Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYBY BYLO NA MĚ, TAK BYCH JE NECHAL VŠECHNY POVĚSIT..... /// Nechci psát rasisticky zaměřenej komentář. Ostatně tahle situace není jenom černá, ale je černobílá. Samotnej příběh – překvapuje mě, jak moc lidí nevěří tomu, co se týká v tomhle filmu BASTARDŮ – je sympatickej tím, že se nebojí ukázat onen ,,matroš“, se kterým se (čím dál tím víc) pracuje. Bohužel to ostatní shazují debilní dialogy (jejich autor asi na podobné škole studoval), podivné (ne)herecké výkony, ředitelské etudy a snaha narvat sem problémy školství jako celku. Tohle totiž nejsou PROBLÉMY školství , ale NAŠE! Ty věci, který dělaj film filmem problém ztrapňují a prostě to jako celek nefunguje. Stejně jako rodiny BASTARDŮ. Jestli vás nezajímají spratci ve škole (a na ulici), pak film (stejně jako příběh) moc radosti nepřináší. Krom toho, že to skončí dobře. Jo jo, kdyby bylo na mě...... NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět hodně dětských herců, jenž se nemuseli učit text a přesto mohli mluvit celej film. 2.) Zajímá mě (filmová) Miss Roma 2010 – Iveta (jen pro pořádek – není to italskej film). 3.) Přesvědčím se, že J.Hanušová ještě není mrtvá. 4.) Přemýšlím o ,,smíšené“ škole (jako žák, učitel, rodič, ministr). 5.) Potřebuji intenzivní procvičení ,,sprostého“ jazyka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám ráda české filmy,přiznám se.Ale Bastardům jsem dala šanci,mimochodem promarněnou šanci.Sice se to otírá o současnou problematiku,ale ti otravní žáci mi tam lezli tak na nervy!Nakopala bych je.Navíc mi silně připadalo,že jde snad o nějakou nevydařenou kopii "Mezi řádky".Každopádně co mi tam scházelo jsou také nějak výraznější osobnosti,herci.Nenašla jsem je.Stručně a jasně hrozná hovadina. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

(Pozor, !SPOILER! k první větě komentáře. Obsahuje jedno velice neslušné slovo + jeden až vulgární hovorový výraz.) Co to má kurva bejt? Chcete mi snad tvrdit, že i přes masivní propagaci hodného a kulturně přínosného Roma, jak nám ji servírují naše milá strana a vláda, vypustí někdo do oběhu takovýto hnus? To se po nás chce, abychom si xenofobně drželi váčky s penězi, když se o nás v tramvaji opře únavou z tvrdé práce zmožený příslušník zmíněného etnika? Máme býti snad tak malí a opovrženíhodní, že z toho až nebudeme tolerovat sympatické odlišnosti romského přístupu k životu? Vždyť tak rádi tančí, zpívají, vesele si z plna hrdla vyjasňují aspekty rozdělení rodinných rolí a statusů a konzumují při tom všem nápoje zatížené vysokou daní z přidané hodnoty, a to v touze zachránit skomírající hospodářství. A činí-li tak po celé roky přímo nám nad hlavou, známe je tak dobře, jako bychom již sami patřili mezi ně, vyvolené. Pryč s výrazy cigán a cikán, morgoš, vargoš, nefachčenko či kofola, cikorka nebo černomor. ---- Herecké výkony střídavě oblačné, napáplé Magneto vážně nevypadá jako vrah z přesvědčení. Ovšem za odvahu býti nekorektně pravdiví a aktuální jim dávám za čtyři, Bastardům. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Udílím dvě hvězdy za potenciál, který však zůstal z drtivé části promarněn. Jediné, co se tvůrcům podařilo, je nastínění toho, jak to v dnešním světě skutečně ´funguje´ v sortě mládeže, kterou si vzali na paškál. Krom toho však nefungovalo nic. Především film dojel na herecké obsazení a následné herecké výkony. Ať se na mě Tomáš Magnusek nezlobí, ale bříškatý chlápek v šíleně pruhované mikině a vousatou housenkou kolem brady nemá šanci utáhnout film už z pouhého principu. Dále by mě zajímalo, co kdo sledoval rozdělením minirolí mezi taková jména, jako jsou Janové Šťastný, Cimický a Přeučil, nejmladší z klanu Rašilovů, Saša Hemala, Rytmus, a guru ČSFD Martin Pomothy? :-D Vskutku stěží uvěřitelné, koho se podařilo zlákat. Tedy, ne že by to Bastardům přidávalo plusové body, leč ona jména jsou rozhodně tím nejzajímavějším, co nám mohou nabídnout. Jména a metráž. Která však zároveň svou ´délkou´ jen potvrzuje, že Bastardi v takovémto zpracování vůbec nemuseli vzniknout. