Reklama

Reklama

Boratův navázaný telefilm

  • USA Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (více)
Trailer 2

Čtrnáct let po své první cestě do Ameriky se kazašský reportér Borat Sagdijev musí vrátit do USA, aby zachránil pověst Kazachstánu. Zde zasáhne Boratova patnáctiletá dcera Tutar, která mu překazí plány. Oba dostanou mnoho zajímavých lekcí o americké kultuře, politice a covidu 19. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (373)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Borat je zpátky a je ješte absurdnější, ujetější a nebere ohled vůbec na nic - trefuje se do prezidentů, incestu, koronaviru, lgbt a všech dalších citlivých témat. Ačkoliv stylem trochu odlišnější od prvního dílu, humor je stejně šilený a vůbec oproti jedničce nezaostává. Sacha Baron Cohen je ve svých skoro 50ti pořád králem v oboru stupidního humoru a doufám, že tohle bude točit ještě dlouho. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné si uvědomit, že od prvního filmu s Boratem uběhlo patnáct let. Lidi ale nezapomínají a tak Borata v Americe poznávají na každém kroku. Sacha teda volí alternativní metody a tak se nekonečně převléká do podob, které jsou nejen zábavné, ale navíc opět vytváří scény, které si prostě nevymyslíte. Borat je podle mě světově jediná postava, která si dělá prdel z Amíků a ti mu za to ještě platí...Sacha Baron Cohen to prostě dělá dobře. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Nemám nejako v láske stand-by komikov, ale každý z pár záznamov na youtube, čo som videl od týchh slovenských, vysoko prevyšuje vtipnosť "komédie" s Boratom v hlavnej úlohe. A stačí im k tomu vlastný hlas a mikrofón. Nepotrebujú kulisy a filmový štáb. Tu nijako nepomohli, humor trápnejší, než u odkvitajúcich komikov, ktorým došla invencia a nápady. Ak teda nerátam tanečnú scénu. Tá jediná stála za to. A zaslúži hviezdičku. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Rozhodně oceňuji ten zhruba půltucet opravdu vtipných a nápaditých gagů a scén, ale jinak je to dost slabota, zvlášť ve srovnání se skvělým prvním Boratem. Konfrontace s "nic netušícími" Američany (kteří jsou tentokrát až překvapivě rezignovaní a nechají si vše líbit) jsou bohužel mdlé, místy působí dojmem umělého inscenování a hlavně z nich trčí zoufalá nutnost nabalit je na podprůměrně režírovanou, křečovitou a bohužel nefunkční zápletku o vztahu otce a dcery. Dokud Cohen provokuje v bizarních kostýmech, tak to ještě ujde, ale jakmile dojde na hraný děj, nebo je na plátně místo něj kdokoli jiný, tak filmu okamžitě padá řetěz. O špičkové satiře může být řeč jen sporadicky, povětšinou jde o relativně standardní komedii s hraničním humorem a spoustou hluchých míst. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Slabota. Tentokrát Sacha Baron Cohen nenarazil na ty správné lidi, takže jednotlivé epizody s nic netušícími obětmi nejsou vůbec vtipné. Za 40 minut skončíme s hlavní zápletkou, protože předání své dcery viceprezidentu se nezdaří, a proto se Borat rozhodne stejný postup vyzkoušet na Giulianim, což byl starosta New Yorku a podporovatel Trumpa. V této chvíli je z filmu cítit nastavovaná kaše. Ty nominace na Oscary nechápu, letos očividně nebyl žádný výběr. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu si zahrála skutečná přeživší holokaustu Judith Dim Evans, která byla o scéně a vtipech v ní plně informována. Film je navíc věnován její památce, jelikož několik dní po konci natáčení zemřela. (NiWi)
  • Natáčanie kazachstanskej dediny prebiehalo v Rumunsku. (Real Tom Hardy)
  • Když Borat (Sacha Baron Cohen) předvádí Rouškini, tak při tom zazní úryvek písně „Cotton Eye Joe“ od Rednex. (Duoscop)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

08.04.2021

Vycházející herecká hvězda Maria Bakalova z dvojky Borata si ještě spolu s Amandlou Stenberg (Nenávist, kterou jsi probudil) zahraje v hororové novince Bodies, Bodies, Bodies od distributora A24. O… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Byly uděleny Zlaté glóby

Byly uděleny Zlaté glóby

01.03.2021

V noci z neděle na pondělí proběhl 78. ročník udílení cen Zlatý glóbus a celý ceremoniál se z důvodu pandemie odehrával ve velmi úsporném duchu s minimem přítomných diváků a ze dvou lokací najednou.… (více)

Reklama

Reklama