Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Zcela seriózně a bez vlivu omamných prostředků jsem uvažoval o plném bodovém ohodnocení. Larry Clark mě naštval s Kenen Parkem, ale teď si vylepšil reputaci. Chystám se na Kids a pak doufám, že tohodle týpka budu chválit. Ale zpět k šikaně (asi ne moc oblíbená věta u slabých a tlustých základoškoláků). Co se Larrymu fakt povedlo je obsazení herců. Michael Pitt je absolutní špička mezi nastupující hereckou generací a Nick Stahl je žlutej bastard. Ale teď k holkám. Důležitý sou tam tři hlavní slečny, tři rozmazlený neuvažující mrchy. Všechny jsou dosti odlišné a každá mi přišla svým vlastním způsobem hóóódně sexy. Šikana má zcela přímočarý a jasný děj, dost krátký a zároveň dost závažný. A nejvíc mě bavilo, jak si tvůrci hráli s mými sympatiemi k postavám. Chvíli fandíte tomu, pak tomu. Ten vás sere a pak je super. Úplně všechno není k uvěření a taky logický, ale to není zas tak úplně podstatný. Důležitý je ten obraz (nás) mladých lidí...jak sou špatný, zkažený, hloupý, nebezpečný......a super. ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Zdařilý psycho drama. V první části se seznamujeme se s jednotlivými postavami a vztahy mezi ostatními a teprve ve druhé části plánují přátelé vraždu. Ten film působí velmi dramaticky od začátku až do konce. Výborně natočené a ten kdo nemá má rád psycho at se raději nekouká. Zklamalo mě nízké hodnocení na csfd to je opravdové psycho. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $480,811Tržby Celosvetovo $703,811║ Sex, drogy a šikanovanie sú hlavnou témou tohto filmu, z časti podaného dosť surovo a dá sa povedať o to vierohodnejšie. Tento príbeh bol inšpirovaný skutočnými udalosťami, keď sa partia mladých ľudí rozhodne skoncovať z jedným z ich blízkych priateľov, ten pre svoje sklony k násiliu moc nezapadol do tejto partie a tak po tajnej dohode v tejto partii mladých nastáva zavraždenie tohto nechceného chlapca. Vo filme je zachytené dosť husté napätie medzi touto skupinkou mladých ľudí, ktoré vyústi k úplnému zlyhaniu a úpadku mysle na samé dno, čo v konečnom dôsledku vyznelo v najvyššie možné tresty pre túto mládež. Trošku ma prekvapil Brad Renfro, po hereckej stránke si svoje odviedol samozrejme ale skôr zmenou vzhľadu, lebo som ho vôbec nespoznal vo filme je o dosť pribratejší než keď som ho videl vo filme Apt Pupil. /60%/ ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Najprv každý s každým súloží, medzitým sa sfetujú, potom každý s každým hovorí o tom, ako zabijú Bobbyho (Bobbyho z debaty vynechajú), potom zase všetci súložia a pri tom fetujú, miestami niekto dostane cez držku a nakoniec zase každý s každým preberá, kto čo urobil a neurobil. A aby som nezabudla, fetujú. Súčet IQ celej partie vydá tak na jedného priemerne inteligentného človeka a ozaj, ...stále súložia a fetujú. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Šikana trpí tým, že sa (polo-schopný) režisér celý čas nevie rozhodnúť, či natočí rekonštrukciu skutočných udalostí alebo ich variáciu ako sondu do mentality rozmaznanej americkej mládeže. Schizofrénna charakterizácia postáv nedovoľuje divákovi aby sa s nimi sžil, aby prenikol do ich psychiky až mu je nakoniec totálne jedno, kto, koho a prečo vlastne zavraždil. Šanca na tvrdú, sociálno-kritickú relfexiu stavu spoločnosti vyšumela do prázdna a mne v pamäti najviac utkvelo obnažené telo mimoriadne rajcovnej Bijou Phillips. To ma síce nectí, ale zamyslieť by sa nad sebou mal hlavne Larry Clark. Pár svetlých momentov totiž dáva tušiť, že scenár ponúkal o dosť viac. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Slovo "fuck" a jeho deriváty zazní ve filmu 274 krát. (Musak)
  • Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". (Musak)
  • Ačkoliv byl Bobby Kent (Nick Stahl) ve filmu ztvárněl bělošským hercem, ve skutečnosti byl tmavé pleti. Jeho rodiče byli z Íránu. (Nick321)

Reklama

Reklama