Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 3

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (1 395)

Morien 

všechny recenze uživatele

V podstatě dost brakové, babsko-povídačkové téma zpracované sterilně a nudně a studeně, jako by šlo o nějakou oficiální biografii populárního státníka. Tím pádem zcela nepochopený a nevyužitý potenciál námětu. Považuju se za člověka, který má strach rád a také ho má docela hodně nakoukaný, takže zde používané lekačky by se mnou nepohnuly, ani kdybych se dívala o půlnoci sama na hřbitově a promítala si to na stěnu staré zapavučinované hrobky. A casting hlavní role je ostudný. Kdyby tam figuroval hercův sádrový odlitek, tak od něj člověk dostane víc emocí než z živého masa. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Mělo to místy tíživou atmosféru, správné tóny, dusno, které by horory měly produkovat, ale bohužel se to vždy tak nějak rozplynulo do neznáma, že člověk ani netušil, jestli se opravdu bál, nebo si to jen namlouval. Hrozně mě rozčilovalo, že se milý Artůrek na nic neptal - posílají ho domů, dějí se divné věci a jeho ani nenapadne se zeptat proč, co, jak, kdy? Mělo to svou záhadu, ale k mému neskonalému zklamání zůstala nevyřešena. Knihu jsem nečetla, ale takhle na mě celý film působí značně nedomyšleně. Harry, tedy Artur to tak nějak zahrál, ale nepřišlo mi to na kdovíjaký výkon. Ale i tak mám pocit, že ze sebe vymačkal, co to dalo, protože prostě podle mě neumí moc dobře hrát... Ale zpět k samotnému filmu a jeho závěru, který se nevyvedl - nejprve si zaplavali v bahně a pak si nechali poplácat vlakem po zádech; přišlo mi to dost samoúčelné, hlavně to potápění v bahně - to aby se do filmu nacpala další ječivá scéna? Kdyby se více rozpletla záhada a já věděla, jestli se bojím nebo si to jen namlouvám... dala bych vyšší hodnocení. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hmm..Žeby Innkeepers číslo 2? Né tak hrozný to zase nebylo. Prvních 50 minut se nic neděje,Přiznám se málem jsem to vzdal!. Naštěstí ve druhé půlce se něco málo dít začlo. Ale bez lekaček,zajímalo by mně tedy o jakých tady všichni básní..Víckrát se leknu u nizkorozpočtovém Slasheru!.. Tři hvězdy s odřenýma ušima! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $54,333,290Tržby Celosvetovo $130,600,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,414,459 //počet predaných kusov 120,783Tržby za predaj DVD v USA $8,889,347 //počet predaných kusov 407,174║ Daniel Radcliffe s minimom dialógov ale uhrá to obstojne, dejovo strohé bez húževnatejšieho rozpracovania ale zato lakačky delikátne, slušná dávka napätia, minimálne 5x ma zamrazilo čo sa mi už dávno nestalo ale aj tak len priemer. /60%/ ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá hororová báchorka v dokonale atmosférických kulisách anglické přímořské vesničky. Neoriginalita a jednoduchost děje vůbec nevadí (Hammer nikdy netočil intelektuální, sofistikované filmy), co však bohužel vadí: skutečnost, že se film v takovém krásně hororovém prostředí nezmůže - co se týče strašení - na nic jiného než na laciné lekačky podle receptu "ukaž cokoli" + "přidej hlasitost". Vizuálně jsem si ten film fakt užíval (ať už v samotném prokletém domě, tak i ve vesničce), ale strach se nedostavil skoro vůbec. Jediný pohled na ženu v černém ve více než dvacet let staré televizní adaptaci téže předlohy ve mne vyvolal větší záchvěv hrůzy, než se zde povedlo všem lekačkám dohromady. Daniel Radcliffe to odehrál slušně. Závěr zklamal, stejně jako pár velmi rozpačitých scén (paní s psíky, pták v penzionu). Hodnotím 7/10, celkově se mi Žena v černém celkem líbila, bohužel s výše vypsanými výhradami. Doufal jsem v plnou palbu, k té to má ovšem daleko. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • V jedné scéně vejde Arthur (Daniel Radcliffe) do pokoje a vezme si jednu ze dvou svíček, které se nacházejí vlevo od dveří. Při následném úprku svíčku nemá. Ale na místě, kde by měla tedy být pouze jedna svíčka, jsou opět dvě. (noelcoward73)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama