Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie. Jak byl první film prostě blbý, tenhle obsahuje chytré a inteligentní prvky, dobré načasování vtipů i pointy (honička čínského chlápka po střechách je dokonalá), spousta nápadů je vyloženě originální (honička na lodích). Je dobře, že si tvůrci uvědomili, že koncept růžového pantera je hodně neživotný, když je hrdinou totální trouba - popleta, který však není úplně mimo, je daleko lepší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dvojku považuji za určitě slabší, přestože casting je lepší. Vtipnějších scén moc není a jedna asíjská uklízečka jaro nedělá. Gillian Anderson se ukazuje býti trefou do černého. English má k ruce ovšem horšího pomocníka. V této sérii nejsou zápletky tím co by divák musel řešit, ale tady se prostě nezadařilo. Potitulková scéna v kuchyni se povedla. Třeba někdy příště Johnny... 40% ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Zářivý příklad toho, jak dokáže jeden herec udělat celý film. Nezaměnitelné Atkinsonovy grimasy a jeho dokonale funkční herectví tak bez problému zakryje celkovou průměrnost a neoriginálnost snímku, který nemá vyšší ambice než dvě hodiny diváka nechat odpočinout si od každodenních trablů. Parodie, neparodie, "Reborn" sice útočí jen na první signální soustavu prvoplánovými vtípky, ale od srdce jsem se u něj zasmál mnohem víc než u podobných wannabe-komediálních nápodob tajných agentů (Austin Powers, Dostaňte agenta Smarta) nebo jakékoliv americké komedie za poslední rok. Babrat se v tom, že není jasné, co je zde parodováno, stěžovat si na nelogičnost a předvídatelnost zápletky je stejně směšné a průzračné jako bezobsažně nadávat na Twilight. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dobrej moderní vizuál, super akční hudba, jednoduchý přímočarý příběh, bláznivý Atkinson, občas sranda, občas trapas. Asi tak nějak by se dal charakterizovat nový Johny English. Dlouho jsem uvažoval o 4 hvězdičkách, ale konec filmu zase nabídl zbytečně moc patosu a tím se definitivně zařadil do 3-hvězdičkové kategorie. Pravděpodobně se jedná o lepší film, než předchozí English, ale do dokonalosti mu leccos schází. 60% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Trochu mě udivuje, jak se většina shoduje na tom, že "dvojka je stejná jako jednička". Jedni to myslí pozitivně, druzí naopak, ale všichni jako by přehlédli, jakou proměnou prošel titulní hrdina a o kolik pevnější v kramflecích je on i scénář. Oba filmy sice hodnotím třemi hvězdičkami, ale každý z jiných důvodů. U prvního filmu jsem měl (možná nesprávný) dojem, že autoři oprášili nějaký zamítnutý koncept regulérní bondovky (napsali celkem čtyři) nebo přinejmenším posbírali nepoužité odřezky filmů s Brosnanem, splácali je dohromady a Rowan Atkinson podobně nahodile přispěl dříve nepoužitými beanovskými gagy nebo variacemi na ty už použité. Nový Johnny English mi připadá mnohem komplexnější - děj postupuje pořád dopředu a i když není dostatečně originální, aby uspěl ve vážném filmu s Bondem nebo Bournem, rozhodně je efektivní - jednoduše řečeno, zajímalo mě, "jak to bude dál". A zatímco English z prvního filmu vzbuzoval spíš zlomyslný posměch a v duchu jsem mu přál jen to nejhorší, jeho reinkarnované já si zaslouží sympatie. Jinak a trochu podrobněji v mé recenzi. 60% ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Skladba, ktorá zaznie ako rádio signál, na ktorú začne zdrogovaný Rowan Atkinson (Johnny English) tancovať, je skladba Word Up (1986) skupiny Cameo. (Raccoon.city)
  • Film sa natáčal v Londýne a Welwyn Garden City (Anglicko, Veľká Británia) a v Hongkongu a Macau od septembra 2010. (Arsenal83)
  • Do jedné z rolí tvůrci zvažovali také obsazení jednoho z původních představitelů agenta 007 Pierce Brosnana. (oje)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama