Reklama

Reklama

Na klidném předměstí středoamerického městečka Glenview se stane zločin. Proto se jeden z jeho nejaktivnějších obyvatel Evan (Ben Stiller), který své město miluje nade vše, rozhodne založit vlastní domobranu s názvem Sousedská hlídka. Hlídka má na městečko a jeho obyvatele dávat pozor, aby do něj nepronikl žádný nekalý živel. Přidají se k ní i Evanovi tři kamarádi, i když z ne tak ušlechtilých důvodů jako on. Bob (Vince Vaughn) chce především uniknout rodinnému stereotypu, chce se bavit a Sousedskou hlídku bere jako dobrou výmluvu jak vypadnout ven s klukama na pivo a pobavit se u hazardních her. Obtloustlého chlapce Franklina (Jonah Hill) vyrazili ze školy a tak se rozhodl, že si splní sen a přidá se k policejnímu sboru. Tam ho ovšem nevzali s vysvětlením, že je vražedným maniakem. A tak chce prostřednictvím Sousedské hlídky všem a především policii dokázat, co v něm je a jakou policie udělala chybu, tím, že ho nevzala do svých řad. Jamarcus (Richard Ayoade) se do Glenview právě přistěhoval. Po čtrnácti letech manželství se šťastně rozvedl, čímž získal spoustu volného času a vlastně nemá do čeho píchnout. Do Sousedské hlídky se přidal v naději, že jim jednou zavolá mladá krásná Asiatka a on jí bude muset zachránit a obšťastnit. Většina členů Sousedskou hlídku nebere příliš vážně. Jedině Evan sám sebe vidí jako dokonalý mravní vzor pro společnost. Bohužel jeho okolí tento názor nesdílí a za zády si z něj všichni obyvatelé Glenview utahují. Jednoho dne se ale stane něco, čím jim povedená partička potrhlé domobrany vytře zrak. Při jedné z obhlídek města narazí na odporné emzáky neboli nepěkné mimozemšťany, kteří chtějí zaútočit na naši zemi. A od té chvíle je osud lidstva pouze v rukách neohrožené, nebojácné a nešikovné Sousedské hlídky. To se máme na co těšit…. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (469)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to neni tak hrozny, jak jsem podle komentaru cekal a uprimne receno za delsi dobu nejlepsi film kazdyho z hlavni ctyrky. Samozrejme to ale neni ani nic extra a u spousty foru si clovek rika, jestli to jako mel bejt vtip nebo ne a obcas se tak nejak nedeje vubec nic. Ale hlavni particka je tak akorat vymleta, aby byla zaroven sympaticka, pribeh je na tenhle typ filmu dostacujici a triky nadprumerny. Takze obcas se da zasmat nejaky sprosty hlasce nebo scence, obcas to je trochu akcnejsi, ale ve vysledku vcelku spokojenost za slabsi 4*. ()

Kačulína 

všechny recenze uživatele

Velmi mě udivuje, že to má tak slabé hodnocení. Jelikož, než jsem film zkoukla, pročítala jsem tady komentáře a říkala jsem si, že ten film asi bude jedna velká trapárna. A jestli ho mám vůbec vidět?! Jenže, herci jako Vince Vaughn nebo Richard Ayoade - který mě v IT crowd mimořádně nadschl, mě přesvědčili, že to zkusím. A nelituju toho, byla to hrozná legrace. Smála jsem se upřímně od srdce a náramně jsem si u toho odpočinula. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Stiller už nemá také grády a drive ako tomu bolo vo filmoch pred pár rokmi a jeho role, v ktorých strúha stále dookola tie isté ksichty, na čo časom doplatili také esá ako boli Eddie Murphy, či Jim Carrey, sa mi tento film celkom páčil. Možno to bolo tým, že konečne nebol komplet celá pozornosť venovaná vo filme len jemu a film bol natočený klasickým buddy formátom. Z partie bol najväčším osviežením ajťák Richard Ayoade a samozrejme nikdy nenudiaci Vince Vaughn. Scenár ale naozaj nič moc, aj keď potenciál tam bol. Pár krát som sa slušne zasmial, ku koncu to začalo celkom pekne ubiehať, no to už film nevytrhlo z plytkých vôd priemeru. 55%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U jednoho jsou Achillovou patou genitálie, u druhého zase mozek, viďte, pane Rogene..? V poslední době se vyrojil věrtel komedií o zániku světa, či mimozemské invazi a na všech bez výjimky leží stín nevyužitého potenciálu. Otázkou je, jestli se tam při současných tendencích samoúčelně hrubého humoru vůbec nějaký skrývá.. Jestli si Stiller dál bude vybírat takové filmy, bude mít vítr nejen v koulích, ale i v kapse.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NESMÍTE ZABÍJET LIDI A BRÁT JIM KŮŽI! TO NENÍ FÉR! A PROTO BYCH RÁD ZALOŽIL SOUSEDSKOU HLÍDKU…..“ /// Emzáci stahujou lidi z kůže. Jenže si zvolili pro invazi blbej flek! ONI jsou 4, jsou neohrožení a konečně maj důvod, jak zdrhnout z domu a jezdit autem, který smrdí pivem a chcankama. Fóry na píchání, na péro a spousta hemzů pro náctiletý publikum – jo, můj puberťák (jako syn vole!) se bavil. Já voceňuju ty lehký nakopnutí k odkazům na jiný filmy a když přistoupím na tu jejich hru, že si chtěj vlastně jen dělat prdel – tak to celkem ujde. Škoda že to není moc vtipný (jako i pro mně). Seru na to, aspoň teď vím, že nejsme sami! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem fanda LOTR a několik let přemejšlím, jestli trpaslíci zabíjej jen skřety, či jestli bych trpaslíkem sejmul i ,,emzáka“. 2.) Zjistím, jestli k ,,otevření vočí“ vede cesta přes cucání koulí. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Akiva Schaffer začal na filmu pracovat okamžitě po odchodu z pořadu Saturday Night Live (od r. 1975). Nejdříve přibral do týmu Bena Stillera, kterému se jeho vize zalíbila. Poté do projektu vstoupil Vince Vaughn a Jonah Hill, jehož role mu byla částečně psána na tělo. Poslední herec měl být někdo ve Spojených státech neznámý a Schaffer vybral Richarda Ayoadea, který ho zaujal v seriálu Garth Marenghi's Darkplace (od r. 2004). Přes víkend zhlédl seriál Ajťáci (od r. 2006) a v pondělí nabídl Ayoadeovi roli. (Brousitch)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Hoodlom dad. (tarponko)

Reklama

Reklama