Reklama

Reklama

Nájemní zabijáci

  • USA Assassination Games (více)
Trailer

Vincent Brazil a Roland Flint jsou dva nejlepší nájemní zabijáci na světě. Jeden z nich to umí s nožem a je ochoten za dobrou cenu vyřídit jakýkoliv cíl, druhý je zase špičkový odstřelovač. Brazil brzy dostane objednávku zlikvidovat šéfa drogového kartelu Pola Yakura, který byl právě propuštěn z ukrajinského vězení. Není však jediný, kdo ho chce zabít. Druhým mužem je Flint, který má s drogovým bossem nevyřízené účty. Znásilnil jeho ženu a bil ji tak dlouho, až skončila v kómatu. Vincent však netuší, že je návnadou pro chycení Rolanda zkorumpovanými policisty z Interpolu. Při prvním útoku zabije Yakurova bratra a Flint je i díky němu uvězněn. Uvědomuje si svou chybu a osvobodí ho. Podlý Yakura, chce Rolanda ranit na jeho nejcitlivějším místě, a tak zamíří za jeho bezmocnou ženou. I když jsou oba zabijáci tak odlišní, přesto spojí své síly k likvidaci nejhoršího drogového bosse ve východní Evropě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Héééj, tohle nebylo zdaleka tak špatné, jak jsem od Van Damma očekával. I na to, co se dělo, taková poklidná, hladinu nečeřící až artově noirová záležitost, kde těch pár pohybů předvádí mladší generace a Jean-Claude se tak může na stará kolena šetřit. Na béčko překvapivě neodfláknutý scénář se zvraty a zradami, akce ani technika nechyběly (byť bylo obé trochu skromnější, leč filmu to nijak nevadilo) a za kamerou a stříhacím pultem taky nestála naprostá trdla. Tedy docela překvapení, které se samozřejmě do kin nedostane, ale na DVD produkci akčního thrilleru se stárnoucí hvězdou v hodně levných "kulisách" přinejmenším potěší. ~~~ 3,5* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V celom filme sa mi pacili len dve veci. Van Damme tam neposobi tak dementne ako v poslednom Univerzalnom vojakovi a prijemne sa na neho pozera. A potom asi par (par ako dve) hlasok, ktorymi sa popichuju Van Damme a Adkins. Tak to boli vsetky klady tohto filmu. Zapory: akcie je minimum. Vlastne tu skoro vobec ziadna nie je. A aj ta trocha je natocena fadne. Choreografia bitiek je strasne jednoducha a nezazivne natocena. Taka prilis pomala. Najviac to zamrzi kvoli ucasti jednej z najlepsich bojovych mašín sucastnosti Adkinsovi, ktory predvedie asi tak dve slusne chvaty a zbytok filmu sa bohuzial snazi hrat. A to mu prilis nejde. Potom tu mame mizerny filter, ktory vyzera jak keby film vykupali v hovne. No a nakoniec som si nechal ustrednu zapletku. Su tu urcite paralely s mojim top filmom Leon, a o to vyraznejsie vynikne amaterizmus tvorcov. Postavy totalne ploche. Ako keby tvorcom nestacilo, ze do hlavnych uloh sa obsadia neherci, tak im este podrazia nohy hlupym scenarom s neskutocne stupidnymi dialógmi. ktore by neuhrali ani Oscarovi herci. A dufam, ze napad obsadzovat svoje deti, Van Damma co najskor prejde. Sice sa v takomto shite tazko hodnoti ich herecke nadanie, ale moje sympatie si neziskali. Hlavnym problemom tohto filmu nie je to, ze neponuka skoro ziadnu akciu, ale to ze namiesto nej neponuka ani nic ine, co by zaujalo. A povazovat tento film kvôli absencii akcie za art je fakt zly vtip. edit 2020. Suhlasim zo vsetkym, co som napisal pred rokmi. Ze ja blbec som si to pustil znova. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Dnes už klasické céčko totálně podělané kvality. Ale co šlo ještě podělat, to se taky podělalo. Počátek všeho je naprosto strašný šedý filtr, který z filmu dělá opravdu hnusné podívání. Dále snad až za hranou jsou záporáci, kteří si vesele vraždí i skoro hlavní postavy a řežou a podřezávají až běda. Fakt hnus. Dalším záporem jsou opravdu debilní dialogy, kdy některé věty totálně nedávají smysl – např. když postava pronese v Rumunsku, že by hrdina měl odjet ze Států (čili já pochopil z USA), nebo když hlavní postava z Ukrajiny se do ní dostane během pár chvil autem z Rumunska. Bohužel opět zde dostáváme smutnou a trpící postavu Jean-Clauda Van Damma, který jedinou bojovou scénu se Scottem Adkinsonem zvládne, ale jinak předvádí svou typicky neemocionální postavu, která si jen těžko získá u diváků sympatie. A Adkins nepředvede vůbec nic, lépe řečeno mu to režisér a choreograf neumožní. Velmi slabé dílo, které zachraňuje jedině dabing Jiřího Pomejeho v roli Van Damma. Hudba: Neal Acree ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Já vím není to zase taková pecka, ale film je celou dobu napínavý a i střihy nejsou špatné na tento typ filmu. Záporáci jsou dobří, ale na rumunskou angličtinu si nikdy nezvyknu, ta výslovnost mi dost vadila a toporné herectví. Filtr mě taky moc nepotešil, ale asi je to tím, že jsem film viděl online a to nebylo zcela ideální. Jinak akční sekvence jsou kvalitní a i střídání lokací potěší. Odehrává se to na více místech a i s efekty jsem spokojen. Akce tu zas tolik není, ale ta co tu je je velmi kvalitní a rozhodně je to aspon 3x lepší než Pastýř. Barbarash vytěžil s Rumunských lokací maximum. Sice několik scén na rozmlácené baráky, na čůrající psy tu bylo, ale ostatně to je všude po světě, u nás by to bylo ještě horší. Potěšil mě Van Dammův syn, který s herectvím vypadá lépe než jeho tatík, ale zatím se má hodně, co učit. Film má skvělý soundtrack, až na ty rumunské odrhovačky dobrý. Snímek bych spíše charakterizoval jako thriller/drama než akční/thriller. Ale myslím si, že je to povedený film, typově blízko k filmu Blitz. Já jsem byl maximálně spokojen, lepší už to nebude, každá snaha se cení. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Tak velmi příjemné překvapení. Nejvíc mě potěšilo, že film ani tak moc béčkově nevypadá. Spíš mi něčím připomínal francouzské kriminálky ze 60. let. A i když byl rozpočet malý, režisér Barbarash odvedl s tím, co měl k dispozici, skvělou práci. Víc než akční film, jde o akční thriller, kde akce ustupuje do pozadí a větší důraz je dáván postavám a jejich motivaci. A popravdě, ta akce mi tam ani moc nechyběla, až jsem se divil. Scénář není na podobný druh filmu nejhůř napsaný a dialogy netahají za uši. Van Damme i Adkins hrají v pohodě a pokud chtějí natočit dvojku, jsem pro. Jediná vážnější výtka je ten žlutý filtr, ale i na ten jsem si v průběhu tak nějak zvyknul. Solidních 70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • V scénke, keď sa Vincent Brazil (Jean-Claude Van Damme) a Roland Flint (Scott Adkins) po prvýkrát stretnú v sklade a mieria na seba zbraňami, tak pri zábere zhora si môžeme vľavo hore všimnúť, že niekto zo štábu prebehol za okrúhlym strojom, pred ktorým stoja sudy. (ČSFD)

Reklama

Reklama