Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kuchařská soutěž, která je vysílaná v USA na kanále FOX a je inspirovaná původním australským formátem. Koproducentem této show je slavný britský šéfkuchař Gordon Ramsey, který je zároveň jedním z porotců. Soutěžícími jsou amatérští kuchaři vybraní z celých Spojených států, kteří se chtějí stát profesionálními kuchaři. Vyhrát může však jen jeden z nich. Pokud tedy chtějí vyhrát, musejí ze sebe vydat naprosté maximum. Dalšími porotci jsou - italský vinař Joe Bastianich a americký šéfkuchař Graham Elliot. (Gac)

(více)

Recenze (87)

whack odpad!

všechny recenze uživatele

Plytvanie jedlom (uvariť, ochutnať jedno sústo, vyhodiť). Jedlá, ktoré stoja 50 dolárov a nenaje sa z nich ani dieťa, lebo majú 50 gramov, to je možno nejaká forma umenia, ale ja jej nerozumiem. Plus tie afektované americké ksichty... nie všetci boli umelí, ale napr. tlstá slečna v 4. sérií, ktorá v každom diely útočnými vulgárnymi poznámkami typu "hippy vegetarian shit" zakrývala svoju neschopnosť uvariť niečo iné ako pudingy a mŕtvoly (ktoré boli očividne jedinými zložkami jej potravy), je príkladom. Mäsko, mňam. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to hezky, škoda jen, že se tam vaří pokrmy, které tady v Babicově asi jen tak někdo vařit nebude. Hned zkraje mě zaujala velkohubá prohlášení porotců: "Nikdo na světě neví o jídle víc než já". Nadále jsem žasnul, když se v pořadu objevili soutěžící, kteří prohlašovali třeba: "Zanechala jsem studií, abych se mohla zúčastnit téhle show", anebo dokonce právník: "Zanechal jsem své právní praxe, abych se mohl věnovat téhle show" (u toho je obzlášť kuriozní, že vypadl hned při rozstřelu). Jinak ostatní soutěžící taky asi budou pěkní exoti, jeden z nich třeba přímo srší sebevědomím a arogancí a když se porotci rozhodují, jestli ho pustit či ne, tak se tam regulérně rozbrečí. Zajímavej byl taky farmář, kterej tam nakráčel v jeansových lacláčích, asi rovnou z pole. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[První série] Jídlo. Televizní jídlo. To je moje. Jděte se bodnou s volbou zpěváků a talentovaných lidí, já chci u televize žrát očima k prasknutí. Gordon Ramsay je už dlouho můj idol a proto jsem nemohl první řadu US Masterchef minout. Show je to velkolepá jak se na americké reality TV patří, Gordon přebírá spíše roli hlavního mluvčího a tak trochu moderátora. Čímž se nenápadně otevřel prostor k vyniknutí i zbylých dvou porotců, kteří v přibývajících dílech jenom zářili. Zajímavé úkoly a nakonec celá ta řada utekla hodně rychle. První sezóna 55 % ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Českou verzi jsem neviděl, takže to ponechme stranou. Americká je však překvapivě dobrá. Zázemí je perfektní, což tenhle pořad povyšuje na skvělou zábavu. Vaření na svatbě nebo na vojenské základně je prostě dobrý nápad, který se nedá vyrobit bez určitých finančních prostředků. Podobně jako Kitchen Nightmares je to silně tlačeno přes emoce a i když nemám reality shows přesně kvůli tomuhle principu v lásce, tady mi to zase tolik nevadí, protože to není za hranou. Nikdo nikoho neodposlouchává na záchodě a většinu prostoru má jídlo. Krom toho, mám pocit, že Američané tohle osobní drama sami milují a rádi ho prožívají. Mám pocit, že víc než formát pořadu má propírání emocí před kamerou na svědomí sama vůle účinkujících. Nedokážu si představit, že by to podobně přirozeně vypadalo v českém prostředí. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

ten puclík Elliot si mě prostě získal už od prvního dílu první série a nepustil až... doteď. A co pak Ramsey (s tím jeho přízvukem :) ) a Bastianich. Nedá mi to - musím porovnat s českou verzí: americká verze má oproti české alespoň tři obrovské výhody: 1) soutěží jsou opravdoví amatéři (ne šéfkuchaři či jim podobní), 2) v porotě sedí opravdu ti, co jídlu opravdu rozumí a umí se k uvařeným jídlu pořádně vyjádřit (narážím na Filipovou v české verzi) a za 3) je to čistě jen a jen o jídle a trošce rivality mezi soutěžícími (ne o tom, jak společně bydlí v chalupce a jak se mají, či nemají rádi) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Show MasterChef vznikla původně v Anglii, odkuď ji přebrala například Austrálie nebo Francie a v létě 2010 USA. (Dromed)

Reklama

Reklama