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepříliš pravděpodobné (rozuměj přehnané) drama s kontroverzním poselstvím o naléhavé sociální výpovědi vypráví příběh mladého pedagoga, který se nechá přijat na základní školu se žáky se špatnou pověstí převážně z romské komunity, kteří sem byli přeřazeni zásahem školního systému ze zvláštních škol. Tři sedmáci z této školy mu před časem znásilnili a zabili sestru, která zde před časem rovněž učila. Jejich ohavný zločin zůstal pro nedostatek důkazů nepotrestán, ale tři hříšníci už za něj brzy zaplatí vlastním životem. Třem vulgárním výrostkům, kterým nic není svaté, kdosi zatne tipec, a jejich úmrtí vypadají jako nešťastné náhody či sebevraždy. S neotřelým námětem přišel představitel hlavní role Tomáš Magnusek a spolu s režisérem Petrem Šíchou si troufli na český film, který je na hony vzdálený optimistickým filmům, a je naplněný k prasknutí vulgarismy nezletilých spratků, nemající úctu vůbec před ničím, ale jako celek film nemá ideální poměr snímku volajícím po opětovném zhlédnutí. A hlavně úplně rezignuje na zdravou logiku, která přece jen je zapotřebí, neboť naše prostředí je přece jen divákovi známější a bližší, než film s obdobnou tematikou natočený americkou produkcí. Kluky po ohavném činu nikdo neodsoudí z okolí, ani z řad spolužáků, učitelé jsou líčeni jako řádní neschopáci a ředitel jako zoufalá nula snažící se problémy rychle smést ze stolu. O zázemí provinilců se nedozvíme zhola nic a pouze "kápo" trojlístku je nám jakoby přiblížen tím, že jeho otec je zřejmě vlivný mafián chodící výhradně do ulic s gorilou v podání zpěváka Rytmuse. To je ale na identifikaci postav dost málo a brát Magnuskův výkon jako za autentický je sporné, protože jeho herecký projev zavání amatérismem (líbila se mně scéna, ve které mu ujedou nervy, a seřve ve třídě jednoho ze žáků). Stejné je to i s technickou stránkou filmu, na níž je znát evidentně nízký rozpočet. Dětští herci jsou však dost dobří a jejich vulgární hlášky pobaví, ale současně z nich mrazí, pokud si člověk představí, že by potencionálně existovala škola s takovými nezvladatelnými žáky. Zajímavý námět, několik silných momentů, snaha o zamyšlení nad dnešní mládeží, potažmo společností a autentické výkony mladých herců jsou největším plus poněkud nevyrovnaného dramatu, který se dočkal druhého i třetího pokračování. 60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Scéna, ve které žáci běží za autem, se zakládá na skutečné události, kdy Tomáš Magnusek nevěděl, jak donutit své žáky běhat, tak koupil krabičku cigaret, uvázal ji za anténu svého auta a kdo doběhl první, tomu tu krabičku dal. V krabičce však žádné cigarety nebyly. Když to zkoušel podruhé a místo cigaret dal do krabičky žvýkačkové atrapy, děti mu za to z auta urvaly registrační značku. (rublik05)
  • Čtvrt roku po premiéře filmu Kristýna Leichtová sdělila médiím, že byla ve dvanácti letech znásilněna. (Fenk)
  • Filmem zazní i melodie singlu "Cigánský sen" od Rytmuse. Její autor DJ Wich považuje právě tuto melodii za svou nejlepší instrumentální skladbu, kterou vytvořil. (MTHRFCKR)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama