Reklama

Reklama

Sherlock

(seriál)
Trailer 5
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (2010–2017), 17 h 51 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Louise Brealey, Rupert Graves, Mark Gatiss, Andrew Scott, Amanda Abbington, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. (Netflix)

Recenze uživatele IZFNP k tomuto seriálu (5)

Sherlock (2010) 

Občas prekombinované zápletky a fakt, že sa seriál tvári inteligentnejšie, než skutočne je. To je asi tak všetko, čo môžem napísať k výhradám. Pretože inak sa jedná o výborne obsadený, spracovaný a podaný seriál, ktorý občas ulietava sám na sebe, ale za to dokáže pobaviť, dojať, vydesiť a hlavne prudko zaujať. Cumberbatch a Freeman si seriál kradnú pre seba presne tak, ako by slávne duo Holmes/Watson malo, pri čom im sekunduje zábavná partička svojských charakterov. A Andrew Scott ako Moriarty ma po počiatočnom šoku každou svojou scénou dostával do kolien. Občasný humor vždy funguje, dedukčné schopnosti hlavnej postavy obvykle stoja za to a originálne spracovanie každého dielu nenecháva priestor pre nudu (pri čom kvitujem, že sa rozhodne nejedná len o nejaké epizódne vyšetrovania, ale ucelený dej). Seriál si skrátka kradne divákovu pozornosť a nepúšťa ju ani po skončení dielu. 90% ()

Série 4 (2017) (S04) 

Plno skvelých momentov vyvážených takmer rovnakým počtom rozpačitostí. Prvý diel slabší, druhý diel ako jeden z najlepších vôbec, tretí plný napätia, no i ťažko uveriteľného zvratu. Stále to funguje, obsadenie je stále výborné a séria ma bavila, najslávnejšie dni už má seriál ale za sebou. ()

Šest Železných dam (2017) (S04E01) 

Po dlhom čakaní sa vrátil jeden z najlepších seriálov doby a... sklamanie. Sherlock vždy vedel kombinovať osobné s detektívnym, žiaľ diely točiace sa okolo Mary sú vždy o úroveň nižšie. Talalay ako priemerný režisér ani nemohol ponúknuť nič lepšie. ()

Skomírající detektiv (2017) (S04E02) 

At the top of his game, dámy a páni, takéhoto Sherlocka si pamätám z prvých dvoch sérií a takého ho milujem. Diel plný zvratov, hrátok s divákom, napätia i gradácie a všetkého, čo na seriály mám rada. ()

Poslední případ (2017) (S04E03) 

Únavné, ale dobré. Pritiahnuté za vlasy, ale takým tym spôsobom, ktorý viem odpustiť, pretože to k Sherlockovi tak nejak už patrí. ()

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

29.11.2018

V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama