Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Padouch Gru se polepšil, snaží se žít jako spořádaný otec tří adoptovaných holčiček. S doktorem Nefariem rozjel výrobu džemů, které jsou zatím dosti odporné chuti. Jednoho dne si ho povolá na pomoc šéf Antipadoušské ligy. Svět ohrožuje nový terorista, který ukradl látku, která mění cokoliv živého na zabíjející a nezničitelné monstrum. Gruovi se do toho moc nechce, když ale zjistí, že doktor Nefario od něj odchází hledat lepší práci, tak souhlasí. Jenže to nebyl jediný problém, kterému musel čelit. Nejstarší dcera Margo začíná pokukovat po chlapcích, zatímco nejmladší Agnes by k taťkovi ráda sehnala také nějakou tu mamku. A ke všemu se záhadně ztrácejí malí Mimoňové. Gru bude muset zmobilizovat všechny své padoušské schopnosti a spolu s tajnou agentkou Lucy Wildeovou odhalit, co za tím vším vězí. (TV Nova)

(více)

Videa (25)

Trailer 4

Recenze (718)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Druhý Padouch se povedl, ale mám určitou obavu o případný třetí díl, protože s větším rozpočtem (i ambicemi) a snahou o přehršli vtípků téměř za každou cenu se jaksi vytratil příběh. V tomhle žánru netřeba trvat na nějaké originalitě, ale aspoň rámcově by "to" smysl dávat mělo. Kjůt Agnes, láskyplná týnka Margo a zoufale jen do počtu jsoucí Edith, budují s naprosto tradičním způsobem praštěnou agentkou Wildeovou sice prostinkou, ale aspoň nějakou zápletku z ranku rodinné zábavy, takže potud dejme tomu. Ale to hlavní, a sice hledání padoucha (ne Padoucha), je opravdu jen sled izolovaně vtipných scének. "Problém" je ovšem v tom, že jsou - samozřejmě hlavně díky Minionům a jejich z x jazyků i nejazyků spatlané řeči - většinou buď hodně srandovní nebo stojí za pozornost z hlediska akčního a parodického. World War Z, ale i Star Wars: Epizoda 2, jsou v některých záběrech naprosto evidentní. Autoři se nicméně na dnes už kultovní Miniony (ano, kultovní, vezměte si ta kvanta "emotikonů", vlastní krátké filmy a zřejmě i připravovaný film vlastní) evidentně spoléhají víc než je zdrávo. A jelikož nechat vedlejší postavičky, aby vykompenzovaly nedostatky toho, co chybí v základní výbavě, je nefér, nemůže Despicable Me 2 dostat víc než jednička, i když asi u nás v rodině nebudeme ode dneška říkat "zmrzlina", ale "gelato";) 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Despicable Me 2 je o nejaký chlp slabší oproti prvému dielu. Na jednej strane už nemá geniálnu zápletku a neobjavujete v ňom pravidlá sveta, charakter Grua a jeho spoločníkov. Známe postavy sa objavujú v nových situáciách a polovicu času sú to scény civilné. Dej dvojky sa 60 minút venuje inej náplni ako dynamický prvý diel, kde sa to akciou hemžilo celý čas. Ako vytvoriť novú zápletku pre zloducha, ktorý už ním nechce byť? Treba ho vrátiť do akcie a keď už nemôže konať zlo, skončí na opačnej strane síl. Ako správne pokračovanie zapojí do diania nováčika, ženskú verziu, resp. agentku snaživú, svojskú, pojašenú a ešte aj jeho fanúšičku. Scenáristi si na nej zgustli, vytvorili skutočne výraznú osobu, ktorá sa zapíše do pamäti ešte pred polovicou filmu. Je ťažké nadviazať na tak známy debut, akým bol Ja, zloduch. Dvojka využíva solídne charaktery, pridáva nové a bodla by jej silnejšia zápletka i zloduch. Akciu zvalcoval jemný humor v zábavných scénach. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tohle o velký kus předčilo jedničku. Příběh byl ucelenější a hlavně nápaditější, což zaručilo, že jsem se od začátku až do konce bavila a oproti jedničce jsem nezaznamenala jediné hluché místo. Dost tomu pomohla i nová postava agentky Lucy. A hudba Pharrella Williamse se k tomu perfektně hodila (za sebe musím říct, že na písničku Happy nedám dopustit, ale nemluvím pouze o ní, ale o Pharrellově hudebním výběru celkově). No a konečně, minioni mě tentokrát opravdu rozesmáli, těším se na jejich vlastní film, který by u nás měl jít do kin za pár měsíců. ~(4,2)~ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než předchozí díl a to bez debat díky většímu zapojení Mimoňů, co na tom, že vtip stojí a padá s nima, když je to fakt slušná prdel.Na konci i pořádná bitka a typická kýčovitá svatbička....proč ne, svižnější, zábavnější a vizuálně přitažlivější než jednička, na elitu pořád ale kus ztrácí.70%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si tvůrci nepohráli s názvem a film se nejmenuje nějak jako Já, špion nebo tak podobně, protože Gru už padouchem není... Pokud tedy zrovna v depresi netruchlí pro ztracenou lásku, kdy ale scénář spíše než na černohumornou notu zahraje na tu dojemnou (a jde mu to). No, je to tak, "hrdina" se stal hrdinou bez uvozovek, ale když na tuto hru přistoupíte, bude vás bavit podobně jako v prvním dílu. Akorát to kouzlo originality je jaksi fuč. Já, padouch 2 zdařile paroduje nejen, ale hlavně špionážní žánr a místy přímo neodolatelně voní starým dobrým filmově dobrodružným brakem. A začíná naprosto úchvatnou scénou, za kterou by se nemusela stydět žádná bondovka či marvelovka. Na druhou stranu ale musí film co nejvíce myslet i na dětské publikum, což dělá na můj vkus možná až moc okatě, infantilně, a také ta romantická podzápletka není vůbec můj šálek čaje. Gru ale výborný, z holčiček dostala největší prostor roztomilá Agnes, což je jedině dobře... Jen postava agenty Wildeové mohla být méně ztřeštěná a místy až otravná. Český dabing ale na jedničku s hvězdičkou, vivat Jiří Lábus, animáky nám jdou! Tři a půl hvězdy. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (24)

  • V originálnom dabingu musí Lucy (Kristen Wiig) odletieť do Austrálie, v českom dabingu však odletí do Francúzka (Raketoplan)
  • Na motivy filmu byla vytvořena mobilní hra „Despicable Me: Minion Rush“, v níž byly lokace z tohoto filmu i ty původní z Já, padouch (2010). Po vydání Já, padouch 3 (2017) byly přidány poslední tři lokace, a tím se ukončily velké aktualizace. Ty novější se už jen zabývaly chybami a speciálními misemi. (Petr.Penicka)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama