Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, kdo s cim zachazi, s tim take schazi. Deti si chteji hrat na dospele a kdyz se neco podela, tak se chovaji na mene nez, kolik jim je. To mela byt prace pro profesionala, trebaze mexikansky gangster vypadal, ze "problematice" celkem rozumi. Jinak co k tomu napsat, klasika co se tyce ostatnich podobnych filmu. Jestli to az tak moc v nekterych zemi s mladezi vypada, pak nevim, co si o tom mam myslet. Je ale pravdou, ze v mem mladi byvaly take particky, ktere si zivota umely poradne "uzivat". Takze vlastne nic noveho, jen jako dospely se na to divam jinak. Kdyz uvazime, ze v USA v sedmdesatych letech dnesni sporadani sedesatnici ve velkem fetovali a provozovali free love... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvotné znechutenie z lacinej snahy šokovať otvoreným zobrazením sexuálneho života losangelských teenagerov sa po kľúčovej scéne mení vo veľmi dôveryhodne zobrazenú reakciu týchto spratkov na čin, ktorý spáchali. Nie tak koncepčne ujasnené a presné ako Kids, ale ani nie tak tápajúce a prázdne ako Ken Park. Bully je niekde medzi. Slabšie 3* než tie, ktoré odomňa dostal Alpha Dog. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Silný film ! Ale ! pôsobil na mňa dosť amatérsky, nato že išlo o skutočnú udalosť to mohol pán režisér spraviť aj lepšie, prvá polhodinka kde sa len sexuje mohla byť nahradená dačím čo by do toho filmu pasovalo viacej, a ten zvyšok plánovanie vraždy a súd mohli spraviť aj lepšie, dokonca aj toho mafiána mohli spraviť lepšieho, celkový dojem je teda priemerný ... ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

FATALIZE! Doposud neprekonaný Clarkov majstrštyk. Odvážnejšie a ešte o kousíček lepšie ako jeho predošlý home-run Kids (btw, Ken Park je nuda). Florida. Brad Fucking Renfro (RIP). Napumpovaný soundtrack (Cypress Hill, Tricky, Ol Dirty Bastard). Tento replay po rokoch som si náramne užil. White trash classic! ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tohle mě celkem zklamalo.Většinu doby jsem čekala a doufala, že se začne konečně něco pořádného dít. Čekala jsem víc té šikany, nebo alespoň víc děje. Celkově na mě snímek působil celkem jednoúčelně a je škoda, že se z tak silného námětu nevytěžilo víc, protože to rozhodně šlo. Celá nafouklá šaráda, trvající bezmála dvě hodiny, se točila okolo naštvaných teenagerů hulících, řídících auta, provozujících sex a plánujících vraždu...Nic jiného se kromě posledních 10 minut neděje. To co si na sebe upoutává pozornost diváka jsou Bred Renfro a především Michael Pitt, který ačkoli hrál vedlejší roli strhával většinu mé pozornosti. Škoda, že nedostává víc rolí ve kterých by se projevil, ale myslím že v Funny Games USA ukázal, že vážně umí hrát. S hodnocením váhám mezi dvěma a jednou hvězdou, myslím, že se ale spíš přikloním k té jedné- takže tak nějak 1,5 hvězdičky. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv byl Bobby Kent (Nick Stahl) ve filmu ztvárněl bělošským hercem, ve skutečnosti byl tmavé pleti. Jeho rodiče byli z Íránu. (Nick321)
  • Film byl natočen za 23 dní. (Musak)
  • Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". (Musak)

Reklama

Reklama