Reklama

Reklama

Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (443)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film o vzniku mohutné frančízy McDonalds. Michael Keaton je ve své roli výborný, občas vtipný a hodně mě bavilo sledovat jak se celý příběh nakonec vyvine. Tak trochu Social Network, kde Facebook vystřídal McDonalds. Zajímavé, poučné, zábavné a místy napínavé. V žánru Životopisných Dramat rozhodně solidní. 8/10. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky zivotopisny film, ktoreho hlavnym problemom je, ze jeho hrdina je absolutne nezaujimavy. A to napriek tomu, ze ho hra exBatman, ktory sa snazi konecne ziskat Oscara. Bohuzial s takymito tuctovymi projektami sa mu to nepodari. Ovela zaujimavejsi ako cely jeho pribeh je niekolkominutova scena v ktorej mu bratia McDonaldovi opisuju ako prisli na pasovy spôsob vyroby hamburgerov. Jeho sukromie tu je uplne minimalizovane a v tych par scenach, ktore sa mu venuju, film pôsobi akokeby sa uplne zastavil. Uz v polovici filmu somm si nevedel predstavit o com to bude dalej. Nakoniec vysli na povrch nejake tahanice medzi nim a bratmi McDonaldovymi, ktore absolutne necakane (pokial ste este nevideli ziadny film) vyhral exBatman. Holt dalsi film, ktory ukazuje, ze jedna vec je prist s nejakym dobrym napadom a druha ovela dôlezitejsia vec je vediet to predat ludom. Takze film vôbec nefunguje po dramatickej stranke, ale da sa raz bez problemov prezit, pokial ho budete brat ako jednoduchy dokument v ktorom sa dozviete par veci zo zakulisia vzniku jedneho imperia s chutnym ale nezdravym zradlom. 5/10. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

McDonald´s se stal synonymem pro revoluci v oblasti rychlého občerstvení a jeho začátkům nechybí snad nic. Několikanásobné selhání zakladatelů, precizní pracovní systém, chytrý podnikatelský plán, agresivní převzetí moci i splnění amerického snu. Proto úplně nepotěší, že film působí fádně. Měla to být velkolepá jízda. Bohužel Hancock není Scorsese a Kroce měl hrát někdo, kdo na 52 let alespoň vypadá. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na tenhle kousek jsem byl od prvního traileru docela zvědavý, ale nějak to celé přes oscary prošumělo. Doteď mi není úplně jasné, kde Weinsteini (a Jeremy Renner coby producent?) udělali chybu. Jistě, je to celé amorální, protože kdo by fandil chladnokrevnému člověku, původem z Plzeňska, co přišel s geniálním nápadem na zvýšení mezinárodní obezity, potažmo korporaci, která se chlubí denním přísunem "živin" 1% celkového obyvatelstva! Jenže takto koncipované to samozřejmě není. Tehdy to totiž byla krása. Bratři McDonaldové sázeli na kvalitu a podle všeho dělali jedny z nejlepších burgerů v Americe. Pak přišel nějaký Ray Croc se svým "Do it for America!", oni mu ihned vyslepičili (stejně jako ve filmu krásný twist na KFC) svoje know-how (později se nad tím scénář sám pozastavuje, ale pořád to nedává moc smysl) a pak už jsme jen svědky určitého hyenismu, falešného patriotismu a údivu, což si Michael Keaton samozřejmě neskutečně užívá a toho Toma Hankse bych tam ani tolik nechtěl. Jako klasický životopis mi to tak úplně nepřišlo, jistě je tam hodně věcí pozměněných, ale řekl bych, že je to poměrně informativně bohatý film, který se vidět vyplatí, zvlášť u nás, kde je moje generace od malička McDonaldem vychovávána už od roku 1992 s postavením prvních dětských hřišť. Kruh se uzavřel...8/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ NÁŠ HAMBURGER MÁ DVĚ OKURKY...“ /// Chcete slyšet ten příběh? Takhle se totiž rodila symfonie efektivity fast foodovýho občerstvení… Podnikatelská příručka, aneb zdokumentování (jednoho) americkýho snu. Novokoukanej příběh žrádelní společnosti (kterou vobčas navštívím) má ještě eso na place – Keatona! Na jedno mrknutí a poučení se. Bude stačit vědět, že ambice jsou podstatou (podnikatelskýho) života? A jestli máš zbytečnejch cca 20 mega, napiš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Biografii „Grinding It Out“, kterou v roce 1977 sepsal Ray Krok, neznám. 2.) Jsem nadšenej čtenář a posluchač „Síly pozitivního myšlení“. 3.) Při životě mě drží vytrvalost. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Když si Ray Kroc (Michael Keaton) při první návštěvě San Bernardina sedá na lavičku, tak si vedle sebe po pravé ruce položí pití, které ale při následném rychlém prostřihu zmizí a pak se znovu objeví. (DexMASTER094)
  • Roli Raye Kroca původně nabídli Tomu Hanksovi. Ten však odmítl a role nakonec připadla Michaelu Keatonovi. Pravý opak se pak stal před natáčením snímku Philadelphia (1993), když hlavní roli tehdy odmítl Keaton a nakonec se jí chopil Hanks. (Larrysbride)
  • O režírovanie filmu mali veľký záujem aj bratia Joel a Ethan Coenovci, ktorým sa moc páčil scenár. Práca na filme sa im ale skrížila s prácou na inom spoločnom projekte, Ave, Caesar! (2016). (MikaelSVK)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Reklama

Reklama