Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

virus10 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím prvním a druhém snímku REC spatřil světlo světa díl třetí, nesoucí podtitul Génesis. Ten byl všemi kritizovaný a vcelku oprávněně, protože kouzlo série REC se úplně vytratilo. Zatímco první dva filmy natočili Jaume Balagueró a Paco Plaza spolu, další měl na starost každý zvlášť, a tak Plaza natočil Génesis a Balagueró Apocalipsis. Dost lidí mělo za to, že oním důvodem poklesu kvality série je právě post režisérské stoličky, a proto se mnohem více nadějí vkládalo do čtvrtého dílu. A i když se třetí REC moc nepovedl, tedy ohledně důstojného pokračování svých skvělých předchůdců, člověk se u toho aspoň slušně bavil a nebýt nálepky REC, nebylo by zklamání z filmu určitě tak velké. Naopak čtvrtý REC postrádá veškerou šťávu a hraje se spíš na kecy. Jasně, nějaký vysvětlení je důležitý, ale mohlo by se tam toho dít víc. Pro mě bohužel nejhorší díl. Největší plus je návrat Ángely Vidal. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SITUACE JE KOMPLIKOVANĚJŠÍ, NEŽ SI MYSLÍTE. UŽ SI NEMŮŽEME DOVOLIT VÍC CHYB.…“ /// Po povinný rekapitulaci z činžáku – páč si fakt hovno pamatuju, se ocitnem na lodi. Plovoucí laboratoř, na který je nakonec víc osazenstva, než bych čekal. Virus si furt mele tu svoji, takže o zábavu bude postaráno a není moc důležitý, kdo všechno zařve. Inteligenci a originalitu nechali na souši, ale nějaký krve se při honičkách mezi zdravejma a nemocnejma dočkáme. Situace se stává zoufalou a navíc to komplikuje časovej odpočet. Takže drama jako prase. Co vám budu vykládat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Při francouzáku mi strčil(a) jazyk až do žaludku. 2.) Před virem zdrhám parníkem. 3.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Nehodlám tu soupeřit o nejvíc kokotskej komentář. Na to jsou tu jiní kadeti. Stačí když napíšu, že je to ten nejzbytečnější díl z té nejzbytečnější hororové série všech dob ok? Jednička se ještě dala přežít, dvojka, trojka už úplně mimo a kterej vocas může zafinancovat aby se natočila i čtyřka?! Nemám slov.5% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po úděsné trojici předchozích dílů, kdy jsem si téměř třikrát překousal žíly dokonce i na nohou, jsem se stejně rozhodl uvidět i tu čtvrtou blamáž, protože mám zkrátka pro strach uděláno. Po poslechu zhruba 30 až 40 minut nezáživných dialogů, jsem měl sebevražedné choutky taky. Naštěstí, poté se to trošičku hnulo a kromě povídání se sem tam rozběhla nějaká ta mrtvolka klaustrofobickou chodbičkou ropného tankeru. Neuvěřitelně stupidní a prázdné dialogy snímek bohužel neopustily ani v dalším průběhu stopáže. Nějaká ta akcička ale dovede zážitek občas vylepšit. Docela jsem ocenil i to, že žádný šašek nikde nepobíhal s roztřepanou kamerkou a sem tam bylo tedy i něco málo vidět. Dohromady bych napočítal asi tak 2 hvězdy. Dalo se to strávit, a dokonce mě opustily sebevražedné myšlenky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z RECů- Balagueró tentokrát rezignoval na FF a ačkoliv fanouškem tohoto stylu natáčení nejsem, k sérii REC neodmyslitelně patřilo a dokonce bylo jednou z hlavních devíz. Čtyřka je tak obyčejnou zombie naháněčkou po lodi, která je sice dobrá, ale v rámci žánru okoukaná a nevyčnívající a je jedno, že charakteristika původce virusu je poměrně nezvyklá. REC tímto asi na dobro vyčpěl. 55% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Většina filmu se natáčela na skutečné lodi s ropnou plošinou. Některé části lodi musely být vytvořeny ve studiu, aby byl prostor pro natáčení a kaskadérské kousky. (LUKICKK)
  • Tristana Medeiros (Javier Botet), posadnuté dievča, ktoré začalo nákazu, je jediná postava, ktorá sa objavila vo všetkým štyroch dieloch série. (Crybaby)
  • Pokud si pustíme Rec (2007), [Rec]² (2009) a tento film po sobě, aniž bychom sledovali závěrečné titulky, odehrají se tyto tři filmy jako jeden celý sled událostí. (LUKICKK)

Reklama

Reklama