Reklama

Reklama

Království

(seriál)
Trailer 7
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Videa (136)

Trailer 7

Recenze (74)

IQ Tiqe

všechny recenze uživatele

Po polovině 2. dílu: Až moc z toho čiší současné teenagerovské romance. Zasazení do 16. století je jen formální pozadí děje, doprovodná hudba by se hodila mnohem víc k nějakému současnému sladkobolnému slaďáku. Zkrátka nejsem cílová skupina (patnáctiletá holka). Když budu chtít intriky, historii a fantasy, pustím si Game of Thrones; tohle je moc roztahané a připomíná mi to telenovelu a nemíním s tím ztrácet čas. ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Jůů, CW mi vrací GG, akorát v jiném století!!! :)) Moje historické já občas popláče, ale co, lepší aby mládež měla Marii Stuartovnu za černovlasou kočku, než za paní x z učebnice dějepisu. Občas jsou dialogy úsměvné (konkuruje jim i "Ach Žofréé"), ale děj je i přesto napínavý a přitažlivý. Koho baví intriky, pletichy a politika, ted se vyžije. Uvidíme, jak dopadne první série, po 7. dílu zatím 3*. ()

Reklama

Nathalia.A 

všechny recenze uživatele

Takisto ako mnohí z iných divákov som aj ja očakávala seriál na štýl Tudorovci , Borgiovci či White Queen, teda viac opierajúc sa o historiu a zobrazovanie jednotlivých udalostí, nielen vzťahu kráľa a kráľovnej. No aj napriek tomu, že Reign je v tomto smere pozadu, je to pohodový príjemný seriál. Hlavne dievčenské publikum určite poteší. Ja osobne si pozriem všetky nasledujúce časti, aby som videla ako sa to bude naďalej vyvíjať. Avšak okrem iného mi trocha prekáža, že pridávajú súčasnú hudbu k ´stredovekým´ scénam. Niekomu to nevadí, no mne to jednoducho nepasuje. Ospravedlniť to može iba to, že to nieje až tak historický seriál ale skor romantický. Tiež je v ňom veľa nepresností, ktoré niesú ani zďaleka založené na historických faktoch. Uvediem pár - kráľova milenka Diane de Poitres bola v skutočnosti o 20 rokov staršia než kráľ, no v seriáli vyzerá ako kráľova rovesníčka. Ich spoločný syn Sebastian ( Bash ) je len vymyslená postava a mnoho ďalších postáv tiež. . ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Jdu zase proti proudu zdejších hodnotitelů - dávám 4*. Mě se tento seriál prostě líbil. Když si odmyslíte historická fakta, která se tvůrci tak nějak i snažili držet, a trošku moc čistoty, dostanete fajn historicko-dobrodružný seriál se zajímavými zápletkami a očekávaným koncem. Vůdčí postavou seriálu byla nepochybně Catherine Medici, od druhé řady se k ní přidal i Stéphane Narcisse. Hlavní duo Mary a Francis mě nějak za srdce nechytlo, ale nemůžou se líbit každému že :). ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Je to fakt divné. Kostýmy krásné, ale naprosto anachronické, hudební doprovod super, ale k "historickému" seriálu se fakt nehodí, a se skutečnou historií to nemá vlastně vůbec nic společného... Kouká se na to fajn, ale uráží mě, že si tvůrci takhle bezostyšně hrají s dějinami. Vždyť by stačilo postavy přejmenovat a máte zcela originální příběh. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (38)

  • Pilotná časť bola zostrihaná. Pôvodne v nej bola scéna, ako Lady Kenna (Caitlin Stasey) masturbuje po ceremoniáli uvedenia manželského páru do spálne. (Arsenal83)
  • The Los Angeles Times seriál kritizoval s odôvodnením, že hlavná postava Mary Stuartová si zaslúži viac ako len svoju "sexuálnu verziu zo strednej s prídavkom koní". (Arsenal83)
  • Adelaide Kane sa zúčastnila konkurzu na Máriu Škótsku v čase, kedy hrala v seriáli Vlčí mládě (od r. 2011). Akonáhle rolu v tomto seriáli dostala, jej postavu z Vlčí mládě vyradili. (Arsenal83)

Reklama

Reklama