Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 1

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Závěr to naštěstí zachránil aspoň na tři hvězdy, ale jinak je to rozhodně nejslabší aardmanovka. Já se zhlédnutí tohohle animáku vždycky vyhýbal už jen kvůli dementnímu českému i originálnímu názvu a také kvůli tomu, že mě filmy o pirátech nikdy zrovna nebavily a ani nelákaly, ale až teprve nedávno jsem se tomu rozhodl dát šanci právě kvůli tomu, že je to Aardman. Nevím, proč mě to nenapadlo dřív, na základě té animace, ale holt se stalo. A musel jsem se to dozvědět z učebnice. Z učebnice! Ale nechme to být, tak jako tak jsem tenhle rest už dohnal a i když moje očekávání nakonec byla větší, než kdysi, nakonec si říkám, že zlatý Pračlověk oproti tomu... Příběh je tu slabý, postavy docela nezajímavé a co je nejhorší, tak je tu málo kreativity i humoru. A přitom spojení neúspěšné pirátské posádky s putováním Charlese Darwina slibovalo tolik! Ale svůj potenciál to bohužel stihlo naplnit až v posledních 20 minutách, což naštěstí není úplně pozdě, ale slabý zbytek filmu to rozhodně moc nezachrání. Slabé 3* ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"To nejlepší na pirátském životě jsou žranice." Paráda. PARÁDA!!! Nevím jaký větší akvivalent bych použila. Hned na úvod tu hodí jednu srandu, když se rozhodli přepadávat lodě, aby měl Kapitán prachy na zapsaní do soutěže o nejlepšího kapitána. "Jsme loď malomocných..... Jsme tu na zeměpisný exkurzi........ My jsme nudisté.... Jsme loď duchů." A další loď na přepadení? Charles Darwin a jeho zápis. "Nikdy si nenajdu dívku, jsem z toho nešťastný...... A teď na mě útočí piráti." Tohle byla jedna velká komedie. Bavila jsem se každou minutu filmu... doslova tady pršely nápady jako zlaťáky.... např. že příšery se kreslí na mapy jen pro ozdobu a poté jsme sledovali jejich putování skrz mapu... házení oranžových koleček za loď, aby na mapě zanechávali stopu.... prokopali si Panamský průsmyk..... když byl na mapě ohyb museli zabrat, aby ho přeplavali.... duty free v Calais... no prostě cestování po mapě bylo bomba. Věděli jste, že vzducholoď byla vynalezena především kvůli tomu, že z ní pánové lépe uvidí do dámských výstřihů? Nebo, že již královna Viktorie měla sluneční brýle, aby neoslepla ze záře zlata. A kdo by nechtěl slevovou kartu do Piratelandu??? Aplausometr je vynikající vynález, zvláště když maximum je Omdlévání dam. No a když potopili vlajkovou válečnou loď královny Viktorie - vlastně Titanic (ano vypadalo to tak) - jedlou sodou s octem, tak to už byl téměř závěr filmu a já se válela smíchy po zemi. Nemám tomu, co vytknout, protože to bylo do každého pididetailu dokonale promyšleno a pospojeno s moderní dobou naprosto originálně vtipným způsobem. "Vidíte to? Já to říkal. Prej že se ty příšery na mapy kreslí jen pro ozdobu." ()

