Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (805)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Oliver Stone po osem ročnej odmlke natočil ďalší film. Úprimne som sa tomu potešil, pretože jeho doterajšia tvorba ma vždy dokázala zaujať. Považujem ho za skúseného, nápaditého a vysoko profesionálneho režiséra. Preto som očakával kvalitný filmový zážitok. Lenže naivný príbeh o dvoch díleroch marihuany, čo žijú v sodomistickom vzťahu s blonďavou blbkou, ma hlboko sklamal. Povrchnosť tejto témy by som dokázal hadám aj prekusnúť, ale ten plytký, vypočítavý, komerčný štýl akým to natočil ma doslova znechutil. Zdá sa, že už sú nenávratne preč tie časy, keď ma Stone ohuroval svojou progresívnou umeleckou filmárčinou. Toto čo mi teraz naservíroval bola len akási nepodarená parafráza na Tarantinov kultový snímok Pulp Fiction, ktorá vyústila do skoro až béčkového akčného snímku s umelo prekombinovaným vyvrcholením. Keby to bol debut nejakého mladého, dvadsaťpäť ročného režiséra, tak by som to bral, ale od Olivera Stonea som rozhodne čakal oveľa viacej. *** ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdyby od Scottovy smrti uplynulo dost času, myslel bych si, že jeho duch stihnul vstoupit do Stonea a natočit další průměrný film. Doufal jsem v návrat k U-Turn, ale tohle je spíš přežvýkané nic, co se hodně snaží být cool, až je to otravné. Musí se nechat, že přetažená stopáž se nakonec obhájila, to drží Divochy nad vodou. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Filmové sklamanie a utvrdenie v tom, že keď fanboy na CSFD.cz proste chce, tak bez okolkov nadhodnotí. Veď pohoda, nikomu to neberiem, ani ho za to neobviňujem, sám si občas prihodím čosi naviac a statočne si to obhájim, len v prípade novinky O.S. sa musím zdržať prehnaného velebenia a skôr oznámiť polovičnú nespokojnosť. Toľko spochybňované hrátky s filtrami, ostrosťou, obmieňajúcou sa formou záberovania sú podľa mňa na mieste a majú svoje odôvodnenie ktorým je nostalgický navrát do frenetických 90's kedy sa to na plátno rúbalo ako sa komu zachcelo. K tomu ten vztyčený prostredník aka "i don't give a shit about your opinion" z ktorého jasne vyplýva, že Stone nebral na zreteľ žiadne riziká či hrozby a jednoducho si chcel natočiť niečo...ako od Tonyho Scotta. Takáto odhodlanosť skrížená s drzosťou mi imponuje. Že je to v konečnom dôsledku špatne zahraný (česť výnimkám = del Toro), chatrne vyrozprávaný (chvíľami to nemalo ďaleko k natvrdlému "Shoot'em up" + náhle popretie zvoleného naratívneho konceptu) scénaristický karambol (no comment) mi už však potechu nerobí a ceľkovo ma pri pomyslení na onu kreačnú zmätenosť viacmenej rozhodí. "Savages" = adreanalínový produkt pre všetkých a zároveň pre nikoho ktorý nenudí, ale za ten plytký entertainment si do neba vyzdvihovať nezaslúži. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Hlavní trojice se debilitou svého chování a kvalitou hereckých výkonů směle řadí po bok kokotského tria z Twilight ságy. Stone již definitivně zmagořil a na stará kolena se rozhodl svá díla plnit takovým množstvím stupidního filozofování a laciného patosu, že by jeden snad až zvracel. Del Toro, Hayek a Travolta sice mají hodně vděčné role, ale v záplavě zhovadilostí které se valí z hub ústředního zamilovaného - šukacího trojúhelníku se zcela ztrácejí. A ten dvojitej (a jeden dementnější než druhý) závěr? To bylo jako co? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol po dlhej dobe pre moje oči dosť drsný film. Nie že by mi to vadilo, nie som žiadna padavka, to len tak na okraj aby ste vedeli, že v tomto filme nie sú žiadne slepé náboje a ani tupé nože. Oliver Stone drsnú réžiu vie a tu v je opäť vidno. Príbeh je podstate jednoduchý, ale dosť zaujímavý, aby upútal vašu pozornosť. Okrem príbehu by som povedal, že vás upúta skôr herecké obsadenie, ktoré je fakt oku lahodiace. Travolta ako tak trochu posraný policajt, Benicio Del Toro ako najväčší hajzlík, s ktorého ide skutočne strach, Salma Hayek ako drsná (stále prsnatá) šéfka kartelu a ústredné duo Kitsh a Johnson ako záchrancovia svojej milovanej Blake Lively. Film je dosť dobrý a čím viac pribúda minút, tým je film zaujímavejší. Záver filmu sa skutočne podaril, ale dĺžka filmu by potrebovala trochu skrátiť. 70% - 3* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Dona Winslowa z roku 2010. (Terva)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama