Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (311)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bratránek Downeyho Sherlocka, který se moc nepovedl. McAvoy je až moc maniakální a Radcliffe si film nikdy neurve pro sebe, takže tu máme ve všech směrech rozkmotřený nepodarek, který potěší snad jen živelným zpracováním. Drsnější dobovek je teď ale seriálová nabídka plná. Takže můžete Viktora Frankensteina s klidem vynechat. (5/10) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vnější efekty a vychytávky překrývají myšlenkovou prázdnotu, což je zvláště vidět na konci snímku. 1) Technické pseudoretro pobaví, zvláště pak v českém překladu (Lazarovy kleště). 2) Hudba nemohla být dramatičtější. 3) Mladí herci příjemně okořenili předkládaný filmový kýč: 26letý Daniel Radcliffe (Frankensteinův asistent z cirkusu Igor), 36letý James McAvoy (Frankenstein), 39letý homosexuál Andrew Scott (vyšetřovatel inspektor Turpin), 25letý Callum Turner (vyšetřovatelův pobočník konstable Alistair) či třeba 26letý bisexuál Freddie Fox (mecenáš Finnegan). 4) Výstižný koment: choze***. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pozerateľný priemer, ktorý vás neohúri ničím novým, z čoho by ste padli na zadok, ale ani nebudete musieť pri sledovaní krútiť hlavou nad sebou samým, že čo som si to ja blbec vybral za film. Jedná sa totižto o taký typ filmu, ktorý bez ujmy znesiete na jeden krát pozrieť, nájdete v ňom aj určité pútavé prvky, ale znova by ste sa k nemu už nedostali, ani ho príliš neodporúčali svojim blízkym. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-1* Když se řekne Frankenstein, tak každého asi hned napadne kultovní příběh o stvoření života z neživé hmoty - pro někoho šokující a pro druhé brakový. V tomto kousku výpravném blockbusteru, který se svou atmosférou velmi podobá Sherlocku Holmesovi od Guy Ritchieho, se snaží autoři z tématu vytěžit opravdu všechno, ale ani to jim nestačí, tak do něj vloží ještě romantiku a kriminálku. Tenhle guláš může chutnat opravdu jen všežravcům, nebo těm co ujíždějí na vizuální stránce a obsah pro ně není podstatný a baví se při hloupých, naivních a nelogických scénách. Jak rychle se mi tohle veledílo dostalo pod ruku, tak i rychle odpadlo - naštěstí existuje přetáčení a film docela rychle uběhl ;-). Odpad si možná zaslouží, ale aspoň se na to chvilkami hezky koukalo, tak nechám aspoň jednu hvězdičku. Nedivím se že jako film v kinech propadl a aspoň trošku to zdejší celkové hodnocení naznačuje. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: -1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ako pilot k nejakému seriálu by to mohlo byť celkom fajn ale ako kinofilm je to dosť trapas. Je to svižné, relatívne zábavné a má to aj celkom nábeh na guilty pleasureale akosi mi uniklo o čom ten film vlastne mal byť. Scénaristicky je to totiž celkom peklíčko. A McAvoy s Radcliffom už mali tiež lepšie chvíľky 5/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 65. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Původní knihu Frankenstein napsala Mary Shelleyová a poprvé byla vydána již v roce 1818. (Dracconnis)
  • Filmová produkce bouřek kreativně využila pro jednu z ikonických scén filmu - stvoření netvora a podpořila tak i nejúchvatnější filmovou dekoraci: interiér hradu a laboratoře, kde Viktor přivede jeho "experiment" k životu. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama