Reklama

Reklama

Sherlock

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (2010–2017), 17 h 51 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Louise Brealey, Rupert Graves, Mark Gatiss, Andrew Scott, Amanda Abbington, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. (Netflix)

Recenze uživatele darthvader77 k tomuto seriálu (2)

Sherlock (2010) 

---- POZOR OBSAHUJE SPOILERY------- Perfektní převedení literární klasiky do současnosti alá Dr. House mě dostalo. Sherlock i Watson jsou tak rozdílné povahy a přesto se nádherně doplňují a jejich dialogy jsou k popukání(Proč jsme tady? Abys ohledal tělo. Leží tu mrtvá ženská. To je solidní analýza, ale čekal jsem něco trochu podrobnějšího). Stejně tak spoustu Sherlockových hlášek(Andersone nemluvte nahlas, snižujete IQ v celém bloku.) -1- Studie v růžové Perfektní rozjezd kde na začátku tvůrci pěkně pracují s historickými paralely(Watson v knihách bojoval v anglo-afghánských válkách, zde Watson bojoval ve válce v Afghánistánu proti Talibanu).. Úvodní noční můra nám představuje Doktora Watsona. Následně vidíme, jeho docházení na terapie a jeho seznámení se Sherlockem přes společný nájem všechno podle knížky(v dnešní době). Na scénu pak nastupuje exot Sherlock, který svým svérázným přístupem vás hned získá. Dále začíná vyšetřování, které vás napíná až do úplného konce a temný závěr vás navnadí na další díly. -2- Slepý bankéř, jehož zápletkou byla konfrontace s čínskými překupníky umění byla dobře odvedená a především, závěr, který dává tušit dalšího nepřítele v pozadí je nádhera 3 -Velká hra Perfektní díl, konečně se zde ukazuje hlavní záporák Moriarty, který vypadám, tak jak by nikdo nečekal vše proloženo brilantními hláškami a závěr, který skončí v polovině patové situace prostě boží. 4 Skandál v Belgravii Díl, kde se objeví další postava známá fanouškům knižní předlohoy Irena Adlerová, ovšem opět ve velice moderním a pro určitou část publika jistě velmi zajímavém zpracováním. Celé děj nádherný, tady ale nejvíc miluju závěr, který vám vyrazí dech no a hlavně velice překvapí(nejlepší hudba z celé série na závěr tohohle dílu) 5 Pes baskervilský To že se z původní domněnky o zmutovaném psovi vyklube plyn co způsobuje halucinace jsem nečekal a seriál, který mě dokáže i po pátém dílu takhle překvapovat nemůžu nazvat jinak než brilantním takže velmi povedené. 6. Velké šílené finále celé série, kdy zloduch triumfuje, hlavní hrdinové jsou obviněni ze zločinů a vyvrcholením všeho je dialog Jamese Moriartyho a Sherlocka Holmese na střeše bylo dech beroucí. Takže veliká spokojenost a těším se na třetí řadu. ()

Série 4 (2017) (S04) odpad!

Po tom, co radikální feminismus zkurvil Lovce duchů a Star Wars přišlo totální zmrvení Sherlocka, kdy největší detektiv všech dob je přechytračen svou malou sestrou, kterou si tvůrci vytáhli z análu. Děsím se, co uvidíme v GoT. ()

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

29.11.2018

V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama