Reklama

Reklama

Boratův navázaný telefilm

  • USA Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (více)
Trailer 1

Čtrnáct let po své první cestě do Ameriky se kazašský reportér Borat Sagdijev musí vrátit do USA, aby zachránil pověst Kazachstánu. Zde zasáhne Boratova patnáctiletá dcera Tutar, která mu překazí plány. Oba dostanou mnoho zajímavých lekcí o americké kultuře, politice a covidu 19. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (373)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se zde může dát najít tolik nevděčných kurev a zaostalých dementů. V dnešní čurácké době, kde se všichni chovají jak šulini, prosazují se píčoviny a o svá práva se brzy přihlásí i pedofilové, když se jich dostalo transkám a dalším retardovaným idiotům, kteří by dle zákonů přírody měli být minimálně utraceni. Sasha Baron Cohen přijde s dalším snímkem, kde do všech těchto nesmyslných společenských témat píchá jako do vosího hnízda a stejně se najde někdo, kdo to není schopný docenit. V době prvního Borata byl svět ještě docela v mentálním pořádku. Dnes je ovšem podobný film potřeba mnohem více, než tomu bylo kdykoli dříve. Humor je stejně stupidní jako záležitosti, kterých se dotýká. Nemá to sice takový šmrnc a nápad jako Cohenův předchozí projekt Who Is America?, ani se nedá srovnávat míra humoru, ale stále se jedná o luxusní zábavu se značným přesahem, který bude, doufejme, filmu uznán s odstupem času. Několik luxusních scén, kdy jsem si ucvrkával se tady ovšem najít určitě dalo. [85 %] ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Čekal jsem, že to bude cringe, že budu mít problém některý sekvence vůbec usledovat, že se zase vytáhne ta největší žumpa Ameriky, a že to ve finále bude hit or miss komedie jako byla jednička. Místo toho jsem byl skoro až dojatej, jak hezký finále tomu vymysleli. Druhej Borat je mnohem lepší film než se na první pohled může zdát - jasně, pořád platí, že utahování si z republikánů a jejich voličů před volbami asi nepobaví každého, a že některý scény vlastně nebyly moc vtipný, nicméně Maria Bakalova je vyložený zjevení a jak říkám, ten konec z toho opravdu dělá film a ne jen slepenec random bizárů. Čehož si moc cením, protože hned mám z té hodiny a půl lepší pocit. Dzekuji. 7/10 P. S. Rudy je nechutnej, ale co hůř, ještě navíc naivní. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nebýt osobním fandou veškeré tvorby Sacha Baron Cohena, asi bych nemohl hodnotit druhého Borata více než průměrně. Film se netají tím, že vybízí lidi, aby šli k prezidentským volbám USA a samozřejmě, aby nevolili Trumpa. Nemůžu říct, že bych se divil, avšak nejsem si jist, zda to je nejlepší důvod k tomu natočit film. Nicméně druhý Borat má řadu solidně vtipných scén a ty husarské kousky, kdy štáb skutečně zvládl infiltrovat konferenci s Mikem Pence a přemluvit k rozhovoru Rudyho Giuliani a ještě ho takhle zničit, to musím ocenit! 7/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

První polovina super - svižná, vtipná, tak akorát nekorektní a nápaditá. Pak ale přichází nebývale stagnující vata plná kostrbatého pohybu postav a nudných emancipačních keců, které si mohl někdo tak odvážný a neotřelý jako Cohen odpustit. Na správnou vlnu se tak naladí zase až posledních deset minut a ukazuje se, že silnější je tenhle film v úsecích, kdy se sází na odděleně vypointované klipy a gagy. A to není pro celovečerák s přesahujícími politickými a sociálními nitkami úplně dobře. 65% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen se svým týmem opět vymyslel skvělý příběh natočený tak, abysme viděli i nějaké ty střípky ujeté reality, především šokující reakce Američanů - a v tomto pokračování je často šokující spíš jakási lhostejnost. Tentokrát se kazašský novinář vydává do USA se svojí dcerunkou, kterou chce nabídnout vlivnému politikovi a zajistit si tak přízeň Jů Es and Ej. Nebudeme si nic nalhávat, Borat 2 je především fikce, ale i ta je zatraceně zábavná a vtipná. Cohen umí skvěle improvizovat i připravit si šílené eskapáty Borata a jeho dcerunky. Tu si zahrala mládá herečka z Bulharska, která zdatně Cohenovi sekunduje. Což je fakt obdivuhodný vzhledem k tomu, jaký je Sacha Baron Cohen komediální génius. Dvojka Borata záměrně ukazuje i nějaké to DOBRO, což je vše vykalkulované tak, aby se to hodilo do narativu rozumnějších demokratů, ale do filmu se to hodí a nepůsobí to násilně. Příběh o otcovi a dceře je klasický a předvídatelný, ale zároveň moc milý a někdy až dojemný. Především je to ale zatraceně dobrá sranda. (9/10) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (22)

  • Když se herečka Maria Bakalova (Tutar) doslechla o castingu na hlavní roli v novém hollywoodském filmu a byla následně pozvána na kamerové zkoušky do Londýna, měla prý nejprve obavy, zda se nejedná o obchod s bílým masem, protože celý projekt byl přísně tajný. Dokonce ani její rodiče nevěděli, o čem film bude, dokud neviděli oficiální trailer. (pusheen)
  • Když Borat (Sacha Baron Cohen) předvádí Rouškini, tak při tom zazní úryvek písně „Cotton Eye Joe“ od Rednex. (Duoscop)
  • Natáčení scény, kdy se Sacha Baron Cohen (Borat) jako country zpěvák vloudil do davu ultrapravičáků a zpíval jim protiobamovské popěvky, skončilo jeho útěkem v sanitce. Jeho totožnost byla odhalena a v rukou některých účastníků se objevily zbraně. (raininface)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

08.04.2021

Vycházející herecká hvězda Maria Bakalova z dvojky Borata si ještě spolu s Amandlou Stenberg (Nenávist, kterou jsi probudil) zahraje v hororové novince Bodies, Bodies, Bodies od distributora A24. O… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Byly uděleny Zlaté glóby

Byly uděleny Zlaté glóby

01.03.2021

V noci z neděle na pondělí proběhl 78. ročník udílení cen Zlatý glóbus a celý ceremoniál se z důvodu pandemie odehrával ve velmi úsporném duchu s minimem přítomných diváků a ze dvou lokací najednou.… (více)

Reklama

Reklama