Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 1

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (1 716)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Taká 1/3 filmu je skôr temnenejším vyšetrovacím thrillerom ako hororom , no postupne atmosféra hustne. "Mr. Boogie" je dosť záhadná postava a v hororoch je to vždy takto lepšie. Celý film je to také pohrávanie sa s divákom, ale záver sa vydaril a je jasný ako facka. Nie že by bol bohvieako originálny, podobné závery tu už boli, ale presne takto si predstavujem poctivý hororový záver. 80%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ve filmu, stejně jako v literatuře, většinou záleží nikoli na tom, o čem se vypráví, ale jak se vypráví. K ději tedy jen stručně, že o žádné novátorství nejde. Naopak, viděno mnohokrát, klasické bububu, kde otec rodiny zaplete všechny do mysteriozního zla, které je semele. Nicméně podání, styl vyprávění, dávkování - umožňovalo hlasitě předpovídat, co se bude dít dál - a vůbec mě neobtěžovalo nějakou stupiditou. Spíš se mi dere pod prsty výraz "klasika" nebo "stará škola", ne ve smyslu zastaralosti, ale solidnosti řemesla. Hercům jsem věřil jejich role. Rodinné dialogy vůbec nebyly vycpávka, ta rodina takhle fakt mohla fungovat. Velice dobrý dojem. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: C. Robert Cargill, Scott Derrickson | Hudba: Chtistopher Young | Produkcia: Jason Blum | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: Summit Entertainment, Alliance Films, Blumhouse Productions, IM Global | Rozpočet: 3 miliónov $ | Tržby: 87,702,460 $ || Zaslúžený trhák, kde najlepšiu prácu odviedol skladaťel. Ta hudba je tak ponurá a atmosferická, že by som si ju ako sountrack určite nepúšťal, leda že by som chcel mať temné sny. Na to však, aby bol tento film výnimočným, je to až príliž veľký blábol, mixujúci duchovno so zombie a nadprirodzeno so sériovou vraždou. Tieto prvky sú miešané samoúčelne, a pre mňa nemali šancu zafungovať. Hlavne ku koncu. Prvá pólka nadpriemerná. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má výborný príbeh o spisovateľovi venujúcom sa skutočným ťažkým zločinom, ktoré sa sám pokúša vyšetriť, pričom si pomáha tým, že býva na mieste činu a podľa toho píše knihy. Tentoraz sa rozhodne zamerať na prípad rodiny, ktorú našli na záhrade ich domu obesenú, ale až na dcéru, ktorá je nezvestná, ale na povale nájde krabicu s niekoľkými páskami, ktoré dokazujú, že to nebola prvá vražda, ale keďže svoj posledný hit napísal pre mnohými rokmi, rozhodne sa si to nechať pre seba, no postupne si uvedomuje, že zlo sa asi vrátilo. Spracovanie je celkom slušné, ale nie úplne ideálne. Film zaujme už svojim úvodom, síce je dej pomerne jednoduchý, prakticky celý čas len hlavný hrdina sleduje pásky, všíma si detaily a v okolí nachádza zvláštne javy, ale aj tak sa na to stále dobre pozerá, bavila ma aj celá kriminálna rovina, len k väčšiemu zážitku by to chcelo aj niečo nové. Film ani výraznejšie negraduje, väčšinu času si udržuje podobné kvality, ale sklamal ma záver. Už niekedy v tretine filmu som si uvedomil, že je len jeden záver, ktorý nechcem, ale nanešťastie práve ten som dostal, čo je veľká škoda. Čo sa týka hororových stránok, tak som nadmieru spokojný. Bezpochyby hlavným kladom tohto filmu je atmosféra, tá je perfektná. Celý čas pôsobí pomerne depresívne a nepríjemne, prakticky bez štipky optimizmu, spokojný som aj s napätím, len tu moc nejde o nejaké konkrétne hororové scény, tie predstavuje hlavne sledovanie pások, ale nemám s tým problém, atmosféra to plnohodnotne vynahradí. S herecké obsadením som spokojný, Ethan Hawke to zahral výborne a tých pár vedľajších postáv je úplne ideálnych. Réžia a technická stránka sú výborné, tu nemám čo vytknúť. A chválim aj zaujímavú hudbu. Sinister je rozhodne jeden z najlepších amerických hororov za dlhú dobu, ale žánrovým kultom sa stať nemôže, na to by potreboval byť originálnejší a omnoho lepší záver. Ale aj tak som spokojný. 78% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Svěží závan ve stojatých vodách hororové scény posledních let. Atmosféra i příběh gradují ruku v ruce po CELOU dobu filmu a to je, myslím, punc kvalitního hororu. Určitě velmi silný nadprůměr a druhá projekce povinností - 80%. PS: uplynul téměř týden od premiéry a návštěvnost tohoto filmu v našich kinech je výsměchem tvůrcům. Lidi vyprdněte se na upíry a zajděte si na kvalitní mysteriózno. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 48,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 82,5 mil. (NIRO)
  • Keď Ellison (Ethan Hawke) prvýkrát sleduje film rodiny, ktorá sa hrá na záhrade, niektorým klipom chýbajú drevené schody pribité na opačnú stranu stromu. (Pat.Ko)
  • Scéna s křičícím Trevorem (Michael Hall D'Addario) lezoucím z kartonové krabice byla inspirovaná reálným zážitkem režiséra filmu Scotta Derricksona. Jeho syn míval často noční můry. Sice se neschovával do krabic, ale dokázal na svého otce vyděšeně zírat a křičet, jako by mu šlo o holý život. (pornogrind)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama