Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jednička Bastardů je kultem hned z několika důvodů. Magnusek ukazuje, proč se jeho jméno stalo synonymem pro tragickou filmovou produkci. Herecká sestava je složená výhradně z gerontů, ochotníků a neherců. Snaha o společenský apel se tvůrcům ihned rozpadla pod rukama. Výsledkem je tak rasistická odysea a hlavně nechtěná komedie, protože jediné, co tam funguje, jsou vulgární hlášky mladistvých. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Prvotní šok z tvorby Tomáše Magnuska jsem si prodělala s Pamětnicí, nyní beru jeho vklad českému filmu jako určitou linii nezávislé produkce. Formálně špatné, herecky výrazně oblačno, nicméně téma bohužel aktuální a trefné. Scénář místy naivní, místy velice úderný. Není to ideální prostředník mezi všemi těmi produkty ČT a komerčními hitovkami, ale budiž. ()

Reklama

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, já vím, že na některá témata je třeba upozorňovat, a že to, do něhož prstem šťourají Bastardi, patří k těm nejpopulárnějším... Ale hergot, proč musel vzniknout tak superblbý film? I ta růžová ordinace (v níž, jaká náhoda, účinkuje velká část zde viděné herecké chásky) vypadá víc filmověji než tahle zrůdnost. Herci i "herci" buď nehrají nebo přehrávají, scénář si někdo patrně vymyslel během desetiminutové přestávky... A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Mám rád skupinu Krucipüsk, a tak mě k Bastardům přilákala hlavně účast jejího (rovněž totálně nehrajícího) frontmana Tomáše Hajíčka. Teď bych ale nejraději zapomněl, že tam byl. Tu jeho jednu pořádnou píseň, která ve filmu zazní, jsem si měl raději pouštět jen z CD. Humus, přátelé. Jo a hraje v tom i naše POMO. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Bastardi sú lepší v komediálnej polohe než dramatickej, v ktorej by chceli trumfovať. Práve humor, ktorý do filmu vnášajú decká–neherci svojou prirodzenosťou a uzemňujúcimi hláškami, odľahčuje drámu, ktorá vyznieva miestami naivne až gíčovo (scéna v kostole). Čo je škoda, pretože sa v nej stráca tiež istá výpovedná hodnota bez servítkov vyslovenej pravdy o veciach, ktoré sme v českom celovečernom filme nevideli a zrejme ani neuvidíte. Tomáš Magnusek je veľký nadšenec do procesu tvorby filmov a na rozdiel od kadejakých kecalov ich aj nakrúca. Čoby scenárista sa ale skutočného úspechu dočká asi až na poli ľudovej komédie. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Atmosféra 8/10 Prostředí 8/10/// +drsné, tísnivá atmosféra, výborný ve své roli Tomáš Magnusek, zaujme spousta dalších postav -být to americký film, tak je určitě více akční a více krvavý/// Tím, že jsou Bastardi Český film jdou více v kolejích dramatu, ale rozhodně to není negativum. Jen je to náš film řešící naše problémy a naše poměry. Otec tvrdí, že to je přehnané, že v tomhle filmu nic není normální, ale který film se drží pevně reality, zvláště když chce divákům ukázat konkrétní příběh. Opět jsem o filmu mnoho nevěděl, ale od začátku jsem tušil jak se to semele a o to víc jsem byl napětím bez sebe jak se to stane. Z mého pohledu výborný filmový zážitek, který bych sice nechtěl pocítit na vlastní kůži, ale o tom ty filmy mají být, mají v nás něco vyvolat. Jediné co mi trochu vadilo byla krátká stopáž a možná zbytečně uspíšený závěr filmu, nicméně i tak to byla síla./// Celkem 84%/// ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu učinkují i skuteční žáci Tomaše Magnuska, se kterými se režisér setkal během svého působení na základní škole, odkud námět na tento snímek čerpal. (jurama525)
  • Majitelku kosmetického salónu si zahrála jeho skutečná majitelka Helena Sluková. Při postsynchronech ji ale namluvila Lucie Kožinová. (funhouse)
  • Scénář k filmu napsal Tomáš Magnusek, který čerpal ze svého dlouholetého působení na pozici pedagoga na základní škole. (Dawid199)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama