Reklama

Reklama

Kdopak by se Shreka bál

(TV film)

Shrek se vrací o Halloweenské noci domů, kde ho chtějí vystrašit jeho kamarádi v čele s Oslíkem a Kocourem v botách. Když se jim to nepovede, vsadí se se Shrekem, že si budou celou noc vyprávět strašidelné příběhy a kdo vydrží nejdéle beze strachu, tak vyhrál. Hra může začít. (Soundtrack)

Recenze (70)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarený krátky halloweensky špeciál. Jednouchý príbeh so rozprávaním hrôzostrašných historiek, ktoré parafrázujú filmy ako Misery nechce zomrieť či Psycho je prešpikovaný drobnými shrekovskými gagmi. Ich úroveň nie je síce svetoborná ale na pobavenie v predvečer všetkých svätých postačí. 70% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Přehnané odkazování na popkulturu, které už v některých filmových Shrecích vyloženě nudilo, v tomhle halloweenském speciálu funguje na jedničku. Drsňácký Perníček exceluje vyprávěním své vlastní verze Frankensteinovy nevěsty, Oslík a Kocour v botách, kteří se neustále překřikují, opravují nebo doplňují a tím svou strašidelnou historku pořád mění, ho dokonce ještě trumfnou. Díky dvacetiminutové délce má "strašidelný Shrek" rychlý spád, takže působí o to zábavněji. ()

Reklama

Alojs 

všechny recenze uživatele

Návrat ke Shrekovi z jedničky. Na poli dvaceti minut se tvůrci nenásilně vyvlíkají z pout, do nichž se sami uvedli Shrekem dvojkou, trojkou a čtyřkou, a jedou si bezvazebně po svém. Což je fajn. Moc fajn. Halloweenské vydání působí nenásilně a divák - ten se baví a říká si: "Ať to ještě nekončí." P.S.: Perníček je tentokrát nejlepší a oslík hraje druhé housle. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Strašidelné historky se mají vyprávět jedině na nějakém strašidelném místě a nejlépe v noci.Takovým vhodným místem je i starý hrad, který nabízí dokonalou atmosféru. Nejlepší příběh vyprávěli Kocour s Oslíkem, i když pravda byl trošku pomotaný. Je vidět, že si ti dva výtečníci nezůstávají nic dlužni. Ovšem, Shrekovo vyprávění bylo luxusní. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Trapárna, ve které se snaží Shrek vykřesat alespoň jiskřičku své nedávné slávy. Neustálé variování téhož se najednou nestane opětovně zábavným, ani když dojde ke změně parodovaného žánru. Zvolená forma, v níž dostane svých pár minut slávy jedna z postaviček je navíc nedostačující. Zkratkovité vyprávění jednotlivých příběhů se paradoxně stalo zdlouhavým. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu Perníčka je reference na postavu Frankensteina ze stejnojmenné knihy od Mary Shelley, v příběhu Oslíka je odkaz na film Psycho (1960) a v příběhu Shreka na film Vymítač ďábla (1973). (griph)

Reklama

Reklama