Reklama

Macejko 

všechny recenze uživatele

Vizuálne ohromujúce. Naozaj, Aardmani posúvajú stop-motion animáciu do nových, doposiaľ nepoznaných sfér a z filmu sa tak stáva dokonalá pastva pre oči, na ktorú sa väčšina súčasných digitálnych patlanín absolútne nechytá. Bohužiaľ, vizuál ešte dobrý film nerobí, ten robí príbeh. A tu bohužiaľ Piráti! zásadne zlyhávajú. Na rozdiel od geniálneho Slepačieho úletu tu totiž vôbec nefungujú emócie. Celý príbeh a jeho pocitovú stránku by mala teoreticky poháňať skutočnosť, že rovnako ako Pirátsky Kapitán, tak aj divák chová nejaké city k malej Polly, bojí sa o ňu a chce ju zachrániť. Tak to teda nie. Ten operenec mi bol počas celej stopáže maximálne ukradnutý a scény typu "Sklamali ste nás, kapitán, že ste Polly predali", ktoré BY MALI vzbudzovať nejaké pocity (a sú tak aj natočené), vo mne vzbudili maximálne tak pozdvihnutie obočí a neveriacke mrmlanie "Veď je to len debilný vták!". A toto je zásadné zlyhanie tvorcov, ktoré tento film a celú tú neskutočnú námahu za ním stojacu pošle do hlbín zabudnutia. Nie, naozaj to samo o sebe nie je zlé, nenudil som sa, je to vtipné, hej, hej, čoby nie. Avšak aj Slepačí úlet bol vtipný a plné hodnotenie som mu nedal kvôli tomu. Dal som mu plné hodnotenie pre to, že ma emocionálne zasiahla dokonca aj smrť anonymnej sliepky v prvých dvadsiatich minútach. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Studio Aardman v poslední době docela jede. Zabodoval snímek "Velká vánoční jízda" a teď jsou na tom docela dobře i "Piráti". Musím říct, že se ani příliš nedivím. Jejich humor je dostatečně suchý, ale v některých místech vám vážně dokáže vyrazit dech - v tom nejpozitivnějším smyslu slova. Nejsou to jen jednotlivé vtipy, ale také je zde příběh, který je docela originální. "Piráti" se úplně nevezou na vlně "Pirátů z Karibiku", ale rozhodně se nedá říct, že právě teď je ještě doba vhodná na podobné filmy. "Piráti" se točí kolem soutěže o nejlepšího piráta, ale ukazuje se, že důležitější je ještě královna Viktorie, která se stává hlavním záporákem. Vše je pak podáno s nadhledem, který je místy až kacířský - alespoň vzhledem k osobě královny - ale nic to nemění na tom, že zde jsou skvělé zábavné scény, jež vám velmi zpříjemní váš filmový večer. Pokud máte rádi jednoduchý humor, asi se bavit nebudete, protože tenhle je propracovaný. "Piráti" místy připomínají grotesku a taškařici, ale berou si z nich to nejlepší, co mohli. Velká výhoda filmu je, že je schopný inteligentního slovního humoru, což grotesku posouvá na mnohem vyšší úroveň. "Piráti" pak spojují to nejlepší, co v sobě britský humor má. Rozhodně pak neurazí slyšet v postavách pirátů a dalších hlasy Hugh Granta, Martina Freemana, Salmy Hayek nebo Brendana Gleesona. Po "Méďovi" další výborná komedie, u které se nebojím dávat docela vysoké hodnocení. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/08/jane-eyre-ekologicka-afrika-cislo.html ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další, v pořadí již třetí celovečerní, plastelínovou perlu z legendárního britského studia Aardman. Pryč jsou časy Wallace & Gromita, pryč jsou slepice prchající z vyhlazovacího tábora v Slepičím úletu, tentokráte je naladěno na notu pirátsko-prášilovskou. I v Pirátech najde divák ovšem to, co je typické pro produkci studia Aardman - kouzelně rozpohybované plastelínové hrdiny, moře gagů a záplavu situační komiky, výchozí britské reálie a nově také podprahová hrdost na britské impérium (i když ryze britsky schizofrenní - když ve filmu zazní punková hymna ,,London Calling" od The Clash, dá se čekat i punkový útok na královnu, a taky že ano... :-)), nezbytný morální přesah (úměrný cílení na dětské publikum), hrdiny - loosery, kteří TO ovšem nakonec dokážou, řadu odkazů a aluzí k různým filmovým a popkulturním ikonám... Je to trochu překvapivé, ale zakladatelé Aardman Animations Nick Park a Peter Lord se umělecky osamostatnili a tak Piráty natáčí Peter Lord s novým co-režisérem, naštěstí se ale žádný propastný umělecký propad nekoná... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Charles Darwin byl ve skutečnosti členem společnosti Gourmet or Glutton, ve které se mimo jiné pojídala neobvyklá zvířata, jako sovy a papoušci. (HellFire)
  • Postavu piráta Albina nadaboval Andres Iniesta, znýmý hráč fotbalové Barcelony. (Wade)
  • Kvůli stížnosti jedné z nadací pro nemocné leprou byla loď malomocných, která je vidět už v traileru, přejmenována ve filmu na loď morovou. Jak je poznat podle odpadávajících končetin námořníků, na palubě morové lodi se však stále plaví malomocní. (pajik)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama