Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou přinesla kořenářka starému králi zvláštní rybu. „Kdo ji sní, porozumí řeči zvířat“, řekla. Kousek ryby, i přes přísný zákaz, snědl mladý králův sloužící Jiřík. Král ho za to potrestal a poslal ho do světa, aby mu přivedl nevěstu, krásnou Zlatovlásku. Klasickou pohádku K. J. Erbena zná v Čechách, na Moravě a ve Slezsku snad každé malé dítě. Tato pohádka patří k těm nejmilovanějším už od roku, kdy se na našich obrazovkách objevila poprvé. Písničky napsali Angelo Michajlov a Eduard Krečmar. Zlatovlásku si zahrála Jorga Kotrbová (zpívá Jitka Molavcová) a Jiříka Petr Štěpánek. (Česká televize)

(více)

Recenze (329)

Dont 

všechny recenze uživatele

Rybka, mravenci, mouchy nebo ptáčci působí na provázcích hodně neohrabaně, ale jinak je to docela pěkná pohádka, proložená celou řadou písniček, některé z nich stojí za poslechnutí. Petru Štěpánkovi jde zpěv díky příjemnému hlasu velmi dobře, Jitka Molavcová zpívající za Jorgu Kotrbovou se mi už tolik nelíbila, tohle vnímám jako přešlap. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak už jenom kvůli těm písničkám je tohle naprostá nádhera! Samozřejmě nejvíc dává - Veď mě loďko kupředu, jedu jedu pro něhu... Tohle sme si s Vezekmínama zpívali, když sme jezdili na protější břeh pro dřevo na voheň :o). Klobouk dolů před všemi herci, kteří zvládli i skvěle zazpívat. Sice to není uplně bez chybičky, ale má to větší koule, než když to zpívá někdo jinej... Tak jako tak je ten dnešní Štědrej den pěkně nakopnutej hned od bóóóžího rána :o) ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje tak nízké hodnocení této hudební pohádky. Náhodou si myslím, že je velmi milá, plná stejně milých písniček a rysy pohádky jsou zde vyplněny snad všechny (možná více humoru by nezaškodilo). Na jedné straně milý pan král Pešek, na druhé straně pan král Holý (ten už nebyl tak milý). Nezapomenu na scénu s litím vína do poháru... a ty animovaná zvířátka mi přišla taky roztomilá. Ale na plný počet tato pohádka nemá. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát původně tomu filmu 3 hvězdičky, jenže pak jsem si uvědomila, že to je PRAVÁ POHÁDKA se zámkem, princeznou, hodným králem a zlým králem. Je to pohádka bez lítajících příšer, draků a čertů, zkrátka pohádka pro děti i dospělé. Vždyť to má tolik krásné hudby a pěkných písniček, z některých se staly evergreeny (Líbí mě se líbí...) Ne všechny supermoderní pohádky se dětem líbí. Děcka duše je stejná a pokud se nepřikrmuje absurditama, pak náhled je stejný ať se píše rok jakýkoli. Jedině co mě rozesmálo byla mrkající mrtvola (Jiřík leží na marách a prostě pevně zavřená víčka neustál). Ale toho si samozřejmě dítě nevšimne. Paní režisérka JANEČKOVÁ natočila milou pohádku. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádková pohádka.....opravdu radost pohledět na místy naivňoučké scénky s dřevěnými zvířátky pomahájícími chrabrému Petru Štěpánkovi na jeho těžké dlouhé cestě po vytouženém "zlatém" cíli a milujícím srdci.. proti tomu stojí však arogantní ziskuchtivý a okázalý král v podání geniálního hlasu čes.dabingu Jiřího Holého, jednoho z posledních herců oné skoro vymřele herecké elitě našeho divadla a filmu.! A hudba, která nemá v pohádkové scéně čes.filmu rovněž konkurenta..!!! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (19)

  • Když ptáci odlétají pro mrtvou a živou vodu, nemají žádné nádoby. Nemohli tedy vodu doručit Jiříkovi v lahvi. Takovou láhev by stejně neunesli. (Petr.Penicka)

Reklama

Reklama