Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (341)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mé hodnocení starých bondovek je spojeno s dětstvím, nostalgií a tak, tudíž je mírně neobjektivní. Moor není Connery, ale pobavit umí. Skvělá hudba, anglický suchý humor, který často pěkně zčerná, krásné ženy a ty exteriéry! Ach jo, alespoň jednou si zaplavat v Indii v bazénku mezi palmami, květinami, a tak...Jen nesmíte tyhle bondovky brát vážně - jsou to parodie! Stále si říkám, proč ze současného Bonda udělali Američani chladnou mlátičku bez vtipu a šarmu. Prostě řemeslně dokonalá, avšak nepřekvapivě akční béčka. Jo, nezávislost na Británii se i po letech dá vyjádřit různě... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme s "Octopussy", ktorý je tak úplne iným filmom, než naposledy bol For Your Eyes Only, že to začína byť opäť celkom osviežujúce. Pre mňa je to asi jedna z najbizarnejších Bondoviek, ktoré som mal možnosť vidieť, nakoľko tu máme hneď úvodnú vraždu klauna a dokonca sa tu aj samotný James na moment stane klaunom. Plus neustále mám pocit, že v tomto filme sa neustále niečo dostane do cesty a je potreba veci riešiť okamžite, no Jamesovi neustále niečo stojí v ceste. Ako žena v telefónnej búdke, alebo policajti, ktorí ho nechcú pustiť k bombe, ktorú chce zneškodniť. Má to potom aj úplne iný tón a film je o niečo zábavnejší. Plus aj celý príbeh pašovania šperkov je super. Jediné čo by som asi vytkol je fakt, že ak niektoré filmy naznačili studenú vojnu so Sovietským Zväzom, tak tento sa do nej absolútne obul a urobil z Rusov ľudí, ktorí chceli v 80-tych rokoch nechať vybuchnúť jadrovú bombu na americkom území, aby sa demilitarizovala Európa a mohli ju pokojne obsadiť. Alebo to chcel minimálne generál Orlov. Zloduchovia v tomto filme sú okey, ale mám pocit, že už sme mali lepších. No najlepšou postavou je tu pre mňa samotná Octopussy, ktorá je veľmi sympatická dáma. Film má dokonca aj chobotnicový moment, ktorý neviem či tvorcovia okopírovali z filmu Alien. Rozhodne to na mňa tak pôsobilo. Čo sa týka ostatného, tak má to fajn akciu, pekné šperky a dobrú hru kociek a relatívne okey zloducha. Celkovo to beriem ako jednu z lepších Mooroviek a nebránil by som sa film pozrieť znovu. A teraz už len uvidíme aký bude mať comeback Sean Connery v Never Say Never Again. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Stále Bond nechápe, že netreba sa uhýbať guľkám, pretože zomrieť nemôže, stále prírodné zákony nehrajú v jeho cirkusovom fikčnom (tentoraz doslovne) svete žiadnu úlohu, stále má aj napriek (alebo práve preto?) úspech u žien. Prečo teda tentokrát hodnotím vyššie? Pretože raz za čas treba byť veľkodušný a viac oceniť drobné nápady pri akčných scénach. Tých je tu neskonale a najmä úvodná dvadsať minútovka ma potešila zo všetkých mooreovských sekvencií najviac. Nemecko už tak príťažlivé ako India nie je, vlaky tam ale ako všade inde sú rýchle a zbesilé a pokiaľ by vám porušovanie gravitácie nestačilo, počkajte si na záverečné momenty v/na/pod lietadle/om. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#13 - Pokiaľ sa v predchádzajúcich bondovkách s Mooreom dala zastrieť jeho staroba, ktorá bola najviac cítiť v akčných scénach, scenárom alebo naopak, tak tu to bohužiaľ neplatí. Kabir Bedi určite po toľkých kladných záchranách v roli Sandokana nie je až tak vhodný do role záporáka, opakom je Berkoff. Bondgirl ja azda najnevýraznejšia a scenár je na svoju dĺžku až príliš jednoduchý. Ale Bonda ako klauna a stopára sa oplatí vidieť. 65%. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Noo klesá úroveň, klesá. Roger Moore mal skončiť už pred 4. rokmi, no oni ho tu stále držia. Už tu nefunguje takmer nič. Nefungujú flirty so ženami, ktoré by mu mohli byť dcéry, nefungujú akčné scény, pri ktorých je však výrazne dotovaný dablérmi dokonca tu nefungujú ani humorne ladené scény, ktoré bondovkám absolútne nesvedčia. Jediné, čo tu funguje je prostredie. India, ako nie veľmi okukaná destinácia pôsobí veľmi exoticky. Kamir Bedi niekdajší Sandokan tu má zápornú rolu no pri ňom mi to tiež nie veľmi sedelo. Tiež nie veľmi charizmatický a hrozne nesympatický záporák vyzerá dosť umelo. Nedostatky však, a hlavne, v mužských očiach vyvažuje poriadna dávka nádherných žien. Čo sa tíka samotnej bondgirl, teda bondwoman (pretože aj produkcia asi pochopila, že nejaká 25 by po boku dedka vyzerala smiešne) je síce sexi no od ostatných sa odlišuje hlavne rokom narodenia. Zápletka a scenár sa opäť drží pri zemi a je ladený viacej realisticky. Oproti niekdajším je film slabota. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Posledná bondovka, ktorá oznámila názov nasledujúcej bondovky počas záverečných titulkov. (Mihail123)
  • Když jeden z kompliců prorazí stěnu akvária a chobotnice se mu přilepí na obličej, jedná se o odkaz na o čtyři roky starší film Vetřelec, kdy se facehugger přisaje na tvář jednoho z astronautů – Kanea (John Hurt). (Jan.Kanak)
  • Když má v první třetině filmu slovo generál Orlov, je za ním vidět mapa. Na místě názvu Francie je však v azbuce napsáno Paříž, navíc gramaticky chybně, bez dlouhého „í“ (Пари́ж). (Ricci)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama