Reklama

Reklama

Pilíře Země

(seriál)
  • Kanada The Pillars of the Earth (více)
Trailer
Kanada / Německo / Velká Británie, (2010–2011), 7 h 9 min (Minutáž: 48–57 min)

Epizody(8)

Anglie roku 1123. Tom Stavitel (RUFUS SEWELL), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (MATTHEW MACFADYEN). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek. Bez síly lásky by však cíle nebylo nikdy dosaženo. To ona dává lidem křídla k uskutečnění snů malých i velkých. To ona pomáhá dobru zvítězit nad zlem. A právě o tomto vítězství je náš příběh.

PILÍŘE ZEMĚ, knižní bestseller Kena Folletta je již několik let na výsluní zájmu čtenářů celého světa. Nyní k vám přichází 4dílné filmové zpracování tohoto velkolepého historicko-dobrodružného eposu z produkční dílny Tonyho a Ridleye Scottových, tvůrců hitů Gladiátor a Robin Hood. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak dokonalé jako Řím. Na druhou stranu byl Řím také o něčem jinem a z jiné doby. S vykresleném postav se poměrně spěchá, což je výsledek klasického kopírování knih. Co ale ztrácejí Pilíře na Římu, tak si vynahrazují opulentními záběry na hrady a stavby, efekty a skvlým úvodem, který krásně připraví na středověkou podívanou. Rozhodně stojí za vidění, přestože se z toho klasika pravděpodobně nevyklube. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z historických seriálov som si do svojej topky vybral aj tento seriál. Ono je z čoho vyberať, už len taký Rím, alebo Spartakus boli tiež skvelými kúskami, nehovoriac o nespočte ďalších iných. Ale tento mi vyhovoval absolútne vo všetkom. Len 8 častí s vyhovujúcou stopážou a skvelou gradáciou deja. Herecké výkony nadpriemerné, kto by povedal, že Redmayne to dosiahne neskôr až na oscara. Ďalší ma zaujal David Oakes, Rufus Sewell nikdy v tomto žánri nesklame, ale absolútnym vrcholom je Ian McShane v úlohe Walerana. Lepšie zahraného záporáka si ťažko predstaviť. Nakoľko je to nakrútené podľa literárnej predlohy, kniha bude pravdepodobne takisto výborná. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

K příběhu Kena Folletta jsem se dostal přes počítačovou hru - adventuru - od německého studia Daedelic. Po dohrání této hry jsem si uvědomil, že tohle je přesně ten správný, epický, historický knižní námět, který si filmové zpracování prostě vysloužit muselo. Když jsem zde zjistil, že opravdu existuje, neváhal jsem a okamžitě si jej sehnal. Produkce bratři Scottové, to přece nemůže dopadnout špatně, co? Jenže hned od první minuty jsem tušil, že tohle bude průser. Jakmile se rozjedou úvodní titulky, vše je jak má být, vše vypadá krásně, lahodná intro hudba je radost poslouchat, jenže pak se rozjede příběh...příběh, který je zde neuvěřitelně komplikovaný, složitý, přeskakuje nelogicky z člověka na člověka, vůbec nevysvětluje časové posuny. No a i když jsou tu kulisy překrásné a atmosféra středověku je cítit z každého záběru, tak jsem se nemohl zbavit pocitu, že koukám na středověkou telenovelu. Hrozný. Tohle mě teda dost zklamalo a seriál jsem nakonec shlédl jenom z úcty k originálu, protože jsem od hry věděl, co přijde a byl jsem zvědavý, jak se toho tvůrci ujmou. Nakonec si to u mě vysloužilo jen tak tak tří hvězdu a mně už nezbývá nic jiného, než se jednou odhodlat k té knižní sérii, kde každá z knih má cirka tisíc stran. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Telenoveloidní pohádka s historickým nádechem. 1) Kouká se na to pěkně. Příjemně vyhlížející herci i herky, pěkné výkony, pořád se něco děje a katedrála úspěšně roste. Pár historických anachronismů (typ klenby, zlaté mince, tituly) dojem nekazí. Už už to vypadalo na čtyři hvězdičky, ale zkazil to konec, který vypadá, jako by ho točil Barrandov v roce 1951. 2) Zaujal mě svým hereckým projevem 68letý Ian McShane (zloradný biskup Waleran Bigod) a dále pak pěkní 28letý Eddie Redmayne (Jack), 27letý David Oakes (rytíř William Hamleigh) a 29letý Liam Garrigan (stavitelův syn Alfred). ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl. A přesto, (po shlédnutí prvního dílu budu pokračovat.) Z prvu velice pomalý rozjezd, hlavní postavy mě vůbec nevzaly... Z mého pohledu nemastné neslané. Ale čím se blížil konec, tím více jsem se dostával do příběhu a začínala mě přepadat zvědavost co bude dál. V tuhle chvíli dávám cca 80% uvidíme co přinesou další díly. Tak jsem shlédl první 4 díly. a už víc nedám. Nejenže mi nesedí snad všechny hlavní postavy, ale ani jim nevěřím. celý příběh je v podstatě o tom kdo je králem a kdo bude vydělávat z tržiště. Z prvotních 80% dávám 45% Dle mého seriál který nemusel být vůbec natočený.! ()

Galerie (215)

Zajímavosti (24)

  • Hoci seriál ukazuje hrady v dnešnom štýle, v skutočnosti boli v normanskej dobe zabielené. Dnešnému divákovi by biele hrady prišli čudné, ale v danej dobe hrady neslúžili len na obranu, no mali byť na míle ďaleko tiež znamením toho, že ich vládca je mocný a bohatý. Preto nemali na sebe len holý kameň, ale bolo na nich ešte vápno. (Arsenal83)
  • Ve 4. epizodě v záběru na armády lorda Glostera a krále před bitvou u Lincolnu má jeden z rytířů královského vojska jako bojovou zástavu znak českého bílého lva se dvěma ocasy na červeném poli. Ve 12. století se však tento znak nepoužíval ještě ani v zemích koruny české. (sardakutar)
  • Během celé série jsou Stephen (Tony Curran) i Maud (Alison Pill) titulováni jako "Majesty". Angličtí králové a královny ale tento titul neužívali až do poloviny 16. století, tedy téměř 400 let poté, kdy se odehrával příběh tohoto seriálu. (PogoJoe)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

17.01.2012

Americká kabelová stanice Starz na televizním trhu výrazně zabodovala s masakrálním seriálem Spartakus (druhá regulérní série s podtitulem Vengeance startuje 27. ledna). Dařilo se jí i s Pilíři Země… (více)

Bratři Scottové zboří Pompeje

Bratři Scottové zboří Pompeje

05.04.2011

Historické a fantasy eposy se definitivně stěhují do televize. HBO včera vyvolalo nadšení prezentací první čtvrthodiny z Game of Thrones, dnes tu máme další velkolepý televizní projekt. Pompeii bude… (více)

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

11.10.2010

Zatímco probíhá boj o dvoudílný prolog k Vetřelci (studio 20th Century Fox chce přístupnost PG-13 a rozumný rozpočet, Scott trvá na tvrdém R-ku a rozpočtu 250 miliónů pro oba filmy... a chce si… (více)

Reklama

Reklama