Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (327)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vyčerpávající FILM! Místy mi to vážně připomínalo Počítačové Válečné Hry! Medal of Honor, Call of Duty, ten Pohled vojáka, určitě to mělo svoje kouzlo, a bylo to originální! První půlka Skvělá! Ve druhé jsem se začínal ztrácet a akce mě z ničeho nic dokonce začla nudit, což je škoda, Potencial to mělo Vysoký! ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Do tohto dobrodružného filmu ako sa uvádza v titulke sa mi vôbec nechcelo isť, ale povedal som si, že to skúsim. Podľa úvodných momentov som myslel, že pôjde o slabšie, klasické a nevydarené predvádzanie akčnej sily špeciálnej jednotky, zamerané na ich hrdinské činy kde všetkých odstránia ako bezbranný papier z ulice, ale únos mexickej lekárky s ktorou sa vôbec nemaznali vo mne vzbudil nečakanú pozornosť. Vysadenie jednotky v pralese a jej následovne postupovanie som vnímal, už s plným nasadením a celá ta akcia bola prevedená bez chyby. Odrazu tu všetko začalo dávať zmysel a aj úvodné civilné zábery zo života vojakov dokázali, že tvorcom nešlo len pusté zabíjanie, ale aj vykreslenie pocitov a život aký vojaci vedú. Lichotivým sa stala aj zraniteľnosť jednotky v akcii, čo pôsobilo reálnejšie. Počítačové grafické mapovanie a snímanie kamery, tak že bolo vidieť len zbraň a ruku vojaka mi pripomenulo PC hru Counter Strike, ktorú som mal veľmi rád, takže nakoniec som ti tento film na vlastné prekvapenie užil. Dej sa dal síce ľahko predvídať, ale s takou obetavou koncovkou a záchranou jednotky som ozaj nečakal. Tejto režisérskej dvojici Mikovi McCoyovi a Scottovi Waughovi veľmi dobre pomohol Nathan Furst, ktorý vhodnou hudbou doplnil akčné, ale aj emociálne momenty. Dávam nerozhodných 80%, uvažoval som nad 90%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $70,012,847Tržby Celosvetovo $82,485,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $30,081,508 //počet predaných kusov 1,354,842Tržby za predaj DVD v USA $24,084,544 //počet predaných kusov 1,417,961║ Príbeh dobre zostavený má to čím zaujať, je to pestré, lebo prejdeme všelijakými bojovými nasadeniami, či už letecký výsadok, prechod džungľou, brodenie, bojové a záchranné helikoptéry, vyloďovacie a bojové člny, prechod na ponorku, taktiež príprava na lietadlovej lodi,... armáda sa ako výpomoc dosť do toho oprela, akcia dobrá ale miestami to dosť zbytočne kazí strih či taký nešťastný neprehlaď, sentimentu v medziach, skoro dokonalá reklama na armádu. /60%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem filmu Act of Valor dal čtyři hvězdy, ale pak jsem si uvědomil, že já vlastně po dvou dnech už nevím, jaký smysl mělo mít v takovém filmu příběh. Akční scény byly dobré, natočené jinak, než na co je člověk zvyklý a ocení to především hráči počítačových her, protože často kamera byla z pohledu vojáka a nutno dodat, že film se kupodivu příliš neklepal. Úmyslně určitě ne. A to jsem musel ocenit. Nicméně přes originální a zajímavou akci a fakt, že takové akce se v americké armádě skutečně udály, vlastně film nic jiného nabídnout nemůže. Dobře natočená práce pořád není dobrá práce a toto je zdárný příklad. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Parta vojáčku, která věří v správnou věc… hrdinové bojující proti zlu a teroru, ehm. Bohužel není to kulervouca akčná podívaná ale lobisticko politický puč. Někdo přečte pár knížek s vojenskou tematikou a hned sepíše dílo, které vypraví o mužích v zbroji, kterým proudí v žilách krev „hrdinu“, boží - snad usnu. Joóo, nikdy bych to nebyl řekl, no ty "herecké" výkony mně taky pěkně srali… testosteronové hlasy ku*va nestačí, alespoň mi. 4/10 za těch pár scén, co za něco stalo. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se objevují záběry ze skutečného náborářského videa k US Army, viz. nájezd útočných člunů při osvobození agentky. (tonton78)
  • Film je věnován všem bojovníkům speciálních jednotek, kteří se obětovali za svou zemi od 11. září. (Lucasion)
  • 70% filmu bolo natočeného pomocou fotoaparátu Canon 5D Mark II. (xpantherx)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama