Reklama

Reklama

Sherlock

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (2010–2017), 17 h 51 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Louise Brealey, Rupert Graves, Mark Gatiss, Andrew Scott, Amanda Abbington, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. (Netflix)

Recenze uživatele Osvícený k tomuto seriálu (2)

Sherlock (2010) 

Málo která filmová, či seriálová adaptace literárního díla, která se od předlohy nějakým způsobem odchílí, když se snaží být originální, bývá úspěšná. Tato grandiózní, ztřeštěná BBC jízda s jako vždy skvělým Benedickem Cumberbatchem, a neméně dobrým Martinem Freemanem nám dokazuje, že jsou i výjimky. Velká hra byl první díl, který jsem viděl. Moje sestra a otec říkali, že mi to musí pustit, že se mi to bude líbit, zatímco na sebe spiklenecky pomrkávali. A pak již obrazovku obsadil Sherlock, opravujíce odsouzence, od nespisovné výslovnosti, a ujišťujíce ho, že dostane oprátku. Já samozřejmě bez meškání zhlédnul celé první dvě série. A nejlepší epizoda? Za mě bezkonkurenčně Scandal in Belgravia. Další dvě řady pro jistotu neberu ani na vědomí. (ano, viděl jsem je, a je to fakt zlý) Vlastně, jediný světlý okamžik třetí a čtvrté řady je ten, když se Sherlock ukáže Johnovi. Fakt vtipné je to, že pokaždé, když John Sherlockovi vrazí, tak se ocitnou v nějakém o něco horším Fast foodu. ()

Série 4 (2017) (S04) 

Gattis a Moffat se začali každej večer sjíždět do němoty, režiséra někde zapomněli, kameraman dostal na Vánoce spoustu novejch objektivů, tak je musel všechny pořádně vyzkoušet, střihačovi se pomíchaly záběry, tak už to ke konci stříhal nějak tak náhodně, Cumberbatch ztratil holicí strojek, Freeman se nechal přebarvit na blod, Scott se začal vztekat, když mu řekli, že už ho nechtěj, Abbingtonová poprosila Gattise, jestli by ji moch nechat zabít, aby se toho už nemusela účastnit, Jones jako malej odmítal nosit rovnátka a všichni společně vyhrožovali producentovi, že když je pošle do háje, zacpou mu pusu Sherlockovou čepicí a utopěj ho v Bristolskym bazénu. Nebo nevím, jak jinak mohly tyto fádní příběhy o špatném pracovním kolektivu, podnikateli s přebytkem volného času a sestře šikanující své sourozence, využívající do očí bijících a diváky k zblití podvádějících deux ex machina, vzniknout. I přesto mám pro televizního Sherlocka ohromnou slabost a poslední minuty The Last Problem mě neuvěřitelně navnadily na pokračování, za předpokladu, že se bude držet při zemi a odvíjet od předlohy mnohem více, než jednorázovými výkřiky názvů povídek. ()

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

29.11.2018

V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama