Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (188)

spiritus 

všechny recenze uživatele

Dvojka nedopadla vůbec špatně a mám-li být upřímný, tak si myslím, že je o chlup lepší, než jednička. Pro mě to spíš film z povinnosti, šel jsem na něj spolu s dětmi, ale nadruhou stranu, proč se na to nepodívat, když je příležitost. A světe div se, ten film je celkem vtipný a k tomu i svižný, tudíž jsem se u toho nenudil, čehož jsem se trochu bál. Celý je to parádně zpracovaný, efekty nabitý a po šmoulovsku roztomilý. Nejfamóznější je pochopitelně Gargamel, který prostě nemá chybu. Tady je z něj kouzelnická celebrita a holenek si to náležitě užívá. Ale přece jen je to v určitých momentech příliš přešmoulovaný, tedy přehnaný s některými hláškami . Být menší tak snad i skáču blahem nad vším tím šmoulováním, ale tady už mi to místy lezlo krkem a výrazy typu "ušmoulnul jsem si", či "šmoulézní" opakující se v různých obměnách co minutu, začnou brzo srát každýho normálního člověka. Nicméně je to film hlavně pro děti a těm se to určitě všechno líbí. A mě vlastně taky. Co naplat, moderní kabátek Šmoulům zkrátka sedí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Líbilo. Tedy hlavně z počátku stopáže. Gargamel je solidní psychopat a celý film táhne. Společně s jeho výborně nadabovaným koucourem tvoří ďábelskou dvojici. Šmoulové už jsou zábavní o pořádný kus méně, ale u nich to rozumný člověk ani neočekává a zřejmě mají potenciál pobavit maximálně nějaké to dítko. Animace vzhledem k mládí filmu není ničím vyjímečná ani nijak zvlášť úžasná. Přesto věřím, že veškeré děti by byly pohádkou pohlceny, takže kdo už si nějaké vyrobil, nechť stahuje. Ale i pořádný dospělák nepříjde úplně zkrátka, neboť se ve filmu myslelo i na ně. Nemám problém si troufnout tento snímek označit povedeným. Bohužel, mě film ke konci přestával více a více bavit, takže bych to viděl na krásné 3*. ()

Reklama

pekas 

všechny recenze uživatele

To je děsný, já si snad začínám zvykat, anebo je druhý díl lepší, než první. Neplechové se povedli a jsou asi největší devizou. Šmoulince se díky druhé ženské bytosti mezi Šmouly asi dost uleví, počítám že bude tak asi.... z poloviny vytížená než dřív. I tak to musí být fuška, ale evidentně jí to vyhovuje. Gargamel a kocour jsou stále odporní. 45% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ó maličko lepší než první díl a v jádru nic co by dospělého diváka dokázalo nas.at,nebo urazit.Kdyby mi bylo tak do 10 let,bylo by to určitě lepší,ale i tak jsem se nenudil a jak jsem již psal u jedničky,velký průser se nekoná a oba díly jsou o třídu,ne-li dvě jinde,než hrané zprznění Garfielda...50% ()

newstedson odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne nudné, bez štipky zábavy a hlavne dejovo nedotiahnuté. Katastrofálne herecké výkony hlavných postáv v kombinácií s úchylne vyzerajúcim Gargamelom a množstvom lietajúceho 3D odpadu po celom plátne, v podobe magických hviezdičiek a neviem čoho všetkého. Sám sa čudujem, že som pri tomto filme vydržal sedieť celých 105 minút a neodišiel som už niekde v polovici. Jednoznačný kandidát na odpad a myslím, že možno aj najhorší polo animák za tento rok. Veď uvidíme. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)

Reklama

Reklama