pubertálních týpků uvedla dobře a hledání neexistujícího filmu s názvem Movie 43 dostalo ihned bizarní rozměr. Narazili na netu na videa, ve kterých má Hugh Jackman koule pod krkem, Halle Berry si zahraje oblíbenou hru "Vadí nevadí?" s nečekaným skóre plastických operací a natrefíme také na rychlo seznamku v comicsovém stylu, kterou ze všeho předvedeného považuji za nejslabší. Děj se pochopitelně nedrží vůbec žádných vypravěčských kritérií a zcela neorganizovaně a nesmyslně skáče od jednoho k druhému a nedá pokoj ani po závěrečných titulcích, kdy to ještě rozbalí v bizarní povídce Elizabeth Banks s Joshem Duhamelem a kresleným kocourem Beezelem, a to byla taky trefa. Film měl slabší rozjezd a zlepšoval se postupně. Nakonec se ukázalo, že vymyšlený film zřejmě není jen výplodem fantazie a děj to, jak jinak, posune do extrémního vyvrcholení. Od jednotlivých krátkých "povídek" ani nečekejte pointu, někde jako by je a někde citelně chybí. Dobrý Terence Howard v působivém basketbalovém zápase z padesátých let podceněných "negrů" s bílými borci je jedním z těch relativně slušných příběhů a také řada dalších dobrých herců v perfektní režii známých i méně známých režisérů. Všechno zrovna nebylo na pochvalu, také povídka z obchodu s Rory Culkinem a Emmou Stone byla dost bez nápadu. Rušivá byla nízká dotaženost příběhů.Takže, vyjma asi tří mini příběhů, většina pobavila a nic jiného bych za snůškou bizarností od producenta Petera Farrellyho, který si v nich vždy liboval, nelze hledat. Zkrátka brát nebo nechat být. A mimochodem dost originální. Za sebe jsem čekal extrémnější nářez, když už to tady je tak zbytečně strháno. Neumíte se bavit. 60% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 6 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Všechny počítače, které se ve filmu objevují, jsou značky Apple. (URBAN)
  • Původně kolovaly úvahy, že číslo v původním názvu filmu, Movie 43, bude udávat počet herců, což se ukázalo jako omyl. Ve skutečnosti je v něm mimochodem přesně 110 herců. (Cheeker)

Reklama

Reklama