Reklama

Reklama

Cesta na tajuplný ostrov 2

  • USA Journey 2: The Mysterious Island (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sean je nejmladším potomkem rodu Andersonů, který žije poklidným životem s matkou a jejím přítelem Hankem. Brzy se však dostane do problémů se zákonem, když se vloupá do radiostanice, aby zachytil zprávu od svého dědečka. S pomocí Hanka ji rozluští a zjistí z ní, že tajuplný ostrov existuje. Hank sestaví pomocí několika knih mapu se souřadnicemi neznámého ostrova v Pacifiku a oba se vydají na cestu. Když se snaží pronajmout loď, nepodaří se jim najít nikoho, kdo by jim za vysokou odměnu vyšel vstříc. Štěstí se na Seana s Hankem usměje až s příchodem pilota vrtulníku Gabata a jeho dcery Kailani, kteří jsou ochotní oba dobrodruhy přepravit na určené souřadnice. Cestou je ale smete hurikán a oni se probudí na pláži neznámého ostrova se skalním průchodem do vnitrozemí. Pochopí, že se dostali na tajuplný ostrov. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (519)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Možná by to nebylo tak strašné, ale odradilo mě hned několik věcí. Jednak toho dětského herce fakt nesnáším a přijde mi neuvěřitelně nesympatický. A za druhé, i když budeme respektovat zákony filmu a akceptujeme, že na světě tákové místo naruby doopravdy existuje, stále se zde vyskytuje mnoho nelogičností a kdo bude pozorně sledovat, objeví dokonce i minimálně 10 filmovych chyb a to musím říct, že jsem se nijak nesnažil je vyhledávat. 30-40% ale jako pohádka pro děti možná dostatečmé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemné překvapení! Formát 3D nebyl úplně špatný (má otřesná zkušenost s posledním H.Potterem, kdy bylo vše placaté, mě nadlouho odradila), pohádkové obrazy, napětí, obří hmyz (miluji hmyz a šup hvězdu navíc), vtip a kouzelné dobrodružství, které, ruku na srdce, by leckdo rád prožil. A kdo jiný by měl opět inspirovat než Jules Verne? (škarohlídům bych řekl, že znám několik mládežníků, co po Cestě do středu Země po něm sáhli). Vzorová ukázka rodinné zábavy podle Hollywoodu. Jak v pseudoromantických seriálech a telenovelách zde vzniká láska včetně hrdinského zachraňování, ba co víc, sladký konec je jak pohár se šlehačkou. Jenže, jak by měl končit rodinný film? Měli všichni zahynout? Copak je to horror (kde se to dá, někdy je i vítáno)? Nechápu pohoršení v některých komentářích...A osobně se mi líbily citace ze StarWars - honička mezi stromy i kličkování Nautilu. A nechci ani přemýšlet o tom, zda když něco smete vlna, může se to opět vynořit v plné kráse. Jde přece jen o zábavu a tu jsem si užil. Možná i tím, když jsem sledoval skvěle se bavící děti v kinosále. Jen malá výtka k žánru - fantasy? Prosim? A kde je sakra magie? ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO MÁ CHUŤ NA DOBRODRUŽSTVÍ?....“ /// ...ble, ble, ble ble.... přijet na ostrov, potkat zvířata (obludy), najít tajuplný věci (že by si Indiana J. vzrušením urval pinďoura), vyděšeně zdrhat, nadšeně se tvářit, úžasně zírat – vlastně tohle všechno jsem čekal (a možná i chtěl). Ovšem, že to bude tak stupidně prostý – úděsná neherečka (tak schválně...), fantastickej potápěčskej výkon (i když takový lovci perel....), strašlivý triky (neser! Tohle nemůže ani v 5D vypadat normálně....) a Rock (zapomeň na hudbu – ten herec....) s vizáží Mr. Propera (pro jistotu...). No to si se Hollywoode posral v kině! A co děti? Jestli si nemaj kde hrát...tak asi jo. A možná, aby se zasmály, ani nemusej vidět maxi včeličku ve 3D. Takže: ,,KDO MÁ ještě CHUŤ NA DOBRODRUŽSTVÍ?....“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímám se o AKVALUNG. 2.) Zajímám se o tektonický redukce. 3.) Jsem dítě a nemám si kde hrát. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodovej rodinnej dobrodruznej film. To rodinnej je tu samozrejme zasadni, necekejte zadny super akce, Rock tu je prakticky nevyuzitej, je to proste takova projizdka vizualne krasne vypadajicim svetem, s par napinavejsima scenama. Triky sice obcas zazlobi, ale neustale se neco deje, herci jsou sympataci ( i kdyz Hutcherson je misty lehce otravnej frajirek) a tech 90 minut utece jako nic. Pribeh je spatlanina nekolika Verneovo knizek, ale Peyton je docela talent, takze i treba honicka cmelak vs papousek, jakkoliv infantilne to zni, je v jeho podani docela zabavna. Takze ve vysledku jsem v podstate spokojenej, o zadny veledilo se nejedna, ale to jsem ani necekal, takze slusny 3*. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

V podstatě to stejné co jednička - jednoduchý eskapistický rollercoaster, který jen samoúčelně vyvolává trikové atrakce. V jeho přímočarosti se na něj však nelze zlobit, hlavně když vedle sebe hláškuje Michael Caine a enormním prsním svalstvem obdařený Dwayne Johnson, které jsem nikdy nečekal, že spolu uvidím v jednom filmu. Když o tom tak přemýšlím, v druhé "Cestě" je vlastně hodně věcí dost bizarních, obří digitální včely nepočítaje... ()

Galerie (93)

Zajímavosti (13)

  • Hank (Dwayne Johnson) se o ponorce Nautilus zmíní jako o 140 let starém kousku. O pár chvil později jsou baterie k nastartování motoru příliš vybité. Baterie takové, jako jsou ve filmu, však neexistovaly do začátku 20. století, což je přibližně 30 let poté, co byla loď vyrobena. (LaserJet)
  • Ve filmu je několik narážek na další Verneovy knihy. Základem je titul „Tajuplný ostrov“. Sopka chrlící zlatý popel odkazuje na knihu "Zlatá sopka". Ponorka Nautilus odkazuje na dílo "Dvacet tisíc mil pod mořem". V závěru filmu pak dá Alexander Anderson (Michael Caine) Seanovi (Josh Hutcherson) knihu "Ze Země na Měsíc". (LaserJet)

Související novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (více)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (více)

Reklama

Reklama