Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jo, ty děti jsem po skončení filmu opravdu nesnášel. Stejně jako scénaristu, režiséra a všechny, co měli s tímhle filmem něco společnýho. Něco tak amatérsky zrežírovanýho, debilně napsanýho a příšerně zahranýho se jen tak nevidí, ani u nás.Film chce nastavovat zrcadlo dnešní situaci ve školách s pomocí dramatických i humorných prvků a tváří se strašně realisticky. Výsledek ale vypadá, jak z nějaké jiné dimenze, což nejvíce podtrhuje závěr, který jako by vypadl z akčního béčka. Magnuska by před kameru a word už nikdo neměl pouštět. 1* za Potměšila a celkem dobrý neherce, jinak se to opravdu nedá. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Učitel versus žáci. To je bitva, která zřejmě nemůže mít v tomto filmu vítěze, respektive ať vyhraje jedna či druhá strana, tak to vždy bude za cenu velkých obětí a nečistého svědomí, s nímž bude muset vítězná strana bojovat. Film Bastardi je z mého pohledu film velmi zvláštní, okamžitě mě vtáhl do děje a já jen s napětím sledoval celý příběh, který skutečně neměl hluchá místa a u něhož jsem se ani chvilku nenudil. A kvalitami tohoto příběhu jsem byl příjemně překvapen o to víc, že jsem nikdy netoužil tenhle film nějak extra vidět a zhlédnul jsem ho vlastně jen díky tomu, že na žádné jiné TV stanici v tu dobu nic zajímavějšího nebylo k vidění. Tím pádem je patrné, že jsem od filmu ani neměl žádná přehnaná očekávání, ale o to více jsem si ho užil. Film mě přenesl do zvláštního světa problémových dětí, kteří v lepším případě nevěnují kantorovi ani tu sebemenší pozornost, v tom horším případě neváhají dokonce učitelovi fyzicky ublížit. Nevím, nakolik je základ filmu reálný a jestli se toto skutečně někde na školách děje, ale já jsem byl celým příběhem fascinován a zároveň šokován. Rozhodně se jednalo o zajímavý film, na který hned tak nezapomenu a který si dle mého názoru zaslouží nadprůměrné hodnocení, takže uděluji čtyři hvězdy. ()

Reklama

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám ráda české filmy,přiznám se.Ale Bastardům jsem dala šanci,mimochodem promarněnou šanci.Sice se to otírá o současnou problematiku,ale ti otravní žáci mi tam lezli tak na nervy!Nakopala bych je.Navíc mi silně připadalo,že jde snad o nějakou nevydařenou kopii "Mezi řádky".Každopádně co mi tam scházelo jsou také nějak výraznější osobnosti,herci.Nenašla jsem je.Stručně a jasně hrozná hovadina. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No co k tomu napsat. Určitě velmi aktuální a zajímavé téma. Na tento film jsem se velmi těšil, protože mě zajímalo co z toho tahle skupina lidí vytříská. Musím říct, že moc ne. Herecky naprosto debilní. Tady dokázali pobavit snad jen naši nepřízpusobiví občané. Jinak byly výkony, dá - li se to slovem výkony vůbec označit, až trapné. Učitelský sbor ve složení debil - idiot na přeskáčku. Dialogy rovněž debilní, ale alespoň tu byla jakási aktuální myšlenka, která byla však absolutně přetažená za vlasy. Film tedy paradoxně zachránil pouze velmi košatý slovník mládeže o základu piča, kurva, čurák a debil. Nemůžu se dočkat pokračování. * * ()

Peytl

všechny recenze uživatele

Morgoši ukázaní v tomto pokusu o film, jsou ve skutečnosti stokrát horší, přesto už tenhle cikánský, třikrát vyždímaný pytlíkový čajíček v lidech vzbuzoval hysterii a tak šílené reakce, že jsem neměl odvahu se na něj dobrovolně podívat střízlivý... no, včera jsem kupodivu zjistil, že ani ožralý, ale někam jsem si při veselém pogu a závěrečném skoku na gauč zakopl ovladač, a tak jsem byl nucen vidět většinu téměř vychrtlé Mangusty a té nechutné verbeže, která by zasloužila cyklon B. Takže, co k tomu veledílu napsat, snad jen to, že byl evidentně vydán rozkaz, aby herci, kteří hrát umí na to srali a byli tedy horší než uzoufaní ochotníci z Dolní Kyselé Prdele. Vše, co bych měl chuť napsat by bylo vymazáno, proto nevidím důvod se jakkoliv exponovat, navíc se oteplilo a černý držky mi pod oknem ladí ukradený kytáry, takže se nemám možnost soustředit a raději si půjdu odpočinout, abych nabral sil do rachoty, odvedl daně, aby tenhle hmyz mohl dál nerušeně šukat a množit se. A málem bych zapomněl, Radku99, ty jsi opravdu případ pro ředitelování na zvláštní, bože, ty jsi vůl. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu učinkují i skuteční žáci Tomaše Magnuska, se kterými se režisér setkal během svého působení na základní škole, odkud námět na tento snímek čerpal. (jurama525)
  • Bastardi se stali nejstahovanějším filmem na českém internetu roku 2010. (honzik10)
  • Scénář k filmu napsal Tomáš Magnusek, který čerpal ze svého dlouholetého působení na pozici pedagoga na základní škole. (Dawid199)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama