Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když bych to bral jako pokračování geniálního Rec,musel bych dát nekompromisní odpad,ale když tu veškerou nenávist zkusim potlačit a budu to brát jako docela originální komedii,ty 2* vykouzlim.Těžko říct proč Paco Plaza vzal tenhle kult a doslova se na něj vykálel.Jestli mu všichni dokola tvrdili že je to mizerný režisér co se jen na Balagueróvi přiživil a chtěl jim vyvrátit že to není pravda,tak se mu to zcela jistě vůbec nepodařilo a jen všem dokázal,co už dávno stejně věděli,že je to prostě nula.I druhý díl je značně kvalitativně horší než jednička a je to hlavně v tom,že při natáčení měl většinu placu na starosti Paco.Nechápu proč nepojal film jako démonické vysvětlení ďábelského virusu.Genesis do celého konceptu zapadá pouze malými odkazy,za což je jeden z důvodů těch 2*.Líbilo se mi jak vykreslil oně nakažené,že při pohledu do zrcadla jsou vidět ty démoni.Nechápu proč je ale nechal běhat pomalu,když v prvních dvou dílech sou to rozjeté mašiny.Tam kde mohl tenhle Pičus vykouzlit atmosféru vše shodí dementní muzikou,která z toho chce nechce dělá komedii a to platí samozřejmě i o hereckých výkonech,které na mě působili vyloženě parodicky.On rozdíl mezi hororem a komedií není nikdy moc veliký.Pro horor musíte umět prostě vážně hrát a režírovat a když si ujasníme, že Paco hrát ani režírovat neumí a herci které obsadil rovněž ne,zbývá už jen přenádherná Leticia Dolera,která tak trochu hrát umí a co víc s motorovkou a odhaleným stehnem mě nutí přihodit tu 2*.Jinak se nedá ani mluvit o zklamání,už díky recenzím a pár komentářům mě bylo jasné že tohle se nepovedlo a nezbývá než rychle zapomenout na tenhle béčkový brak jednoho imbecilního dementa,který zprznil vše na čem stál první i druhý díl a věřit,že Balagueró nesežral stejný houby jako Plaza a 4řkou nám všem vrátí naději a nechá Rec zakončit s úctou,napětím a strachem,jaké si zaslouží,jinak totiž pro mě tale série skončí tam,kde začala a to u prvního dílu,který už bohužel podle mě zůstane nepřekonán. 35% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A je to. Jednička byla originální, dvojka excelentní a po trojce nezabučí ani býk, protože torero už mává jen zbytky otrhané mulety, která by nerozdráždila ani kulhavou, fialovou krávu... Tupá až blbá vybíjená s nemrtvými, co pokousali nějakého vaguse a chytli běhavku, jakých dnes produkují podřadná studia na populární vlně hnijícího masa dvanáct do tuctu. Ale co se divím, když je režisér Pako, co pro hrst Euro navíc pošle nějakou rychlokvaškou do kopru takový skvělý standard! ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Paradoxně po jedničce a dvojce, které jsou pečlivě filmařsky provedené filmy, vypadá trojka jako amatérský spin-off, který se rozhodla natočit parta sice nadšených, ale nepříliš zručných fanoušků. Velké, velké zklamání, byla jsem natěšená na nadpřirozenou hrůzu a dostala jsem jenom červený podvazek. Tedy, kdo čeká šílený horor, dostane vlastně romantický film. Ale jak romantický. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

První díl platil za zjevení. Sice to nebyl zdaleka první film využívající koncept předstírající záznam kamerou přítomnou určitému dění, ale dokázal ho nápaditě uplatnit ve skvěle budovaném hororu. Dvojka překročila veškerá očekávání a famózní jedničku předčila nejen z hlediska narativně-koncpečního uchopení, ale kupodivu i z hlediska formátu kamerového záznamu. Trojka tak stála v nelehké situaci, zatížená diváckými očekáváními a metami stanovenými filmaři v předchozích dílech. V tomto ohledu je na jednu stranu mrzuté, že tvůrci, potažmo polovina autorského dua, vlastní hozenou rukavici nezvedli, ale je třeba uznat, že ji nápaditě obešli. Místo bravurních kamerových hrátek, které bezchybně sugerovaly dojem autentického záznamu a současně byly promyšleně rámovanými obrazy, které maximalizovali efekt hranice rámu pro hororový účinek, tentokrát diváci dostanu jen jeden nápad či spíše vtípek stran svých očekávání (který měl být velkým překvapením, ale bohužel ho navzdory přání produkční společnosti vykecali nejen recenzenti v prvních ohlasech, ale i trailery zahraničních distributorů). Opuštění formátu by nebylo tak hrozné, kdyby film jinak měl co nabídnout, ale právě zde spočívá Achillova pata. Oproti drásavému napětí a dravě akčnímu stylu předchozích dílů nastupuje tuctová splatter řezničina odlehčená decentním nadhledem a půdorysem centrální svatby. Na jednu stranu lze ocenit, že vyprávění se v duchu reálných oslav sňatků ze začátku točí kolem pompézní hostiny a četných hostů, ale postupem času na vedlejší postavy zapomíná a zaměřuje se na ústřední pár novomanželů, jejich lásku a pouto mezi nimi. Bohužel v praxi to znamená, že snímek na začátku představí řadu postav, která zákonitě vyvolávají určitá očekávání, ale s výjimkou očividného nositele infekce jsou všechny figury trestuhodně nevyužité a doslova zabité. Výjimečné sekvence jako skvělá chvilka mezi nevěstou a její zahraniční kamarádkou pak navzdory svým kvalitám prostě působí jako z jiného filmu nebo ukazují trestuhodné nevyužití vedlejších charakterů. Výsledkem je jen přímočará a zapomenutelná "zombie" řežba, která příliš prvoplánově jede na první signální (ve své plakátové ikoničnosti až trapně očividná sekvence s motorovkou), je prostá koncepčních nápadů a nepřináší sérii nic nového (kromě nevyužitého motivu se zrcadly). Trojka "REC" je jen lehounce nadprůměrná žánrovka, což s ohledem na předchozí dva díly je tuze špatné hodnocení. Na druhou stranu ještě můžeme doufat, že hlavní studnou kreativity byl pro sérii Jaume Balagueró a že jeho "[REC] Apocalypse" tedy nebude takovým zklamáním. ___ 5/10 ___ (viděno na EFM Berlinale) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Sakra práce. Skoro taký prúser ako u druhého Silent Hill. V niektorých ohľadoch dokonca ešte horší. Miestami som nevedel, či sledujem zombie komédiu (otravné kecačky o licenciách, rytierske brnenie, Sponge John) alebo iba priemerný, dosť nelogický horor s oživlými mŕtvolkami. Prvých asi 10 minút veľmi dobrých, a potom sa začína utrpenie. Zombíci sú v trojke po novom vykastrovaný dementi, ktorý sa nevedia rozhodnúť medzi klasickou, a nevyberavou, desivou formou s predchádzajúcich dielov. Ďalej tu máme silné tlačenie na emócie u postáv, o ktoré nemáme strach, resp. nás dokonca vôbec nezaujímajú. Absolútne retardované scény typu vražda strýčka ručným mixérom, rádoby drsné pobehovanie s motorovou pílou... Plaza sa zbláznil. Na druhú stranu, keď si spomeniem na scénu, keď stojí Carla vonku sama v daždi a nevie, či sa niečo neskrýva v tme, alebo takmer brilantný depresívny záver, je bohužiaľ vidieť, že to mohol byť dobrý film. Ale keď už po 15, sorry, 20 minútach upustil aj od found footage formy, ktorá sa stala v tejto sérii už tradíciou a navyše tu skutočne nie je prakticky ani jedna sympatická postava (v prvom a druhom diely toto statočne zastávala reportérka, požiarnik či veliteľ zásahovej jednotky), alebo aspoň zaujímavá (Bishopa z votreleckej ságy nepríjemne pripomínajúci kňaz z dvojky), je to vyslovene na hovno. 40% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Původ vypuknutí démonické epidemie je vysvětlen v grafickém románu „REC: Historias Ineditas“, který v Evropě vyšel současně s tímto filmem. (LUKICKK)
  • Ačkoli to název naznačuje, nejedná se o prequel, neboť děj se odehrává ve stejné době či dokonce později než první a druhý díl. Lze to poznat ve scéně, kdy se Koldo (Diego Martín) nachází v řídící místnosti a v televizi za ním jsou ve zprávách zobrazovány právě události prvních dvou dílů. (Teabag)

Reklama

Reklama