Reklama

Reklama

Obchod pro sebevrahy

  • Francie Le Magasin des suicides (více)
Trailer 2

Představte si město, kde se žije tak smutně, že lidé ztratili veškerou chuť k životu. Představte si město, kde prosperuje jediný obchod - ten, který prodává jedy, provazy a další sebevražedné pomůcky. Majiteli tohoto obchodu se právě narodilo dítě, které je ztělesněním životního optimismu. Rozklad rodinné živnosti pomalu začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

campix 

všechny recenze uživatele

Francouzský alternativní animák. Už jenom toto zavání přinejmenším zajímavou podívanou. Přesně toho se mi dostálo. Animák pro dospělé s odlišnou animací než má většina těchto filmů hlavního proudu. Musím říci, že je opravdu zajímavá, ale většinou bohužel i docela ošklivá. Po stránce příběhu by se k filmu hodil spíše kratší formát. Na celovečerní film má sice Obchod pro sebevrahy poměrně krátkou stopáž, ale i tak si myslím, že svižnější a údernější by byl krátkometrážní formát a děj by se i takto dal odvyprávět poměrně hravě. Zajímavé, ale na opětovné shlédnutí to nebude. ()

mike007 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si přál bejt doktorem Smrt - zbavovat na smrt nemocných lidí jejich utrpení, nebo si otevřít nějaký malý šopík s potřebami pro sebevrahy. Prodávat oprátky - pro majetné ty konopné, pro chudé ty levnější umělohmotné - moc neekologické. Upínací nebo zavěsný s možností přibalit i židli. Pak jedy v elegantních lahvičkách, rezavé žiletky, jedovaté žáby či pavouky, plyn, granuly anebo revolver s jedním nábojem. Nebylo by to zajímavé podnikání? No dobře, tak ne. Ale tak alespoň se podívejte na tento moc pěkný animovaný muzikál :-) ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Super nápad, poměrně přitažlivý vizuál a animace, a zejména úplně na začátku ta idea krámku s potřebami pro sebevrahy opravdu funguje, je to patřičně černohumorně vtipné a úchylné. Ale... to je bohužel všechno, následuje až tragicky nezajímavý příběh, rozvíjející se do nepravděpodobného finále. Je to nudné, nenápadité, natahované nic moc muzikálovými čísly. Paní z distribuční společnosti před filmem strašila, že kdyby se autoři věrně drželi knižní předlohy, nikdo by se na to ani nedokázal koukat - měli jste to zkusit hoši, protože na tohle se skoro nedá taky dívat, ale z úplně jinýho důvodu... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Mám rád osobité, animované filmy a tento má své kouzlo v obou z těchto kategorií. V závěru ovšem moc zajímavosti nepobral - čekal jsem trochu nestandardnější zakončení (happy end klidně, ale...). II Scénář: Patrice Leconte (adaptace stejnojmenného románu francouzského spisovatele Jeana Teulé, který pod názvem POTŘEBY PRO SEBEVRAHY vyšel i u nás). 65% ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Jsem tak trochu zklamaná. I když ani nevím proč, nečekala jsem od toho bůhvíco, ale přesto .. Písničky byly zbytečně dlouhé a na mě jich tam bylo docela hodně, ale to je asi tím, že muzikály zrovna dvakrát nevyhledávám. Jinak myšlenka je moc dobrá a zpracování taktéž, ale to bohužel nestačí. V hlavě mi ale utkvěla jedna věta pronesená v písničce, kterou asi jen tak nezapomenu : "Život je jako plátek sra*ky natřený máslem z obou stran!" ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle světového bestselleru "Potřeby pro sebevrahy" Jeana Teulého. (Mamba)

Reklama

Reklama