Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

predators 

všechny recenze uživatele

Nejde až o tak brutální akci, jako v předešlých dílech, ale systém a smysl bojového umění a to, jakým způsobem je zfilmován, zůstal zachován a ikdyž je zdejší představitel Ip Mana tak trochu ucho, opět jde o sympaťáka každým coulem. Pro fanoušky obou předchozích Ip Manů je shlédnutí této legendy povinností. 80% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Začiatok cesty majstra Wing Chun sa začína práve tu a práve teraz! Herecké obsadenie: Nechcem pôsobiť ako xenofobik ale mne oni pripadajú všetci rovnaký. Hlavne tie ich ženy boli na nerozoznanie. Prevedenie: Páčili sa mi ako exteriéry tak aj interiéry. Akadémia a jej dvor bol vážne premakaný. Hudba sa dokonale hodila do všetkých scén. Pocity: Veľmi dobré súboje a v celku slušne napísaný scenár a odsýpajúci príbeh. Vlastne mi na filme nič vyslovene nevadilo. Pridaná hodnota: Čakal som od filmu podobného razenia trocha emotívnejší koniec. Ale trocha ma to dojalo ale čakal som že to bude väčšia bomba. 78% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Podstatně civilnější pojetí, které působí oproti druhému dílu jakoby o deset let dříve natočené. Což rozhodně není kritika, protože wing chun bylo v podání Yu-Hang Toa velmi slušné. Vzhledem k tomu, že film popisuje mládí Ip Mana, byla absence téměř padesátiletého Donnie Yena pochopitelná. O to víc pak ale překvapí, když se objeví známé tváře z předchozího filmu, tentokrát v jiných rolích. Nicméně jestli je Ip Man 2: Legend of the Grandmaster spíš takové pochlubení se Číňanů svým Ip Manem, tak Ip Man: The Legend is Born, působí jako film pro Číňany. Sluší se ocenit i závěr filmu, který se vyhnul moralizování a byl překvapivě smířlivý. A pokud jsem kdy ohrnoval nos nad oblečením z Číny, pak po zhlédnutí tohoto filmu, budu kupovat obleky pouze Made in China. V tom z OP Prostějov, co mám já , by Ip Man neudělal ani dřep, natož pak šňůru, nebo všechny ty kozelce a motanice, na které si maximálně vyhrnul rukávy. ()

majxik 

všechny recenze uživatele

i když je tento díl "poslední" tak se spíše na něj podívejte jako na první, přeci jen je zaměřený na jeho život před prvním a druhým dílem , tak je škoda to sledovat v pořadíjak to bylo natáčeno místo sledování chronologické posloupnosti života Ip mana. A k filmu? Drží si standart poměrně blízko laťky prvníh dvou dílu a tak není moc co vyčítat, možná jen by si zasloužil tento díl alespoň o 30 minut více než mu bylo dáno, ale i tak moc pěkné.... ()

molotov 

všechny recenze uživatele

První dva díly se mi velmi líbily, tenhle o trochu méně, ale pořád je to fajn film. Trochu jsem se bál, co udělá výměna hlavního představitele za skvělého Donnieho Yenna, ale v tom problém nebyl. Hlavně scénář by potřeboval trochu poupravit. Chybí pořádný dějový oblouk, v podstatě tu není úhlavní nepřítel a chybí tu větší napětí. Japonci tu sice jsou, jejich jednání moc nedává smysl. Přesto ale rozhodně jde o důstojné pokračování série filmů o Ip Manovi. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)

Reklama

Reklama