Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Šmolkovia to je pre mňa neodmysliteľne jeden veľký kult detstva. Celovečerným animovaným filmom som sa zámerne vyhýbal ale nakoniec i ma aj tak dobehli. Z atmosféry pôvodného seriálu sa na toto nenalepilo zhola nič. Čo ma strašne mrzí. Pre deti samozrejme pekná rozprávka ale pre nás spomínajúcich bieda. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Animovaní šmoulové v reálném hraném světě tentokrát v Paříži - do poloviny filmu je to celkem nuda, která do děje moc nevtáhne, pak se z toho stane celkem strhující jízda s hromadou gagů, vyvrcholí to přestřeleným americkým finále s ohňostroji a nakonec to zachrání nějaká závěrečná pařba s chytlavým songem. Asi bych tenhle film nepotkal, kdyby mne nepřepadl sentiment k tomu dětskému seriálu z osmdesátek, ale jako jednohubka to není nejhorší. ()

Reklama

pekas 

všechny recenze uživatele

To je děsný, já si snad začínám zvykat, anebo je druhý díl lepší, než první. Neplechové se povedli a jsou asi největší devizou. Šmoulince se díky druhé ženské bytosti mezi Šmouly asi dost uleví, počítám že bude tak asi.... z poloviny vytížená než dřív. I tak to musí být fuška, ale evidentně jí to vyhovuje. Gargamel a kocour jsou stále odporní. 45% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie podľa môjho malého názoru dopadlo horšie. Pomaličky, ale iste sa darí pokaziť dobrý „feeling“ z ozajstného seriálu, ktorý v našich srdciach má vzácne miesto. Nie ten samotný film robí problém, ale hlavne ten príbeh a spôsob akým je to prezentovaný... Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Už bych skoro zapomněl, jak ty pohádky nejsou špatný. Poslední dobou koukám strašně svátečně, ale pokračování šmoulů bylo fajn. Už jenom, že to mělo tu návaznost, což se o jinejch animácích říct nedá. Navíc se to točilo dost kolem Šmoulinky, a tolik o ní snad nikdo nevěděl + další postavy do rodinky, to netuším jestli vůbec v seriálu za mlada bylo. Ale proč nee, tyhle animáci budou vydělávat furt. Já se u toho poměrně bavil, takže sem z toho očividně až tolik nevyrost. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)
  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)
  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)

Reklama

Reklama