Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Láska slepců bývá slepá, seznala i dívka lepá. Vysnila si cherubína, přišel cigoš, čí to vina? Vltava zde pramení... Bez gumy? Zlé znamení! Dědu z toho trefil šlak, fuj rasista, dobře tak. Gay se k svatbě uvolil, čímž nám hepáč zachránil." Tím jsem o filmu vše podstatné vykecal, veršovanými spoilery :-), a teď se můžu věnovat své oblíbené kratochvíli - vymýšlení alternativního konce filmu. O deset let později: Rodinný domek. Maruška s Honzou jsou stále manželé a mají již tři děti. Po Markově cikáněti si ještě pořídili vlastní dítě (Honza si dal pár panáků, pak zhasnul a Marušce při tom říkal "Tomáši"). Třetí bejby počala Maruška s Tomášem (opět panáky, zhasnuto a Tomáš jí při tom říkal "Honzo"). Je vlahý večer. Maruška, Honza a Tomáš plus tři jejich společné děti sedí venku na zahradě u ohně a opékají špekáčky. Zpívají "Kometu" od Jarka Nohavici (který ještě stále Putinovi nevrátil ten Puškinův metál). Na kytaru hraje Marek. Pak přichází vetchý dědeček Vetchý, odvádí děti spát, Honza a Tomáš se něžně berou za ruce a koukají na hvězdy, zatímco Maruška s cherubínem Markem hupky dupky do jeho maringotky, zaparkované v zahradě. Tomu říkám dotažený happy end, na pohodu. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Nečekaně pěkný český film, kde bylo příjemně skloubeno drama s humorem. Vetchý, Stašová, Nárožný, Balzerová - obrovské herecké osobnosti v jednom filmu, co si tedy víc přát. Děj se i hodně zaměřil na Anetu Krejčíkovou (slepá dívka) a kupodivu to nebylo na škodu. Vysoké hodnocení je nasnadě. 75% // (3.1.2014) ČT1 HD - I na podruhé mi to přišlo dobré. Na české poměry určitě. Vše podstatné jsem vystihl v prvním komentáři a nic se nezměnilo. 75% (with J.) ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem ledacos ,protože ujetých českých filmu je až až,ale tohle si myslím byl celkem citlivý film o lásce v různých podobách a bylo tu i více témat ze kterých by se dal udělat samostatný film ,který by měl co říct,alespoň já si to myslím :-) Např.: Slepota Marušky,diskriminace,strasti Libušky atd.Ještě bych chtěl říct,že bylo fajn od Anety Krejčíkové,že svoji roli nepřehrávala,ale zvládla jí přirozeně aniž by divák musel pořád řešit,že takhle přeci by se indisponovaný nechoval atd.Za mě tedy celkově 75% a čtyři hvězdy. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný film české provenience. Musím říct, že mě i dost překvapil, čekal jsem průměrnou zábavu se známými českými herci, avšak dočkal jsem se zábavy mírně nadprůměrné. Zmínění herci se o to vydatně postarali svými přesvědčivými výkony, v čele pelotonu uhání excelentní Simona Stašová a Aneta Krejčíková, jež po diametrálně odlišné roli v Poupatech rozhodně zaujme. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně slušná režie, perfektní podchycení hereckého talentu Anety Krejčíkové a výborný humor nejstarší herecké generace. Dokonce i na mladého starého Hrušínského se dalo koukat. "Dneska je to tu jak u Kolína". No a na Balzerku (omlouvám se za to oslovení, ale v tomto případě to jinak nejde) jsem koukal jak vyoraná myš, ale velmi příjemně vyoraná. Na straně druhé naprosto tragický vedlejší casting (dementně prezentovaný zhulenec pohybující se vedle Elišky zelinářky, či postavy vedle Marka, což byl také jeden exot za druhým), přehnaně vymodelované karikatury čecháčkovství a stejně tlačená love story s naplněním a přetrháním snů za jeden víkend. Nepochopitelně promrhaný potenciál na vynikající drámo. Zhlédnutí filmu Collete se odteď bojím ještě víc. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objevují také skuteční zaměstnanci OVB. Ve scéně, kdy filmová ředitelka (Simona Stašová) telefonuje, se coby ukrajinská uklízečka ve filmu objevila zemská ředitelka společnosti. Nespokojeného klienta z úvodu filmu pak ztvárnil předseda představenstva OVB. (ČSFD)
  • Několik scén se odehrává v FKK Sauna Klubu Praha, kde se ovšem ve skutečnosti prostitutky pohybují zcela nahé, tedy bez bílých županů. Ty nosí pouze návštěvníci podniku. Z důvodů, aby film zůstal mládeži přístupný, jsou tedy i herečky v těchto scénách oblečeny do županů. (mibara)
  • Debutující Maciej Cymorek, který ztvárnil postavu romského chlapce Marka, je spolužákem zpěvačky Ewy Farné. (Olík)

Reklama

Reklama