Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (380)

Othello 

všechny recenze uživatele

Tříletá pauza tomu rapidně pomohla a ačkoli je tentokrát scénář, trpící asi tuctem přepisů, řádný kripl, z The Spy Who Loved me se pro mě stává zástupce TOP3 dosavadní trojice bondů. Dělící se o druhé až třetí místo s Majesty's Secret Service ve chvostu za Goldfingerem. Může za to zejména úcta produkčního týmu k práci scénografa Kena Adama, jež dostal po usilovné a neustávající práci na všech předchozích dílech bianco šek na tvorbu exteriérů i interiérů a mohl se tak vyřádit jak kreativně, tak ve vší velkoleposti. Ať už pak Ejzenštějnem inspirovaná kancelář generála KGB, tajná základna britské tajné služby pod Abú Simbelem, monstrózní tankér-ponorkolap či famózní stavba podmořského Atlantis v sobě uchovávají přesně ten kreativní dobový esprit technologického pokroku kombinovaného s novátorskými designy, jakým jsou bondovky proslulé. Navíc závěrečný ponorkový šmajchlkabinet je jedno z nejútulnějších míst filmového plátna, ve kterém bych se dokázal pohupovat celé dny. Tentokrát opravdu můžete vesele ignorovat toho trapnýho dědka v saku a tu gumovou pannu, která se vás snaží přesvědčit o něčem, co nedokáže ani vyslovit. Zde si jde totiž naplno užít hlavně to prostředí, kde se to odehrává i trnout u divokých akčních scén, na kterých se nešetřilo. Své o tom ví Leicesterské kino, kde se film promítal v premiéře i za asistence prince Charlese a během úvodního seskoku z hory se nevědomky celé osazenstvo v tichosti strnule postavilo. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Naivná a zábavná bondovka. Scenár je možno trochu pozliepaný a snaží sa hlavne ukázať čo najviac lokácii, ale malo to fajn "prázdninovú" atmosféru. Výzorovo bol pre mňa Moore vždy ten najlepší Bond a tu to len potvrďuje - akciu a odľahčenie vie skvelo skĺbiť. Zubatý zabijak je nezabudnuteľný... Barbara Bach je moja bľúbená bondgirl... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní bondovka-moorovka, dokonce jedna z těch nejlepších. 007 tu není jen za sexuální, vtipy trousící mašinu, ale film ho ukazuje mnohem více i coby vojáka (asi to bude i důstojnickou uniformou, kterou si na sebe párkrát vezme). Úvodní honička na lyžích je povedeně natočena (i když není tak dlouhá ani tak zábavná jako ta z Jen pro tvé oči), moc se mi líbí i celá část odehrávající se v Egyptě (kameraman zaválel) + hudba z Lawrence z Arábie v ní použitá. Závěr v tankeru je pak svižně, originálně natočená akce plná výstřelů, výbuchů a naštvaných unesených a unášejících námořníků. Co mě vážně mile potěšilo, bylo rychlé vyřízení padoucha. Žádné proslovy, okecávačky, bla, bla, bla, pane Bonde, prostě rychlá akce a hurá zachránit bondgirl (moc, moc hezká Barbara Bach). Čtyři čisté hvězdy. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Napadlo někdy někoho, že ten špion, který miloval, nemusí být Bond (nechce se mi věřit, že by toho byl schopen). Já mám za to, že to je ten zabitý milenec agentky Amasové. To jen tak na okraj. Jinak tahle bondovka určitě patří k těm lepším (minimálně si pamatujete zápletku). A ta roztomilá titulková písnička (... nikdo to nedělá líp než ty...) - producent Brocolli prohlásil, že by konečně měla vzniknout píseň, která je opravdu o Jamesi Bondovi... ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

No nééé.To je ale pokrok od Žít a nechat zemřít ( ne že by to byla špatná bondokva to vůbece ne ale tahle je zase o něco lepší ).Skvělěj scénář a hlavně je tu legendarní padouch Čelisti. No jo prostě bondovky s Rogerem Moorem ( pouze s Moorem nepočítám žádného jiného představitele Bonda ) jsou čím dál tím lepší. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • Společnost Shell nabídla produkci zdarma jeden ze svých prázdných tankerů pro natáčení scén se supertankerem Liparus. Produkce ale nabídku nakonec nevyužila zejména ze dvou důvodů: vysoké denní pojištění tankeru (60 tisíc amerických dolarů za den) a také fakt, že prázdný tanker by čněl velmi vysoko z vody a nevypadal by jako ponořená loď s ponorkami uvnitř. Pro natáčení byl proto vytvořen obří model tankeru. (Stejšn)
  • 10.8.1977 sa Elvis Presley zúčastnil na špeciálnom premietaní tohto filmu v kine General Cinema vo Whitehaven, Tennessee. Bol to posledný film, ktorý videl, o 6 dni neskôr, v utorok 16.8. 1977 ako 42 ročný zomiera. (beso74)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama