Reklama

Reklama

Nájemný vrah Jimmy splní svou zakázku a se svým parťákem zabije terč. Ten byl ale shodou okolností kdysi polda a na vraždu je nasazen jeho bývalý parťák Taylor z Washingtonu. Mezitím navíc někdo odpraví Jimmyho parťáka a pokusí se zabít i Jimmyho. Zdá se, že někdo nechce, aby existovaly důkazy o nájemné vraždě bývalého policisty. Taylor rychle přijde na to, jak se celý případ mohl zhruba odehrát. Kontaktuje proto Jimmyho a nabídne mu spolupráci, nejde mu o jednoho nájemného zabijáka, chce dostat velkou rybu. Ty, co to celé objednali... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (581)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Príjemna pripomienka starých akčných filmov, na ktorých som vyrastal. Je to jednoduché, úderné, priamočiare, má to spád, obsahuje to plno drsných hlášok a vystrieľajú sa tam stovky nábojov. Žiadny zložitý, prekombinovaný dej. Žiadne super moderné digitálne triky. V hlavnej úlohe hollywoodsky veterán Sylvester Stallone. I keď už je v dôchodkovom veku stále je to poriadna bedňa. Potetovaná hora svalov. Sympatický drsňák. Je to borec. Sly rozhodne nepatrí do starého železa. Ešte stále je v dobrej forme. Akčná kriminálka "Bullet to the Head" je toho jasným dôkazom. **** ()

liskam 

všechny recenze uživatele

To je nějaký fórek né..? Kult namistrovaného a nezničitelného pana Cartera je zpět, což by ještě nebylo tak špatné. Horší je že se pan Carter stará o úplně připitomělého asijského policajta a celý film na něj má nervy. Že by začínal senilnět... no dcerku má, už jen chybí vnoučátka. Jen díky Stallonemu a posledním 5 minutám filmu jsem dal 2 hvězdy. Celý film pohřbil naprosto děsivej scénář a režie. Za mě 40% ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Jeho tvář je zvrásnělá, jeho pohyby jsou komické, jeho metody nelidské. Říkají mu Bobo. Spolupráce dvou akčních legend (jedné režisérské a jedné herecké) se bohužel nestala velkým comebackem ani pro jednu z nich. Hillova nekompromisní „ode zdi ke zdi“ režie bez jediné promarněné minuty nás od prvních minut nenechává na pochybách, že jde o oživlý komiks. Zabíjení se děje tak často a s takovou nekorektní samozřejmostí, až nabývá funkce prvku, který rytmizuje vyprávění. Vítám, že protagonistova amorální povaha není nijak odsuzována. Společně s (nedostatečně využitým) voice-overem a na něj vázanou retrospektivní strukturou vyprávění, s dominujícím typem prostředí (oneonované bary) a s převahou nočních scén jde o zřetelné odkazy ke klasickým filmům-noir. Noirový cynismus se ne úplně nejlépe snáší s uvolněnější buddy movie rovinou vyprávění, která pro změnu dává vzpomenout na některé drsnější akční komedie z devadesátých let. Ke srovnání se nabízí třeba Poslední skaut, jehož hrdinům bylo ale snazší uvěřit, že rezignovali na veškeré ideály. Nekompatibilita Stalloneho přímočaře akčního typu s přidělenou rolí, která vyžaduje vrstevnatější herecký projev, je jednou ze slabin filmu, kterému na sympatické staromódnosti dále ubírá zbrklý střih akčních scén. Přesto jde o solidní akční oddychovku, ač – stejně jako Expendables – nejzábavnější tehdy, odkazuje-li k časům, kdy byl Sly mnohem větší štramák (fotografická rekapitulace jeho zločinecké kariéry). 65% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Psema ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se Sylvester Stallone vrací na scénu daleko častěji, i když Bullet to the Head není filmový zázrak, tak je to při nejmenším stravitelná záležitost. Sly stále hraje na nejvyšší úrovni a v jeho věku forma obdivuhodná. Akce je povedená, hlavně poslední fight s Jasonem Momoa (herec ze seriálu Game of Thrones). Od začátku nejde o originální dílo, které bychom v mnoha filmech neviděli, přesto se divák může bavit díky Sylvesteru Stalloneovi a jeho hláškám, které nikdy neomrzí.. 6/10 = 62% ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

70%, bylo to předvídatelné, bylo to jednoduché, bylo to béčkové, bylo to neoriginální.... Ale to vůbec nevadí, viděl jsem to až osm let po premiéře a mile mě překvapil snímek ve starém gardu, který si na nic nehraje, plní zákony žánrů a do toho Stallone, který je otcem akčního žánru. Není to vůbec nic převratného, ale vážim si každé poctivé snahy, která nedopadne do nudy a poctivého řemesla, kterou 70 letý Walter Hill bezesporu umí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (19)

  • Pôvodný režisér Wayne Kramer obsadil do jednej z hlavných úloh Thomasa Janea. Po jeho odchode požadoval producent Joel Silver preobsadiť Janea hercom inej farby pleti. Úlohu nakoniec získal Sung Kang. (m.a.t.o.)
  • V závěrečné scéně v baru Jimmy Bobo (Sylvester Stallone) dopíjí skleničku whiskey. V následujícím záběru kdy ji pokládá na bar, však není prázdná. (masekjc)
  • Jimmy Bobo (Sylvester Stallone) ve filmu zavraždil střelnou zbraní tři lidi, přičemž všechni podlehly příznačně zranění vždy až po průstřelu hlavy. (Num3roO)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Rambo ještě neřekl poslední slovo

Rambo ještě neřekl poslední slovo

09.03.2012

Alespoň to tvrdí Sylvester Stallone, který v aktuálním interview prohlásil: „Umírám touhou natočit dalšího Ramba. Bude v Arizoně blízko hranic a pojede do Mexika. Nemyslím si, že se bude s Mexikány… (více)

Postradatelní drtí kosti v Číně

Postradatelní drtí kosti v Číně

27.08.2011

Natáčení The Expendables 2 začne 19. září v Nu Boyana Studios v Bulharsku. Zdá se ale, že štáb si odskočí na několik dní i do Číny. Produkce totiž vyjednává s čínským distributorem, což znamená i… (více)

Reklama

Reklama