Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Raja Gosnell oprášil v roku 2011 kult detského kresleného seriálu "Šmolkovia", keď natočil rovnomenný celovečerný kinofilm. Kombinácia animovaných postavičiek a klasického hraného filmu sa ukázala ako dobrý ťah. Film mal divácky a tým pádom i komerčný úspech. Preto sa po dvoch rokoch pustil Gosnell do pokračovania. Môžem skonštatovať, že sa to takmer vyrovná pôvodnému snímku. Akurát že sa dej presunul z amerického New Yorku do francúzskeho Paríža. *** ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie podľa môjho malého názoru dopadlo horšie. Pomaličky, ale iste sa darí pokaziť dobrý „feeling“ z ozajstného seriálu, ktorý v našich srdciach má vzácne miesto. Nie ten samotný film robí problém, ale hlavne ten príbeh a spôsob akým je to prezentovaný... Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Už bych skoro zapomněl, jak ty pohádky nejsou špatný. Poslední dobou koukám strašně svátečně, ale pokračování šmoulů bylo fajn. Už jenom, že to mělo tu návaznost, což se o jinejch animácích říct nedá. Navíc se to točilo dost kolem Šmoulinky, a tolik o ní snad nikdo nevěděl + další postavy do rodinky, to netuším jestli vůbec v seriálu za mlada bylo. Ale proč nee, tyhle animáci budou vydělávat furt. Já se u toho poměrně bavil, takže sem z toho očividně až tolik nevyrost. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na pokračování a taky se mi líbilo. Příběh byl zajímavý, podívali jsme se více na zrození Šmoulinky a seznámili se s jejími novými "sourozenci". Jen se mi zdálo, že v tomhle filmu si šmoulové nedávají pozor a je jim jedno, že je lidé vidí, že neskrývají svoji identitu. Možná je to tím, že z Gargamela se stala celebrita, která kouzlí a proměňuje lidi v obří žáby nebo kachny. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Proč jsem se pouštěl po opáčku jedničky, do reprízy dvojky by byl úkol pro psychologa.  Ale tak, jednička mě překvapila, že pro mě byla pořád místy fakt zábavná a dokud jsem ještě zůstal v naladění, zkusil jsem ze zvědavosti i dvojku, kterou jsem tentokrát viděl vážně jenom jednou v době premiéry. Nalákaly mě taky zmínky o odkazech na Audrey Hepburn za které by tvůrci podle uživatele milka  ale zasloužili vykleštit.:D  No, musím říct, že ta chvilková stylizace a la Holly Golithly byla vážně spíše trapná. Ale tady už to drhne celé. .  Pokud se ptáte, za co ty dvě hvězdy, tak si je rozhodně zaslouží  Garmelovo představení a Gargamelova La hůlka (:D.) Možná ještě drobný zjednodušený nástin komplikovaného vztahu mezi nevlastním otcem a synem. Jinak je to nesourodý nevtipný uječený blázinec. Svoji potřebnou  dávku infantilnosti přístě ukojím jinak. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)
  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)

Reklama

Reklama