Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

heyda 

všechny recenze uživatele

Nechápu ani odpad ani 5 hvězdiček. Tohle je čistý průměr, který nemá čím nadchnout, ale ani nemá čím urazit. Kdybych ho měl porovnat s Grave encounters, tak by asi Tunnel o chlup prohrál. Přece jenom Grave encounters má docela hororové gule. Tady je výrazně méně lekaček i krve, ale zase na mě působil Tunnel realističněji. 50% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Fajn FF horror v hezky depkoidním prostředí, se slušnou atmosférou, který bych mohl doporučit přesto, že mám silný pocit, že se z toho dalo -jen s trochou snahy- vytřískat mnohem více.. Především koncovka je z mého pohledu silně neuspokojivá, nedořešená a vlastně i nesmyslná... Ale jinak je to docela do pohody. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tunelová pasivita, aneb falešná autentičnost dala zase jednou připomenout, že není nad upřímnou fikci s fantazií.. První půlhodinka seznamování s investigativním štábem australského Janka Kroupy v sukni byla stejně záživná, jako pohled na pět spících Aboriginců v tunelu a jakmile z jejich folklóru vzešlý humanoidní rejsek začne úřadovat, omezí se vše už jen na pár opakujících se činností - funění, hysterčení, běhání, kurvování, či glosy přeživších (to aby se o ně divák nebál) - vše bez pro tento žánr nutné přidané hodnoty.. Obohatili jsme svět o termín „tunelování“ a Ledesma ve svém „brought footage“ ukázal, že funguje i ve filmu - jako divák vložíte nějaká očekávání a zpátky nedostanete nic.. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Naivní jednohubka ve svém žánru nápadně plagující The Blair Witch Project. Napětí zde není zrovna nejnakažlivější, navíc architektonické záměry jsou dost okaté, zkrátka víte, kdy se připravit na na nějaké to "strašidlo". U sebe jsem žádný emoční rozruch nezpozoroval, ale že měli od počátku nepochopitelně pro strach uděláno i hlavní hrdinové, bylo docela matoucí. Celý tento projekt je příliš rutinérský, takže vám ani nemá jak přirůst k srdci. Všechno je "jak má být", 3 kluci + 1 holka, trocha toho novinářského nadšení mixnutého mladickou nerozvážností, která se zákonitě musí vymstít, a nad tím jako doprovod sní vyprázděné pohledy při vzpomínkách těch, kteří přežili. Ale jinak žádná úzkost, pouze nuda a únavné bloudění v tunelu. Horror se tentokrát nekoná. 34% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na výpravu z Blair Witch, kterou vedla investigativní novinářka, která jakoby z oka vypadla Jeně Malone, čekal krutý Pád do tmy. Myslím, že na fenomenální Verbalův komentář nic nemá, přesto se však pokusím nějak shrnout své dojmy z tohoto dalšího "Shaky-hand-cam Adventure." I když typy filmů "Found Footage" a "Hand-Cam" nedokáží v podstatě už nabídnout nic nového a neokoukaného a odehrávají se téměř výhradně ve formátu "Co to bylo?", "Slyšeli jste to?" a "Co se to sakra děje?", na mě však tento styl zapůsobí vždy. V několika okamžicích mi srdce bušilo jako o závod a seděla jsem hluboce zařezána do křesla. Jednou jsem navštívila starý bunkr ze 2. světové války nacházející se uprostřed lesů a těch několik minut uvnitř, které jsem tam strávila a kde mi doprovod dělaly pouze dvě další osoby a světlo z mobilu a jinak všude okolo jen černočerná tma, tmavá zákoutí a díry, do kterých mohl člověk snadno hňápnout, mi vystačilo až do konce věků:) Tak po*raná jsem z toho byla. Takže už docela chápu chování filmových postav v podobných prostředích. A v tunelech bývá teda kurevská tma. Takovou spleť podzemních chodeb, která je jako jeden velký, děsivý labyrint, ze kterého se nikdo nedostane zpět, jsem naposled viděla ve filmové adaptaci Kingova "TO." A ani ta nebyla zdaleka tak děsivá, jako tento Tunel. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)

Reklama

Reklama