Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (292)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně není pro malé děti, spíš tak 11+. I mně to chvílemi nahánělo husí kůži, a to je co říct. Zejména ten konec má skoro až epický charakter. Hudba je naprosto geniální (doporučuju unreleased version of Aggie Fights). Být trochu profesionálnější animace asi bych přivřel oko a pálil maximem, takhle zůstanu u 4 hvězd, ale za to jednoznačně zasloužených!!! 80% ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Nuž, čo vám poviem, Norman je môj nový hrdina. Osamelé chlapča, ktoré sa vyžíva v béčkových zombie krvákoch a popritom vidí mŕtvych ľudí. Vo filme sa dá nájsť zopár odkazov na nejakú tú hororovú klasiku. Celé je to vtipné, hýri to farbami, mierne to pripomína burtonovské kúsky a nemohol som zbaviť dojmu, že prostredie mi mierne pripomína nemecký expresionizmus. V podstate tam žiadna budova a ani dvere nemali symetrický tvar. Fandovia starých hororv by si mali určite toto pozrieť, ako sa obľúbení duchovia, zombieci a čarodejníci môžu nenásilnou formou pretaviť na PG postavy. P.S.: ak vás zaujal táto rozprávka, mrknete si Planétu 51, ktorá v podobnom duchu rieši americké horory z 50.-tych rokov minulého storočia. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Fajn stylizace - kreslený zombie horor, který by ve strašidelnosti klidně mohl konkurovat i některým seriózněji zamýšlným pokusům. Příběh je příjemně svižný, sem tam s dobrým vtipem. Na konci sice dle očekávání nechybí nějaké to morální poučení, ale není to nijak přehnané a otravné. Jen se bojím, aby to nezkazil dabing, viděla jsem v originále.. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Vzít na to děcka, tak se po..rou strachy! Od doby Wall-E asi nejpovedenější animák ( v mém žebříčku). Do plusu hraje, že není dělaný zcela v počítači a u mě hraje prim výborná hudba od Briona (místy vykrádající Doylea a Mansella). Jako celek ideálně dlouhé, s téměř klasickým příběhem, který v určitých momentech mile dokazuje, že ne vše je černé a bílé... Těžko vysvětlit, abych nespoilerovala. Dokonce bych řekla, že je to animák v hlavním jádru smutný (alespoň v poslední třetině). Vzhledem k tomu, že jsem nedávno dala Wreck-It Ralph! čtyři hvězdičky - a to je animák mnohem víc předvídatelný a klišoidní - dávám ParaNormanovi hvězdiček pět! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Oproti skvělé Coraline je to, bohužel, slabší. Minimálně v tom pokusu o morální ponaučení, náležející dětem, kterým zase ale není tak úplně určen obsah filmu, což jsou dvě věci, které se tak trochu mezi sebou bijí a film tím ztrácí. Filmu byl vyčítán i humor, který zřejmě něbyl mnohými, právě po temné Koralíně, tak úplně očekáván. Nicméně musím uznat, že jsem se párkrát zasmál, i když právě jen "párkrát". Do doby, než se udál osvícený proslov to bylo za hezké 4*, pak ale film trochu upadal a sklouzával do klišé. Žádného Jona Briona neznám, ale minimálně "Norma's Walk" se mu povedl na výbornou. ~~~ Pixar má své roky za sebou a p*del mu nakopává už nejen Dreamworks, ale už i Laika. Sice možná ne technologicky, ale rozhodně se rád podívám kdykoliv na Koralínu a ani paranormální paraNorman mě ani v nejmenším neurazí :) ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Po záverečných titulkoch sa tu nachádza ešte jedna scéna, kde je ukázaná výroba postavy Normana Babcocka (Kodi Smit-McPhee). (JADIM)
  • Ve scéně, kdy mrtvý strýc překvapí Normana na školních toaletách, si můžeme všimnout, že na strýci visí toaletní papír. Když ale Neil hází svému mrtvému psovi klacek, Norman ho upozorní, že živé objekty a jiné předměty mrtví nemůžou držet, protože jimi projdou. (lil7minmin)
  • Scenárista Chris Butler psal snímek v rozmezí 16 let. (Brousitch)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama