Reklama

Reklama

Superman/Batman: Apokalypsa

  • USA Superman/Batman: Apocalypse
Trailer

Když se do gothamskému přístavu zřítí vesmírná loď, Batman a Superman narazí na záhadného Kryptoňana se schopnostmi stejně mocnými, jakými oplývá Superman. Když to zvětří Darkseid, Kryptoňana unese a dostane ho pod svou kontrolu na Apokolips. Supermanovi a Batmanovi tak nezbývá nic jiného, než Kryptoňana zachránit. Toho však mohou dosáhnout pouze infiltrací darkseidova nepřátelského světa, kde hrozby nesmírné moci číhají za každým rohem. Režie snímku se opět chopila Lauren Montgomery, která stála již za filmy Green Lantern: První let, Wonder Woman, či Superman: Soudný den. (Caszidy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že pouze akce nestačí a současně, že Superman a Batman mohou dobře fungovat v jednom filmu. Detaily, jako je třeba příchod Batmana do domu bývalého bojovnice Bardo, kam dorazil Superman s Wonder Woman předními dveřmi dokáže příjemně rozesmát. Bohužel jsem si ale všiml také menšího paradoxu, kdy si animáky mohou dovolit divákovi předvést v podstatě cokoliv. Možná i proto jsem v závěru už byl trochu znuděný z bezhlavého mlácení. Zajímavé, u animáků se mi to zatím nestalo. Animace je průměrná, ale hlavně prostředí je nudné. Třeba Apocalypse měla být viditelně industriální wasteland, ale natolik nudná? Ohně nestačí... Potěšení ze Summer Glau nevydrželo celý film. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Trochu vlažnější sprcha po tématickém DC showcase týdnu... Nejnovější snímek z rukou talentované Lauren Montgomery postrádá jakýsi větší náboj, což se nepříznivě odráží i na akci. Ono jí tu není málo, jen je o dost zředěnější, než jak ji jsme v ostatních supermanovských animácích zvyklí vídat. Jakkoliv je vizuální zážitek v rozlišení 1080p naprosto dokonalý a bezchybný, stále je to blučková nuda. Situaci zachraňuje sympatická stopáž a kreslená sexy hrdinka, ze které mnoha fanouškům komiksu musí vypadnout oči z důlků... ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem viděl skoro vše co si na nás jak Marvel i DC Comics připravili v posledních letech na poli direct-2-dvd, a tak mohu oprávněně říci, že si DC šáhli až na samotné dno odpadu (štěstím je jim snad jen těsný souboj se strašlivým Hulkem v Planet Hulk). Hrozný scénář s debilními dialogy (ano, ještě více debilními než jsme u podobného žánru zvyklí) je doprovázen i bohužel naprosto nedostačující animací, která vypadá jak minimálně 30 let zastaralá. 20 % ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Animovaný film mohli rovno nazvať “Supergirl”, keďže sa celý film krútil hlavne okolo osoby Supergirl. Mám dojem , že každým novým animovaným filmom sa zvyšuje ich kvalita, jednak graficky, príbehovo ale aj choreografiou súbojov. Čo sa mi na sérii Superman/Batman tak veľmi páči, že sa berie dosť široké spektrum sveta DC, a príbeh sa nesústreďuje len na jednu postavu. Taktiež sa mi páčilo, že sa tvorcovia vyhýbali, resp. len okrajovo naznačili civilné alter-egá hrdinov. Potešil ma hlavne “Fortress of Solitude” , kde po seriály som prvýkrat znovu uvidel Supermanovu zoo. Tvorcovia sa síce museli udržiavať normy PG-13, ale myslím, že z toho vyčerpali maximum. Viacej takýchto poprosím :) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Po minulém crossoveru je tu ledová sprcha a jedna otravná superbloncka. Batman, Superman a i Wonder Woman jsou zde jen okrajové postavy a vše se točí kolem Supergirl. Bohužel mě však přes hodinu omáčka kolem nechutnala. Kromě boje ke konce bych se na to ani nedodíval. Celé to totiž působí ve stylu - nudné kecy, hodíme tam pár minut mlácení, nudné kecy a zase dáme mlácení o ničem...čekal jsem daleko daleko více a v porovnání s původním Public Enemies je to průměr. Nějak mě ani moc nerajcoval pohled na tolik ženských. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (3)

  • Kara a Superman spolu mluví jazykem Kryptonian, použito však bylo ve skutečnosti Esperanto, mezinárodní vytvořený jazyk podobný němčině. (JORDY)

Reklama

Reklama