Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Povídky Karla Čapka pravidelně přitahovaly filmaře, pro svou syžetovou úspornost byly navíc ideální pro krátkou metráž - také v tomto snímku nalezneme hned tři příběhy, které natočili vesměs debutující režiséři. Jsou ovšem ploše popisné, zbavené původní osobitosti, když líčí svérázné kriminální události, vymykající se běžným zkušenostem i zvyklostem. V první povídce se jedná o podivný rekord v hodu kamenem, v druhé je hledán pachatel neméně záhadné střelby a v závěrečné hlavní hrdina dlouho marně pátrá, kde se vyskytuje vzácná modrá chryzantéma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

zette 

všechny recenze uživatele

Prvni povidka pobavila, odvypravena s nadhledem a Bronislav Poloczek v roli policisty byl vtipny. Druha povidka stala na vynikajicim Rudolfu Hrusinskem. Posledni povidku hodnotim jako nejslabsi. Celkove sotva prumerny pocin tri zacinajicich reziseru, kteri se v budoucnu nijak vyrazne neprosadili. Spise nez "plache" bych oznacil pribehy jako "ploche"... ()

rt12 

všechny recenze uživatele

První povídka byla asi nejslabší, chyběla trochu ,,šťávička", pomalé tempo působilo spíše utahaně. Druhá povídka s fenomenálním Rudolfem Hrušínským je velmi zdařilá, vystupuje zde genialita Pana Čapka. Třetí se Čapkovi přibližuje mluvou v postavě, kterou zahrál Fr. Husák, ale zase tomu něco chybělo. Tak na 3,5 Vzhledem ke krásnému až dokumentárnímu úvodu dávám 4. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Povídky od tří režisérů pod supervizí J.Herze První příběh hození ve vzteku kamenem na velkou dálku...** Druhý příběh je na téma " zpytování svědomí po tom, kdy vás chce někdo zabít a vy nevíte kdo a proč ".**** Mimochodem tohle téma na celovečerní plochu přenesla povedená inscenace POKUS O VRAŽDU s K.Hogrem..... Šlechtic-pěstitel, si najme inspektora by pátral po modré chryzantémě, o které ví jen místní blázen(ka)*** ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Nevím, co je na těch povídkách plachého. Myslím, že minimálně tu první Čapkovu povídku odněkud znám, byla rozhodně nejlepší, některé záběry jako by připomínaly turnovské exteriéry, ale jistý si tím nejsem. Povídka měla skutečně humorné jádro s výborným B. Poloczkem a jeho bříškem. Jo ve vzteku člověk udělá výkon, jaký by normálně neudělal. Povídka s Hrušínským, to pochopitelně bylo hercovo mistrovství, ale úvahy o tom, kdy komu ublížil, mě začaly po chvíli nudit. Modrý chryzantéma byl ještě slabší kus, že němá dívka a vlak spolu souvisely bylo zřejmé od chvíle, kdy na něho ukazovala. Vlastně - Čapkův humor je takový suchý, ve skutečnosti nedokáže moc rozesmát, ano, osobité to je, ale... Tři hvězdičky. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Úžasné, Čapkovsky poetické a neztrácející humor !! Věrohodné zpracování povídek, které mám velice rád. V první povídce byla vystižena nadsázka, druhá byla trochu psychologicky vybroušena a třetí: stejně hezky se čte, jako se na ní dívá... I herecké obsazení se debutantům povedlo... Takových "obyčejných" filmů je málo... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Turnově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama