Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 2

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 604)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Vidím, že tu většinově převládá jiný názor, ale pro mne určitě o třídu lepší než Borat, který se v druhé polovině utopil v humoru zcela těžícím z nechutností a zbytečného balastu.. Tady to kopání do Ameriky funguje po většinu času, nu, dalo by se říct stále, na druhou stranu Cohenovi právě to jde nejlépe, a osobní rovina filmu a takové ty vyplňovačky z normálního života byly asi lepší v Boratovi. Jako satira a pohled z odvrácené strany funkční jako zaokrouhlená nukleární střela. Baron Cohen je opravdu dnes už nevídaný druh, dokáže chytře a přitom vidlácky bodat do stereotypů a hnízd tzv. liberálů, a přitom to vše působí velmi chutně. A sem tam je to dochucováno naprosto geniálními (z řeči hráče) critical hity - například camea mne dostala do kolen, stejně jako pohřeb.. A závěrečný proslov v UN je opravdu jedno z nejlépe podaných odhalení politiky.. I když to bude stejné hodnocení, satira dvakrát nekorektnější a desetkrát zábavnější než Iron Sky.. Ten měl jiné trumfy.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že Sacha Baron Cohen úspěch Borata jen tak nenapodobí. S Brünem se mu to nepodařilo a tentokrát se vzdal dokumentární formy, zkusil opravdový film s opravdovým dějem... A ačkoliv to dopadlo lépe, často je to i takové rozporuplné. Spousta situací k popukání, ale také hodně zbytečných (a opakovaných) vtipů v uvozovkách, plus dost ledabyle odbytý závěr, který se podle mě jen naoko tváří, že si z podobných klišé střílí. Tři a půl. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

,,Jsem těhotná!" ,,Bude to kluk nebo potrat?" Klasický příběh o diktátorovi, kterej nikdy nepracoval, je svržen a musí se o sebe postarat sám. Těžko se to vysvětluje, na tenhle film si prostě musíte udělat názor sami, jestli se vám vtipy líbí nebo ne. Faktem ale je, že je to někdy až moc za hranou...3* EDIT : Nechápu, jak je to možné, ale když jsem se na to díval podruhé ve škole, přišlo mi to strašně vtipné a hrozně mě to bavilo, ikdyž jsme to nedokoukali. Takže doporučuji před hodnocením shlédnout ještě jednou...nakonec tedy 85% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nekorektnost kam se podíváš. Musím se přiznat, z počátku mě ten film nebavil tak, jak jsem čekal - většinu scén jsem znal z traileru a jen jednotlivé vtípky mě sem tam dokázaly pobavit (hra na PlayStationu "Mnichov 1972" nebo "bonus round" v podobě kopání masového hrobu.) Ale jakmile se Aladeen dostane do Ameriky a je zbaven vousů, ta pravá nekorektní sranda začíná. Narážky na vše možné, vtípky všeho druhu (většinou urážlivé, ale co jiného od Cohena čekat, že?) a hlavně jeden skvělý fór za druhým. Bál jsem se, aby to nepokazil konec, ale naštěstí konec je stejný jako celý film. Ujetý. The Dictator mě pobavil a upřímně věřím, že Cohen opět nadzvedl pár lidí ze židle (či sedaček kina). 90 %. P. S. A camea Megan Fox a Edwarda Nortona, kteří neváhali si ze sebe udělat TAKOVOU srandu, mě hodně potěšila. Speciálně Megan u mě stoupla nehorázně. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Po šílenostech jako je tahle moc často nesahám, ale jsem ráda, že jsem tentorkát udělala výjimku. Po delší době jsem se totiž dobře bavila u americké komedie. Každý máme samozřejmě jiný smysl pro humor, proto jsou naše názory na komedii často hodně rozporuplné. Já mám jediné měřítko - množství kvalitního a upřímného smíchu. A Aladdin mě rozchechtal hned několikrát. Ideální stopáž nás ušetřila zbytečných hluhých míst, které v komedii nemají co dělat. I když nejsem vůbec fanynkou S. B. Cohena, tady byl dost snesitelný. 4* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Výňatky z projevů na začátku filmu patří americkému prezidentovi Baracku Obamovi a britskému premiérovi Davidu Cameronovi, kteří v nich společně odsuzují Kaddáfího vyprovokování občanské války v Libyi. (Mr.Hudson)
  • Aladeenovy (Sacha Baron Cohen) osobní strážkyně - pouze panny - jsou odkazem na libyjského vůdce Muammara Kaddáfího, jenž byl tímto výběrem proslulý. (GordonCZ)

Reklama

Reklama