Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně slušná režie, perfektní podchycení hereckého talentu Anety Krejčíkové a výborný humor nejstarší herecké generace. Dokonce i na mladého starého Hrušínského se dalo koukat. "Dneska je to tu jak u Kolína". No a na Balzerku (omlouvám se za to oslovení, ale v tomto případě to jinak nejde) jsem koukal jak vyoraná myš, ale velmi příjemně vyoraná. Na straně druhé naprosto tragický vedlejší casting (dementně prezentovaný zhulenec pohybující se vedle Elišky zelinářky, či postavy vedle Marka, což byl také jeden exot za druhým), přehnaně vymodelované karikatury čecháčkovství a stejně tlačená love story s naplněním a přetrháním snů za jeden víkend. Nepochopitelně promrhaný potenciál na vynikající drámo. Zhlédnutí filmu Collete se odteď bojím ještě víc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příjemně se koukalo na to, jak láska dokáže udělat různý uzlíky v životě každého z nás a nemusí se jednat o vztahovou lásku, ale i mateřesku a nebo dokonce i psí a nebo i o lásku k fotbalu, že Ondřeji ? Když si tedy odmyslím, že Ondra si udělal z dalšího filmu propagaci jednoho zoufalýho klubu z Letný, nemám příliš co vyčíst. Film umí pracovat s pozitvní náladou i romantikou, má kvalitní dialogy a velmi sympatický herecký obsazení. Petra Narožnýho s Ondřejem mám moc rád, jedne umí skvěle načasovat vtip a druhý se svým emotivním herectvím dokáže v roli jednodušího chlapíka vždy zaperlit. Nejpříjemnější překvapení pro mě byla Anetka, její herecký výkon byl opravdu velmi reálný a byla z něj cítit příprava na roli, čehož si velmi cením. Film není vysloveně postaven na jednom typu typu žánru, hezky se tam všechno prolíná, aby co nejvíc připomínal život. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Film o předsudcích vůči ostatním v komediálním pojetí. V podstatě se této tragikomedii dá plno věcí vytknout, ale přesto se mi jeví vtipně a sympaticky, asi díky tomu nadhledu. Sice je dost možné, že se jedná o komerční film s klišé vtipy (...a product placement už se stává asi povinností každého českého filmu, ale co no...), ale je to "jen" komedie a svůj účel splnila, protože jsem se opravdu zasmál... Sice je fakt, že kdyby to režíroval někdo jiný, mohlo by to dopadnout asi o něco lépe. Postavám jsem né vždy věřil, někdy to působilo už dost nereálně (za což podle mě herci nemohli, protože většina z nich hrála skvěle - hlavně Simona Stašová) a se závěrem by se dalo pohrát taky lépe, ale čert to vem... :) Na čisté 4* to asi není, ale díky opravdu pěkné myšlence, je přesto dám. Celkový dojem je výborný a rozhodně to řadím mezi nadprůměrné české komedie. Sice nic nového, ale zábavných oddychovek není nikdy dost... :) PS. Po přečtení pár ext. recenzí se fakt nestačím divit. Rozhodně netvrdím, že v nich není kus pravdy, ale takhle do hloubky přemýšlet o komedii by mě ve snu nenapadlo... :) Sedět v kině a říkat si proč tahle postava dělá tohle, když v normálním životě by to neudělala? No nevím, ale s kritikem do kina bych fakt někdy chtěl jít... :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si myslela, že se tvůrce filmu nedokázal rozhodnout pro to, co vlastně chtěl natočit, že nevěděl, jestli to bude komedie nebo drama. Prostě v tom vidím záměr a jistý klad. Nakonec z toho vyšel hořkosladký příběh a právě takový je sám život. Ten taky není pouze černý nebo bílý. Láska má mnoho podob a mají na ni právo všichni. Ať se nám to líbí nebo ne. Záběry na Charouze mi trošku kazily výsledný dojem z filmu. Holt si reklama zase vybrala svou daň, ale tohle bylo až přespříliš okaté nebo spíše přímo do očí bijící. Jinak je to moc hezký film. Klidně uvítám více takových. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NIKDY NEVÍTE, KDY VÁS POTKÁ TO NEJVĚTŠÍ ŠTĚSTÍ.... /// ,,Přece nejseš nějakej teplouš!“.. ,,Já to tak prostě cítím.“ …Přírodě neporučíš. A jak to tak vypadá, mohlo by to bejt snad i vtipný! (né zjištění, že mladej je buzna, myslím film…) Slepá holka se zelenejma očima, Eliška dokazující, že furt patří do filmu a né do eLDéeNky (ta zřejmě ještě přežije nejednoho kardiaka!), máma která ví jak na to (Simono, umíš bejt parádně šílená!), Heduš (ta by se dala klidně vynechat, ale má hodně předností…), horňák Hrušínskej (jestli von nebude drobátko trapnej) a Ondra (kurva, tys měl bejt fotbalista!). A všichni se tak optimisticky motaj kolem lásky (zapomeň na Dánský bizarnosti), jako že i handicapovaní můžou žít jako ostatní (tož, ale kurva to už víme) a než začnou řešit píčoviny (černej otec, černý dítě), tak se mi to moc líbí. Dovolím si (odborně) tvrdit, že Milan Cieslar natočil zajímavej film, kterýmu škodí dramatická nevyváženost scénáře (pičo, ty seš odborník, Bartoško, čteš to?!). Ale jinak souhlas – konečně jinej českej film! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dneska už u mě má před manželkou přednost i záznam finále Madarskýho poháru. 2.) Tanga nekupuju, páč je v nich zima. 3.) Zjistím, že O.Vetchý by mohl hrát ve filmu ,,O stříbrný partě z Chile“ všechny hráče (a možná i ty Brazilce!). 4.) I am sorry, i am lesbian. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objevují také skuteční zaměstnanci OVB. Ve scéně, kdy filmová ředitelka (Simona Stašová) telefonuje, se coby ukrajinská uklízečka ve filmu objevila zemská ředitelka společnosti. Nespokojeného klienta z úvodu filmu pak ztvárnil předseda představenstva OVB. (ČSFD)
  • Režisér Milan Cieslar podle svých slov chtěl navázat na snímek Duše jako kaviár (2004), který je jeho srdci velmi blízký. (Olík)
  • Natáčelo se i ve Fakultní nemocnici v Motole. (Winster)

Reklama

Reklama